Serena Williams si želi stopiti ob bok teniškim legendam kot so Chris Evert, Steffi Graf in Martina Navratilova, ki so po šestkrat slavile na prestižnem turnirju v Miamiju. Foto: EPA
Serena Williams si želi stopiti ob bok teniškim legendam kot so Chris Evert, Steffi Graf in Martina Navratilova, ki so po šestkrat slavile na prestižnem turnirju v Miamiju. Foto: EPA
Marija Šarapova
Marija Šarapova je v zadnjem mesecu v sijajni formi. Foto: EPA
Jelena Janković
Jelena Janković je bila popolnoma brez možnosti. Foto: EPA

V prvem nizu je Srbkinji enkrat uspelo odvzeti servis drugi igralki sveta, a je kar trikrat izgubila začetni udarec. Sibirska lepotica je v drugem nizu hitro povedla s 4:0, prevladovala je z osnovne črte. Jankovićeva ni imela odgovora za močne udarce, naredila je preveč neizsiljenih napak.

Rusinja je dobila zadnjih enajst dvobojev, osvojila je kar 22 nizov zapored. Razmerje v osvojenih točkah je bilo kar 59:29. Šarapova je dobila kar 35 od 25 točk po prvem servisu, zadela je dva asa in naredila tri dvojne napake.

Šarapova se je prebila v peti finale v Miamiju, a do zdaj izgubila vse štiri finale. Leta 2005 jo je ugnala Kim Clijsters, leto zatem Svetlana Kuznecova, predlani Viktorija Azarenka in lani Agnieszka Radwanska.

Ob bok teniškim legendam
Petkratna zmagovalka Miamija Serena Williams je v polfinalu blestela z igro na svoj servis, servirala kar 12 asov in v 65 minutah igre dobila kar 83 odstotkov prvih servisov. V finalu se bo skušala postaviti ob bok teniškim legendam, ki so v Miamiju slavile po šestkrat. To je doslej uspelo Chris Evert, Steffi Graf in Martini Navratilovi.

"Turnirja nisem najbolje začela, a sem nato s preudarnimi nastopi napredovala. Šarapova dobro igra in finalni dvoboj bo prav gotovo poslastica. Zmeraj so najini dvoboji lepa predstava za gledalce," je po uvrstitvi v finale dejala Serena Williams.

Murray v polfinalu
V moškem četrtfinalu je Andy Murray izločil Marina Čilića s 6:4 in 6:3, Dvoboj je trajal uro in 42 minut. Škot je dosegel šest asov, Hrvat pa je slabo serviral, kar šestkrat je oddal začetni udarec.

MIAMI, četrtfinale, moški, tabela
(4.169.090 am. dolarjev, trda podlaga)

HAAS (NEM/15) - SIMON (FRA/11)
6:3, 6:1

FERRER (ŠPA/3) - MELZER (AVT)
4:6, 6:3, 6:0

GASQUET (FRA/8) - BERDYCH (ČEŠ/4)
6:3, 6:3

MURRAY (VB/2) - ČILIĆ (HRV/9)
6:4, 6:3




Polfinale, ženske:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - A. RADWANSKA (POL/4)
6:0, 6:3

ŠARAPOVA (RUS/3) - JANKOVIĆ (SRB/22)
6:2, 6:1