Foto: EPA
Foto: EPA

Po podatkih Združenja profesionalnih teniških igralcev ATP je Đoković od začetka leta z nagradami, osvojenimi na turnirjih, prejel skupno 7 milijonov in 259.112 ameriških dolarjev, kar je dobrih tri milijone dolarjev manj od Nadala. Tretji teniški igralec sveta Britanec Andy Murray je tretji tudi po zaslužkih od turnirskih nastopov, s skupnim zaslužkom 5.416.221 milijonov ameriških dolarjev.

Vodilna igralka ženske karavane Združenja profesionalnih teniških igralk WTA Američanka Serena Williams je tudi vodilna na lestvici po zaslužku. Od začetka sezone je zaslužila več kot devet milijonov dolarjev.

Katarina Srebotnik, ki tekmuje le še v konkurenci dvojic, je v letošnji sezoni s turnirskimi nagradami zaslužila 562.022 ameriških dolarjev, kar jo uvršča na 41. mesto lestvice Združenja profesionalnih teniških igralk WTA. Velenjčanka se je z zneskom uvrstila na prvo mesto med slovenskimi igralci.

V prvi stoterici po zaslužku pri tenisačih sta tudi dva Slovenca Grega Žemlja (406.494 dolarjev) in Aljaž Bedene (321.409 dolarjev), tretji Slovenec Blaž Kavčič je na 102. mestu (292.600 dolarjev).