Serena Williams je tudi ob koncu sezone v zelo dobri formi in je vsekakor glavna favoritinja za naslov. Foto: EPA
Serena Williams je tudi ob koncu sezone v zelo dobri formi in je vsekakor glavna favoritinja za naslov. Foto: EPA
Simona Halep
Simona Halep je presenetljivo gladko odpravila Eugenie Bouchard. Foto: EPA

Pred začetkom prvega dvoboja je prvi servis izvedla upokojena kitajska zvezdnica Na Li, ki je na igrišče stopila v visokih petah in črni obleki. 32-letnica bi sicer morala biti med osmerico igralk, ki se merijo v Singapurju, a je konec prejšnjega meseca končala kariero. Januarja je še zmaga na prvem grand slamu sezone v Melbournu.

Serena je hitro povedla s 3:1, a se je Beograjčanki uspelo vrniti in izenačiti na 4:4. V deseti igri je nato na svoj servis osvojila le točko in Serena je po 41 minutah osvojil uvodni niz. Tudi v drugem nizu je Ivanovićeva držala korak do desete igre, ko je izgubila servis in dvoboj po uri in 20 minutah.

Bouchardova delala številne napake
V drugem obračunu rdeče skupine je Simona Halep s 6:2 in 6:3 odpravila Eugenie Bouchard. Kanadčanka je zelo slabo začela, saj je Romunka z dvema brejkoma povedla s 4:0 in zanesljivo obdržala prednost do konca prvega niza. V drugem nizu je Halepova znova precej bolje servirala, Bouchardova je izgubila servis v tretji in deveti igri.

V torek sta na sporedu obračuna bele skupine med Rusinjo Marijo Šarapovo in Danko Caroline Wozniacki ter Čehinjo Petro Kvitovo in Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

SINGAPUR
(6.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Rdeča skupina:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - IVANOVIĆ (SRB/7)
6:4, 6:4

HALEP (ROM/4) - BOUCHARD (KAN/6)
6:2, 6:3




Bela skupina, torek ob 13.30:
ŠARAPOVA (RUS/2) - WOZNIACKI (DAN/8)

KVITOVA (ČEŠ/3) - RADWANSKA (POL/6)