Andy Murray je imel jeklene živce v podaljšani igri drugega niza. Foto: Reuters
Andy Murray je imel jeklene živce v podaljšani igri drugega niza. Foto: Reuters
Philipp Kohlschreiber
Philipp Kohlschreiber je zapravil veliko priložnost za odmevno zmago. Foto: Reuters

V prvem nizu sta oba igralca zadržala začetne udarce. V podaljšani igri je Škot povedel s 4:3, a je nato izgubil štiri točke zapored in Nemec je osvojil prvi niz (7:4).

V drugem nizu je Murray prišel do brejka v tretji igri, povedel je že s 5:3, vendar je v deseti igri izgubil servis. Znova je odločal tajbrejk, Murray je najprej zapravil dve priložnosti za izenačenje na 1:1 v nizih pri vodstvu s 6:4. Kohlschreiber je imel dve zaključni žogi (pri 14:13 in 16:15) celo na svoj servis, vendar se je Murray rešil. Po šestih menjavah strani v podaljšani igri, ki je trajala kar 31 minut, se je Murray zbral in unovčil osmo žogico za niz.

Tretji niz je bil le še formalnost, saj je 33-letni nemški tenisač, ki je na 29. mestu lestvice ATP, popolnoma popustil. Murray mu je v četrti in šesti igri odvzel servis in se veselil zmage po dveh urah in 54 minutah.

V polfinalu bo Murray igral z Lucasom Pouillejem, v drugem polfinalnem paru pa se bosta pomerila Španec Fernando Verdasco in Nizozemec Robin Haase.

Četrtfinale, tabela:
MURRAY (VB/1) - KOHLSCHREIBER (NEM)
6:7 (4), 7:6 (18), 6:1

POUILLE (FRA/7) - DONSKOJ (RUS)
6:4, 5:7, 7:6

VERDASCO (ŠPA) - MONFILS (FRA/4)
6:3, 7:5

HAASE (NIZ) - DŽUMHUR (BIH)
6:2, 4:6, 6:4