Rafael Nadal je zadnjič igral junija v Wimbledonu. Foto: Reuters
Rafael Nadal je zadnjič igral junija v Wimbledonu. Foto: Reuters

"Moje koleno je v veliko boljšem stanju, rehabilitacija pa poteka dobro in tako, kot so predvidevali zdravniki, toda zaradi virusa v zadnjem tednu nisem mogel trenirati. Zato mi je žal, da moram oznaniti, da ne bom igral v Dohi in na OP-ju Avstralije, kot sem sprva načrtoval. Najbrž bom moral na vrnitev počakati do turnirja v Acapulcu konec februarja. Že vseskozi govorim, da se bom vrnil, ko bom resnično povsem zdrav," je povedal najboljši španski tenisač, ki bo moral mirovati še en teden. Štiri, pet dni je imel visoko vročino.
Ljubitelji tenisa ga pogrešajo že od junija
Nadal je že v torek zaradi želodčnih težav v zadnjem trenutku odpovedal nastop na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, kjer bi moral zaigrati prvič po presenetljivem junijskem porazu v drugem krogu Wimbledona proti Lukašu Rosolu. Turnir v Združenih arabskih emiratih se je začel v četrtek, v finale sta se uvrstila Novak Đoković in Nicolas Almagro.
26-letni Rafa je letos zaradi vnetja maščevja v področju pod levo pogačico izpustil olimpijske igre, odprto prvenstvo ZDA in finale Davisovega pokala, kjer so Španci v Pragi izgubili proti Češki. V času poškodbe je zdrsnil na četrto mesto lestvice ATP. Trenirati je znova začel 20. novembra. V lanskem epskem finalu Melbourna ga je v skoraj šest ur dolgem dvoboju v petih nizih premagal Đoković. To je bil najdaljši obračun v zgodovini OP-ja Avstralije in najdaljši finale na grand slam turnirjih do zdaj.