Nadalu je lovoriko predal monaški princ Albert. Foto: EPA
Nadalu je lovoriko predal monaški princ Albert. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal je v Monte Carlu spet mlel tekmece. Foto: EPA
Nadal ostaja kralj Monte Carla

Noben igralec v odprti dobi tenisa ni dobil toliko zaporednih turnirjev na istem prizorišču.

Nadal je narekoval ritem in jemal voljo Đokoviću, ki je naredil 25 nevsiljenih napak (Nadal le 10). Đoković je imel le eno priložnost za brejk, Nadal osem, izkoristil jih je pet.

Španski mojster peščenih igrišč je v drugem nizu povedel s 4:0. Đokoviću je brez izgubljene točke uspel brejk, vendar je naslednjo igro spet izgubil. Nadal je nato uspešno serviral za zmago in z asom postavil piko na i izjemni predstavi.

44 zaporednih zmag v Monte Carlu
Nadal je osvojil prvi turnir po lanskem Roland Garrosu in prekinil tudi niz sedmih zaporednih porazov na medsebojnih obračunih proti srbskemu igralcu. Na turnirju v Monte Carluje bil poražen le leta 2003, ko je pri 16 letih prvič sodeloval. Takrat ga je ugnal Argentinec Guillermo Coria, nato pa je Nadal nanizal 44 zmag zapored.

"To je moj najljubši turnir na svetu. Tukaj doživljam neverjetne občutke," so bile prve besede Nadala, medtem ko je poraženi Đoković dejal: "Žal mi je za mojo današnjo predstavo. Vrnil se bom naslednje leto. Čestitam Rafi, ki je zasluženo zmagal."

Monte Carlo (M), finale:
(2.427.975 evrov, pesek)

NADAL (ŠPA/2) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:3, 6:1

Bedene v Barceloni na glavni turnir
Aljaž Bedene
se je uvrstil v glavni žreb turnirja v Barceloni, ki se začne v ponedeljek. Najprej je ugnal domačina Jordija Samperja Montano (6:4, 6:1), nato pa je bil boljši (7:5, 7:6) še od Rusa Jevgenija Donskoja, sicer 143. igralca z lestvice ATP.

Nadal ostaja kralj Monte Carla