Sabine Lisicki se je Šarapovi oddolžila za lanski poraz v polfinalu Wimbledona (6:4 in 6:3). Lisickijeva je še tretjič zapored v Wimbledonu izločila zmagovalko OP-ja Francije. Pred tremi leti je odpravila Rusinjo Svetlano Kuznecovo, lani Kitajko Na Li, letos pa je še Šarapovo. Foto: Reuters
Sabine Lisicki se je Šarapovi oddolžila za lanski poraz v polfinalu Wimbledona (6:4 in 6:3). Lisickijeva je še tretjič zapored v Wimbledonu izločila zmagovalko OP-ja Francije. Pred tremi leti je odpravila Rusinjo Svetlano Kuznecovo, lani Kitajko Na Li, letos pa je še Šarapovo. Foto: Reuters

To je res neverjetno, kako sem vesela! Zadnje tri dvoboje z Marijo sem izgubila, tokrat sem šla na vse ali nič. Sem velika borka, za vsako točko se borim do zadnjega atoma moči in se izboljšujem iz kroga v krog.

Sabine Lisicki
Angelique Kerber
Angelique Kerber je s 6:1 in 6:1 odpravila Belgijko Kim Clijsters in se uvrstila v četrtfinale, kjer se bo udarila z rojakinjo Lisickijevo. Foto: EPA
Francesca Schiavone
Francesca Schiavone je bila nezadovoljna s čakanjem na nadaljevanje dvoboja, ki je bil prekinjeno zaradi dežja. Foto: EPA
Šarapova že zapušča sveto travo

Rusinja je želela postati prva igralka po letu 2002, ki bi ji uspelo v isti sezoni osvojiti Roland Garros in Wimbledon. Nazadnje je to dosegla Serena Williams. Američanka je tedaj na OP-ju Francije s 7:5 in 6:3 odpravila starejšo sestro Venus, uspeh je nato ponovila tudi v finalu Wimbledona, kjer je morala Venus premoč priznati s 7:6 in 6:3. Šarapova je krstni naslov v Parizu osvojila s finalno zmago nad Italijanko Saro Errani (6:3 in 6:2).

Izkoristila tretjo žogico za zmago
Nemka je igrala odlično, v prvem nizu je Rusinji trikrat odvzela začetni udarec. 22-letna prikupna plavolaska iz Troisdorfa je hitro povedla s 4:1. Šarapova je znižala na 4:5, a je v 10. igri znova izgubila servis. Na začetku drugega niza je bil dvoboj prekinjen zaradi dežja, Lisickijeva je po vrnitvi igrala še bolje. V drugi igri drugega niza ji je uspel odločilni brejk in prednost je zadržala do konca dvoboja. Izkoristila je tretjo žogico za zmago, ki jo je dosegla z asom na drugi servis.
Lisickijeva ni navdušena nad glasnim igranjem svojih nasprotnic (v 2. krogu se je pritožila nad glasnostjo Bojane Jovanovski). Nemka je dosegla 18 "winnerjev" (Šarapova 15), prav tako pa je storila tudi dve neizsiljeni napaki manj (13) od svoje nasprotnice. Izkoristila je štiri izmed šestih priložnosti za brejk (Šarapova dveh od treh), razmerje v dobljenih točkah je bilo 65:53. Dvoboj je trajal uro in 24 minut.

V četrtfinalu z rojakinjo Kerberjevo
"To je res neverjetno, kako sem vesela! Zadnje tri dvoboje z Marijo sem izgubila, tokrat sem šla na vse ali nič. Sem velika borka, za vsako točko se borim do zadnjega atoma moči in se izboljšujem iz kroga v krog," je bila po uvrstitvi v četrtfinale, v katerem se bo pomerila z rojakinjo Angelique Kerber vzhičena Lisickijeva. Kerberjeva je s 6:1 in 6:1 odpravila Belgijko Kim Clijsters.

"Bila je boljša od mene, igrala je zelo dobro. Morda bi se lahko stvari zasukale tudi drugače, vendar ne danes," pa je priznala Šarapova, ki ostaja pri enem naslovu v Wimbledonu (2004).

