Novak Đoković s eje v četrtek namučil s Juanom Monacom, tokrat pa je prikazal odlično igro. Foto: EPA
Novak Đoković s eje v četrtek namučil s Juanom Monacom, tokrat pa je prikazal odlično igro. Foto: EPA
Roger Federer
Roger Federer se bo v polfinalu srečal z Novakom Đokovićem. Foto: EPA
Marija Šarapova
Marija Šarapova je lani zmagala v Rimu, tudi letos pa igra sijajno. V polfinalu jo čaka Angelique Kerber. Foto: EPA

Srb, ki brani naslov na igriščih Fora Italica, je v uvodnem nizu dvakrat zapravil brejk prednosti. V 12. igri je Francoz uspel izenačiti po zaostanku z 0/40, vendar je nato z dvojno napako poklonil niz prvemu igralcu sveta. V drugem nizu je bil "Nole" razred zase, dvakrat je odvzel začetni udarec Tsongaju in zaključil obračun po uri in 23 minutah. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 66:44. Đoković v letošnji sezoni še nima turnirske zmage na pesku.
Federer ekspresno v polfinale
Roger Federer
je s 6:1 in 6:2 odpravil Andreasa Seppija. Večerni dvoboj je trajal le 54 minut. Švicar je zadel kar 25 "winnerjev", izkoristil je štiri izmed osmih brejk priložnosti. Italijan je imel zapravil vse tri žoge za odvzem servisa. V prvem nizu je 16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam osvojil prvih pet iger, v drugem nizu je Seppi povedel z 2:1, nato pa ni dobil niti igre več.

"Rafa" zelo zadovoljen z igro
Nadal, ki je že petkrat dvignil pokal v večnem mestu, je proti Berdychu slabo začel, Čeh je povedel s 4:2. Španec se je nato prebudil in dobil pet izmed naslednjih šestih iger. V polfinalu ga čaka rojak David Ferrer, ki je s 7:6 in 6:3 izločil Richarda Gasqueta.
"To je bil eden mojih najboljših dvobojev v letošnji sezoni. Berdych igra z veliko samozavesti, zato je to velika zmaga zame. Odlično sem se gibal in velikokrat skušal stopiti v igrišče, nato pa zaključiti s forhendom, to je bilo ključno," je poudaril Nadal.

Šarapova v odlični formi
Marija Šarapova
je v poslastici popoldneva pri dekletih ugnala Venus Williams s 6:4 in 6:3. V prvem nizu je Rusinja prišla do ključnega brejka v deveti igri. V drugem nizu je še dvakrat odvzela servis Američanka, ki je daleč od prave forme. Njena sestra Serena se je ekspresno prebila med najboljše štiri, saj je Flavia Pennetta zaradi poškodbe zapestja dvoboj predala pri zaostanku z 0:4 v prvem nizu.

RIM, četrtfinale (M), tabela
(2.950.475 evrov, pesek)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - TSONGA (FRA/5)
7:5, 6:1
FEDERER (ŠVI/3) - SEPPI (ITA)
6:1, 6:2
FERRER (ŠPA/6) - GASQUET (FRA/16)
7:6, 6:3
NADAL (ŠPA/2) - BERDYCH (ČEŠ/7)
6:4, 7:5


Četrtfinale (Ž), tabela
(2.166.400 am. dolarjev, pesek)

LI (KIT/8) - CIBULKOVA (SLK/14)
6:1, 7:6
S. WILLIAMS (ZDA/9) - PENNETTA (ITA)
4:0, b.b.
KERBER (NEM/12) - KVITOVA (ČEŠ/4)
7:6, 1:6, 6:1
ŠARAPOVA (RUS/2) - V. WILLIAMS (ZDA)
6:4, 6:3