Rafael Nadal je lani v finalu Miamija izgubil proti Novaku Đokoviću. Foto: EPA
Rafael Nadal je lani v finalu Miamija izgubil proti Novaku Đokoviću. Foto: EPA
Viktorija Azarenka je bila brez moči proti razpoloženi Marion Bartoli. Foto: EPA

Murray je kljub 34 nevsiljenim napakam in težavam z želodcem slavil s 4:6, 6:4, 6:4. Nadal je s 6:2, 5:7, 6:4 ugnal Joja-Wilfrieda Tsongaja.

Španec je prepričljivo dobil prvi niz in bil v drugem od zmage oddaljen le še dve točki, a sta Francozu uspela dva brejka zapored. Tsonga je bil v zadnjem nizu spet blizu odvzema servisa v šesti igri, toda drugi nosilec je ohranil mirne živce. V razburljivem obračunu je odločitev padla v deveti igri, ko diagonala forehenda Francoza ni končala v igrišču. Dvoboj je trajal 2 uri in 49 minut.

Nadal je povedal, da je naredil napako, ko je igral preveč obrambno po brejku v drugem nizu: "Pred tem je Jo naredil veliko več napak kot po navadi. Ko je zaigral bolje, sem začel igrati obrambno. Zdaj se moram pred dvobojem z Murrayjem predvsem dobro spočiti."

Prvi letošnji poraz Azarenke
V ženski konkurenci je Marion Bartoli prekinila letošnji niz neporaženosti prve igralke sveta Viktorije Azarenke, ki je pred tem dobila 26 dvobojev. Francozinja je slavila s 6:3, 6:3. "Fizično nisem mogla narediti prav nič. Sem le človek, ne pa super ženska. Želim si, da bi bila, toda nisem," je povedala Azarenka, ki je imela najdaljši niz zmag na začetku sezone od leta 1997, ko je imela Martina Hingis serijo 37 zmag.

Izpadal je tudi druga od sester Williams. Venus je s 6:4, 6:1 izločila Agnieszka Radwanska.

Četrtfinale, tabela (M):
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - FERRER (ŠPA/5)

FISH (ZDA/8) - MONACO (ARG/21)

MURRAY (VB/4) - TIPSAREVIĆ (SRB/9)
4:6, 6:3, 6:4
NADAL (ŠPA/2) - TSONGA (FRA/6)
6:2, 5:7, 6:4

Četrtfinale, tabela (Ž):
BARTOLI (FRA/7)
- AZARENKA (BLR/1)
6:3, 6:3
A. RADWANSKA (POL/5) - V. WILLIAMS/ZDA
6:4, 6:1
WOZNIACKI (DAN/4) - S. WILLIAMS ZDA/10
6:4, 6:4
ŠARAPOVA (RUS/2) - LI (KIT/8)
6:3, 6:0