Blaž Rola je serviral pet asov, a naredil kar 11 dvojnih napak. Trikrat je odvzel servis Brazilcu, začetni udarec pa je oddal petkrat. Foto: EPA
Blaž Rola je serviral pet asov, a naredil kar 11 dvojnih napak. Trikrat je odvzel servis Brazilcu, začetni udarec pa je oddal petkrat. Foto: EPA
Joao Souza
Joao Souza izgubil vse tri obračune z Rolo na challengerjih, tokrat pa je unovčil prednost domačega igrišča. Foto: EPA

Najboljši slovenski igralec je začel slabo, delal je številne napake z osnovne črte, v prvi in v peti igri je izgubil servis. Souza je hitro povedel s 5:1, nato pa je Rola znižal na 5:4, a mu ni uspelo priti še do drugega brejka v deseti igri.

Dramatična podaljšana igra drugega niza
Rola je v drugem nizu povedel s 4:2, nato pa je Brazilec izenačil na 4:4 in odločala je podaljšana igra. Visoki Ptujčan pri vodstvu s 6:3 zapravil tri zaključne žoge za 1:1 v nizih. Souza je imel nato tri zaključne žoge za zmago (7:6, 8:7 in 9:8), a se je Rola rešil, nanizal tri točke zapored in dobil "tie-break" z 11:9.

Rola po vodstvu s 4:3 popustil
V sedmi igri odločilnega niza je Rola z odličnim vračanjem servisa prišel do brejka, a ni uspel zadržati začetnega udarca (4:4). Gledalci so po nogometno spremljali srečanje, Rolo so motili sredi servisa in naredil je številne dvojne napake. V deseti igri je zaključil dvoboj z dvema dvojnima napakama, skupaj jih je naredil kar enajst. Razmerje v osvojenih tolkah je bilo 116:106 v korist Souze.

RIO DE JANEIRO, osmina finala, tabela
(1.548.755 evrov, pesek)

NADAL (ŠPA/1) - CARRENO BUSTA (ŠPA)

CUEVAS (URG/6) - MONTANES (ŠPA)

FOGNINI (ITA/4) - ANDUJAR (ŠPA)

KLIŽAN (SLK/8) - DELBONIS (ARG)

SOUZA (BRA) - ROLA (SLO)
6:4, 6:7 (9), 6:4
HAIDER MAURER (AVT) - ROBREDO (ŠPA/3)
6:3, 6:2
MONACO (ARG) - NIEMINEN (FIN)
6:1, 7:6
FERRER (ŠPA/2) - DE BAKKER (NIZ)