Rafael Nadal se je moral dve uri in pol potiti za preboj v polfinale. Foto: EPA
Rafael Nadal se je moral dve uri in pol potiti za preboj v polfinale. Foto: EPA
Marija Šarapova
Marija Šarapova je v odlični formi, tudi zunaj igrišč pa je zelo srečna. Foto: EPA

Ferrer je začel precej bolje, v četrti igri je hitro povedel z 0/40, "Rafa" je še uspel izenačiti, četrto priložnost za brejk pa je četrti igralec sveta unovčil, ko je Nadal poslal bekhend v avt. Enajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam se je hitro pobral in izenačil na 4:4. V deseti igri je Ferrer s sijajnim forhend paralelnim udarcem osvojil prvi niz proti Nadalu na peščeni podlagi v zadnjih petih letih.

V drugem nizu je Nadal odvzel servis Ferrerju v tretji igri, nato pa v četrti in šesti igri odigral slabo in številni navijači so bili zelo zaskrbljeni ob zaostanku z 2:4. "Rafa" je zamenjal lopar in brez izgubljene točke prišel do brejka, pri vodstvu s 5:4 je celo serviral za uvodni niz, vendar mu ni uspelo. Ferrer je izsilil podaljšano igro, ki pa jo je dobil Nadal s 7:3.

V odločilnem nizu je Ferrer delal številne napake, v drugi igri je zgrešil dva forhenda zapored in oddal začetni udarec. Nadal je dobil silovit zalet in do konca dvoboja ni izgubil niti igre več. Dvoboj je trajal kar dve uri in 36 minut, razmerje v osvojenih točkah je bilo 105:91.

Šarapova blesti na igrišču, še bolj pa ob njem
V ženskem delu turnirja je Marija Šarapova izločila Estonko Kajo Kanepi s 6:2 in 6:4. Rusinja je polnila španske časnike predvsem zaradi sprehoda v madridskem parku s svojim novim fantom Grigorjem Dimitrovom, ki je v 2. krogu senzacionalno ugnal Novaka Đokovića. V polfinalu se bo sibirska lepotica srečala z Ano Ivanović, ki je s 6:3 in 6:1 odpravila Angelique Kerber. V drugem polfinalu se bosta pomerili Serena Williams in Sara Errani.

MADRID (M); četrtfinale, tabela
(4.303.867 evrov, pesek)

TSONGA (FRA/7) - WAWRINKA (ŠVI/15)

BERDYCH (ČEŠ/6) - MURRAY (VB/3)
7:6, 6:4

NADAL (ŠPA/5) - FERRER (ŠPA/4)
4:6, 7:6, 6:0

ANDUJAR (ŠPA) - NIŠIKORI (JAP/14)
6:3, 7:5


MADRID (Ž), četrtfinale, tabela
(4.033.254 evrov, pesek)

S. WILLIAMS (ZDA/1) - MEDINA GARRIGUES (ŠPA)
6:3, 0:6, 7:5

ERRANI (ITA/7) - MAKAROVA (RUS)
6:4, 6:3

IVANOVIĆ (SRB/16) - KERBER (NEM/6)
6:3, 6:1

ŠARAPOVA (RUS/2) - KANEPI (EST)
6:2, 6:4