Andy Murray je zmagal prvič po operaciji hrbta. Foto: Reuters
Andy Murray je zmagal prvič po operaciji hrbta. Foto: Reuters

V finalu ekshibicijskega teniškega turnirja v Abu Dabiju se bosta pomerila Srb Novak Đoković in Španec David Ferrer.

Srbski teniški zvezdnik je v polfinalu premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 7:6 (5), 6:3, Ferrer pa je bil boljši od rojaka Rafaela Nadala s 6:4, 6:4.

Đoković je tako sodelovanje z Borisom Beckerjem, ki je njegov glavni trener od sredine decembra, začel z zmago na terenih teniškega centra v Abu Dabiju. Tako kot Nadal je bil neposredno uvrščen v polfinale.

V dvoboju za 5. mesto je Andy Murray s 6:3 in 6:4 premagal Stanislasa Wawrinko. Murray je poleti osvojil Wimbledon, septembra pa ga je čakala operacija hrbta. Na igrišče se je vrnil v četrtek, ko je v četrtfinalu Abu Dabija izgubil proti Joju Wilfriedu Tsongaju (7:5, 6:3).

Edberg bo svetoval Federerju
Po Đokoviću si je slovito ime v trenerskem štabu omislil tudi Švicar Roger Federer, ki bo v prihodnjem letu sodeloval s Švedom Stefanom Edbergom. "Z veseljem sporočam, da se bo v Melbournu Stefan Edberg pridružil mojemu trenerju Severinu Lüthiju. Obljubil je, da bomo skupaj delali vsaj deset tednov," je sporočil Švicar. Zdaj 47-letni Edberg je šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam (Melbourne 1985 in 1987, Wimbledon 1988 in 1990, New York 1991 in 1992).