Rafael Nadal ima za seboj odlično sezono, razmerje zmag in porazov ima 51-3. Prav na vseh turnirjih je igral v finalu, edina izjema je Wimbledon, kjer je izpadel v 1. krogu. Foto: Reuters
Rafael Nadal ima za seboj odlično sezono, razmerje zmag in porazov ima 51-3. Prav na vseh turnirjih je igral v finalu, edina izjema je Wimbledon, kjer je izpadel v 1. krogu. Foto: Reuters
Roger Federer
Roger Federer je svoj edini letošnji turnir osvojil v Halleju. Foto: Reuters

Federer, ki je letos v štirih nizih proti Nadalu osvojil samo deset iger, je v uvodnem nizu naredil brejk pri 5:5 in nato mirno odserviral za vodstvo z 1:0 v nizih. V preostalih nizih je Nadalu za zmago zadoščal po en brejk. Španec si je sicer priigral kar devet priložnosti za odvzem servisa, Švicar pa le dve.

Španec lovi peti letošnji turnir serije 1.000
Nadal zdaj v medsebojnih obračunih v zmagah vodi kar z 21:10. Letos je 15-krat igral proti igralcem iz prve deseterice lestvice ATP, zmagal pa je kar 14-krat. "Ko igrava med seboj, so vedno prisotna čustva," je priznal Nadal, a hkrati poudaril: "A čustva v finalu so vedno bolj intenzivna, saj gre za naslov, v četrtfinalu pa ne." Po izpadu Novaka Đokovića in Andyja Murryja ima vsaj na videz nekoliko lažjo pot, da osvoji svoj peti turnir serije 1.000 v tem letu, kar mu še nikoli ni uspelo.

Federer: "Moral bi zmagati"
Na drugi strani mineva natanko leto dni, odkar je Federer osvojil svoj zadnji turnir serije 1.000, lani je bil najboljši ravno v Cincinnatiju. "Zadovoljen sem z napredkom, ki ga kažem zadnje čase. Danes bi lahko zmagal, pravzaprav bi moral zmagati. Mislim, da je bila njegova samozavest tista, ki ga je na koncu pripeljala do zmage," pa je dvoboj povzel zmagovalec 17 turnirjev za grand slam.

Cincinnati (M), četrtfinale:
ISNER (ZDA) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
7:6 (5), 3:6, 7:5
DEL POTRO (ARG/7) - TURSUNOV (RUS)
6:4, 3:6, 6:1
NADAL (ŠPA/4) - FEDERER (ŠVI/5)
5:7, 6:4, 6:3
BERDYCH (ČEŠ/6) - MURRAY (VB/2)
6:3, 6:4
Ženske:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - HALEP (ROM)
6:0, 6:4
LI (KIT/5) - A. RADWANSKA (POL/4)
b.b.
JANKOVIĆ (SRB/14) - VINCI (ITA/12)
6:0, 6:4
AZARENKA (BLR/2) - WOZNIACKI (DAN/10)
6:3, 7:6