Vrnitev branilke naslova Kvitove
Čehinja Petra Kvitova je ohranila možnost ubranitve lanskega naslova, potem ko se je pobrala in s 4:6, 7:5 in 6:1 odpravila Italijanko Francesco Schiavone. Kvitova se je znašla v težavah na začetku drugega niza, ko ji je Schiavonejeva odvzela začetni udarec in povedla že z 2:1, a se je 22-letnica pobrala in uprizorila re-break. Ob izidu 6:5 za Kvitovo je začelo rahlo deževati, dvoboj je bil večkrat prekinjen. Dvoboj se je nato vendarle nadaljeval, kar je ujezilo Schiavonejevo, ki je menila, da je travnata površina preveč spolzka za igro. Odtlej je šlo Italijanki vse po zlu, drugi niz je v 39 minutah izgubila s 7:5, v odločilnem pa popolnoma odpovedala in klonila s 6:1.

"Ko začne rahlo deževati, se mora glavni sodnik odločiti, ali je dvoboj prestavljen ali ne. Neumno je samo sedeti in čakati. Vseeno to ne sme biti izgovor za moj poraz," je bila po dvoboju nejevoljna Schiavonejeva.
Serena ne mara igrati na manjših igriščih
Kvitova se bo v torkovem četrtfinalu pomerila s Sereno Williams, ki je izločila Jaroslavo Švedovo s 6:1, 2:6 in 7:5. Kazahstanka je v drugem nizu prikazala sijajno igro, podobno kot v tretjem krogu, ko je z zlatim nizom ugnala Saro Errani. Američanka se je pritoževala nad igriščem številka dva, saj je vajena velikih igrišč. Gledalci so bili zelo glasni, motil jo je tudi rahel dež.
Azarenka z igrišča odpihnila Ivanovićevo
Viktorija Azarenka
je na osrednjem igrišču s 6:1 in 6:0 odpravila Ano Ivanović. Dvoboj na osrednjem igrišču, ki je bil pokit s streho, je trajal le uro in dve minuti. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 63:34. Srbkinja je kar šestkrat izgubila servis in naredila 17 neizsiljenih napak.
V četrtfinalu se bo Azarenka srečala s Tamiro Paszek. Zmagovalka turnirja v Portorožu leta 2006 se je drugo leto zapored prebila med osem najboljših v All England Clubu. V osmini finala je bila s 6:2 in 6:2 boljša od Italijanke Roberte Vinci.

Osmina finala (Ž), tabela:
LISICKI (NEM/15) - ŠARAPOVA (RUS/1)
6:4, 6:3
KERBER (NEM/8) - CLIJSTERS (BEL)
6:1, 6:1
A. RADWANSKA (POL/3) - GIORGI (ITA)
6:2, 6:3
KIRILENKO (RUS/17) - PENG (KIT/30)
6:1, 6:7 (6), 6:3
S. WILLIAMS (ZDA/6) - ŠVEDOVA (KAZ)
6:2, 2:6, 7:5
KVITOVA (ČEŠ/4) - SCHIAVONE (ITA/24)
4:6, 7:5, 6:1
PASZEK (AVT) - VINCI (ITA/21)
6:2, 6:2
AZARENKA (BLR/2) - IVANOVIĆ (SRB/14)
6:1, 6:0

Četrtfinale, tabela, torek:
LISICKI (NEM/15) - KERBER (NEM/8)
osrednje igrišče, 3. dvoboj

A. RADWANSKA (POL/3) - KIRILENKO (RUS/17)
igrišče št. 1, 2. dvoboj

KVITOVA (ČEŠ/4) - S. WILLIAMS (ZDA/6)
osrednje igrišče, 2. dvoboj

AZARENKA (BLR/2) - PASZEK (AVT)
igrišče št. 1, 3. dvoboj

To je res neverjetno, kako sem vesela! Zadnje tri dvoboje z Marijo sem izgubila, tokrat sem šla na vse ali nič. Sem velika borka, za vsako točko se borim do zadnjega atoma moči in se izboljšujem iz kroga v krog.

Sabine Lisicki
Šarapova že zapušča sveto travo