Rafaela Nadala čaka težko delo do ponovnega 1. mesta na lestvici ATP. Foto: EPA
Rafaela Nadala čaka težko delo do ponovnega 1. mesta na lestvici ATP. Foto: EPA

Nadal naj bi zaigral na turnirju v Abu Dabiju, a je v zadnjem trenutku odpovedal nastop zaradi želodčnih težav. "Zelo sem razočaran, ker me tokrat ne bo v Abu Dabiju. Res sem se veselil vrnitve na igrišča, vedno sem se tudi dobro počutil v Abu Dabiju in težko mi je, ker me tokrat prvič ne bo zraven," je sporočil Nadal in dodal, da so mu zdravniki zaradi želodčnih težav predpisali počitek in mirovanje.
Na tridnevnem turnirju bodo tako priprave na začetek nove sezone in prvi grand slam v Avstraliji začeli številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković, tretji igralec sveta Andy Murray, peti igralec z lestvice ATP David Ferrer, številka 6 na svetu Tomaš Berdych in številka 9 Janko Tipsarević.

Nadal, sedemkratni zmagovalec odprtega prvenstva Francije, je po presenetljivem porazu v drugem krogu Wimbledona proti Lukašu Rosolu zaradi vnetja maščevja v področju pod levo pogačico izpustil olimpijske igre, odprto prvenstvo ZDA in finale Davisovega pokala, kjer so Španci v Pragi izgubili proti Češki.

"Stanje še ni optimalno"
"Čeprav sem bil z igrišč odsoten tako dolgo, nisem pozabil, kako se igra tenis. V karieri sem odigral več kot 600 dvobojev na turnirjih ATP. Moji občutki so ta čas dobri. Osvojil sem Roland Garros in tista čustva so še vedno z menoj," je še pojasnil in dodal: "Vem, da v Abu Dabiju moje koleno še ne bo v takšnem stanju, kot bi si sam želel. Vendar se počutim precej bolje. Zdravniki so mi prižgali zeleno luč za nastop, in to me veseli. Še vedno pa čutim koleno in dejstvo je, da stanje še ni optimalno. Vse, kar lahko zdaj storim, je, da se poskušam vrniti med najboljše. A upam, da bodo ljudje razumeli, da bom potreboval čas, saj nisem igral več kot pol leta," poudarja Nadal, ki je v času poškodbe zdrsnil na četrto mesto teniške lestvice ATP.