Andy Murray je petič dvignil veliki pokal v Queen's Clubu. Čez osem dni bo začel lov na drugo zmago v Wimbledonu. Foto: Reuters
Andy Murray je petič dvignil veliki pokal v Queen's Clubu. Čez osem dni bo začel lov na drugo zmago v Wimbledonu. Foto: Reuters
Ivan Lendl
Ivan Lendl je dve leti izjemno uspešno vodil Murrayja. Foto: Reuters
Alexander Zverev in Florian Mayer
Florian Mayer se je veselil uspeha kariere. Alexander Zverev ni uspel ponoviti sijajne predstave s polfinalnega obračuna proti Rogerja Federerju. Foto: EPA
Madison Keys
Madison Keys je nova članice elitne deseterice. Foto: Reuters

Finalni obračun se ni začel po željah številnih navijačev drugega igralca sveta, ki so napolnili tribune. V prvem nizu sta oba tekmeca zanesljivo zadržala začetne udarce, podaljšano igro pa je dobil Raonić s 7:5.

Raonić popustil po vodstvu s 7:6 in 3:0
Kanadačan, ki do finala ni izgubil niti ene igre na svoj izjemen servis, je v drugi igri prišel do odvzema servisa, nato pa z močnimi začetnimi udarci brez izgubljene točke dobil še tretjo igro. Pri zaostanku s 6:7 in 0:3 je vse kazalo na poraz Murrayja. Škot je nato začel igrati precej bolje, zadel je številne "winnerje", tudi pri mreži je deloval zbrano. Nanizal je kar pet iger zapored in na veliko navdušenje gledalcev je odločal tretji niz.

Silovit zalet je Murray prenesel v uvodno igro odločilnega niza, ko je še tretjič odvzel servis Kanadčanu, prednost mu je uspelo zadržati, v deveti igri pa je unovčil tretjo zaključno žogo po dveh urah in 13 minutah.

"Ko mi je uspel prvi brejk, se mi je dvignila samozavest, stopnjeval sem kakovost igre. Odprlo se mi je. Zelo sem bil motiviran in tudi v odločilnem nizu sem zadržal visoko raven," je bil nasmejan drugi igralec sveta.

Zdaj je Murray edini s petimi zmagami. Štirikrat so ta turnir dobili Andy Roddick, Lleyton Hewitt, Boris Becker, John McEnroe, Roy Emerson, Anthony Wilding in Major J. G. Ritchie.

Novo sodelovanje z Lendlom že obrodilo sadove
Pred tednom dni je Murray znova začel sodelovati z Ivanom Lendlom. "Vesel sem, da je Ivan znova del ekipe in mi pomaga uresničiti cilje," je pojasnil Škot. Pred tem je bila njegova trenerka Francozinja Amelie Mauresmo, a je pred petimi tedni prekinila sodelovanje.

Murray in Lendl sta sodelovala že od januarja 2012 do marca 2014. Takrat je Murray leta 2012 osvojil olimpijsko zlato in odprto prvenstvo ZDA. 7. julija 2013 se je veselil uspeha kariere, zmagal je v Wimbledonu in prav ta uspeh želi ponoviti tudi naslednji mesec. Turnir na sveti travi se začenja 27. junija.

McEnroe želi popeljati Raonića na vrh
"Ta turnir ima res bogato zgodovino, vsako leto se zbere veliko odličnih tenisačev, tudi številne legende so na tribunah. Res je poseben občutek, da sem zdaj na tem turnirju boljši od Johna McEnroeja," se je pošalil Murray.

McEnroe je ta teden postal član trenerske ekipe Raonića, ki si želi uspeti tudi v Wimbledonu. Legendarni Američan se je nasmejal, medtem ko je Lendl že zapustil tribuno, Murray se mu je hotel zahvaliti za podporo, a ga ni bilo več.

Veteran Mayer ugnal najstnika Zvereva v Halleju
192. igralec sveta Florian Mayer je presenetljivi zmagovalec turnirja v Halleju. V finalu je premagal rojaka Alexandra Zvereva s 6:2, 5:7 in 6:3. V 24-letni zgodovini turnirja na travi je 32-letni Mayer najnižje postavljeni igralec z zmago. To je bila njegova druga turnirska zmaga v karieri, najboljši je bil tudi v Bukarešti leta 2013.

19-letni Zverev je ostal brez pike na i na turnirju, kjer je v polfinalu premagal osemkratnega zmagovalca Rogerja Federerja. V drugem nizu je rešil dve zaključni žogi v deseti igri, nato pa nanizal tri igre zapored in izsilil odločilni niz. Mayer se je zbral in z brejkom v šesti igri prišel do največje zmage v karieri.
Keysova z zmago v Birminghamu med elitno deseterico
Madison Keys je zmagovalka turnirja WTA v Birminghamu. V finalu je sedma nosilka s 6:3 in 6:4 premagala Čehinjo Barboro Strycovo. Američanka se je z zmago prvič v karieri prebila med najboljših deset igralk sveta.

QUEEN'S-LONDON, finale
(1.802.945 evrov, trava)

MURRAY (VB/1) - RAONIĆ (KAN/3)
6:7 (5), 6:4, 6:3



HALLE, finale

(1.700.610 evrov, trava)

MAYER (NEM) - A. ZVEREV (NEM)
6:2, 5:7, 6:3



BIRMINGHAM, finale

(846.000 am. dolarjev, trava)

KEYS (ZDA/7) - STRYCOVA (ČEŠ)
6:3, 6:4


MALLORCA, finale
(250.000 am. dolarjev, trava)

GARCIA (FRA/6) - SEVASTOVA (LAT)
6:3, 6:4