Španec z Majorke se je po 32. zaporedni zmagi v kneževini zgrudil na tla. Manjkale niso niti solze. Foto: EPA
Španec z Majorke se je po 32. zaporedni zmagi v kneževini zgrudil na tla. Manjkale niso niti solze. Foto: EPA
Nadal na pesku razred zase

23-letni Nadal je tako postal prvi tenisač v moderni teniški zgodovini, ki je na enem turnirju zmagal šestkrat zapored. Za 37. turnirsko zmago, a prvo po skoraj letu dni, je potreboval uro in 25 minut. Nadal je bil od 26-letnega Verdasca, ki je prvič igral v finalu kakšnega turnirja masters, boljši v vseh elementih teniške igre. "Rafa" je nasprotniku šestkrat odvzel servis, napravil "le" 14 neizsiljenih napak, medtem ko njegov nasprotnik kar 32. Končno razmerje točk: 63:35.

Poškodba kolena pozabljena
"Igral si zelo dobro, oprosti," je Nadal kljub gladkemu porazu pohvalil Verdasca in nadaljeval: "Tu se počutim kot doma. To je moj najljubši turnir. Za mano je izjemen teden. Že dolgo nisem igral tako dobro." Nadal se je pred Monte Carlom zadnje turnirske zmage veselil maja lani v Rimu, nato pa ga je poškodba kolena oddaljila od vrha. Zdaj je poškodba očitno preteklost in kralj peska je spet pripravljen za zmagoslavne pohode.

Nadal - Verdasco 10:0
"Upam, da se bo Rafa utrudil zmagovati tukaj," po 10. zaporednem porazu proti Nadalu smisel za humor ni zapustil Verdasca, ki je v prvem nizu potreboval zdravniško pomoč zaradi bolečin v vratu.

MONTE CARLO
(2.543.750 evrov, pesek)

Finale:
NADAL (ŠPA/2) - VERDASCO (ŠPA/6)
6:0, 6:1

CHARLESTON
(700.000 am. dolarjev, pesek)

Finale:
STOSUR (AVS/4)
- ZVONARJOVA (RUS/7) 6:0, 6:3

To je drugi naslov za 26-letno Avstralko na WTA turneji.

Nadal na pesku razred zase