Marija Šarapova je počela veliko stvari, ki jih med napornim ritmom teniške profesionalke ni mogla. Foto: EPA
Marija Šarapova je počela veliko stvari, ki jih med napornim ritmom teniške profesionalke ni mogla. Foto: EPA

pozitivna na meldonij.

Nekdanja številka ena je najprej dobila dve leti prepovedi, nato pa so ji kazen skrajšali na 15 mesecev. V tem času petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam ni počivala. Najraje si je nataknila boksarske rokavice in trenirala na polno.

"Preizkusila sem boks in skušala ostati v dobri formi. Predvsem sem bila dobra v boksu zato, ker sem si venomer predstavljala nekoga, ki bi ga želela udariti," je dejala 29-letna Šarapova. Rusinja se na teniška igrišča s posebnim povabilom organizatorjev vrača 26. aprila na turnirju WTA serije Premier v Stuttgartu. To bo teden dni po 30. rojstnem dnevu.

Prosti čas je odlično izkoristila, študirala je na Harvardu, saj se želi izboljšati v poslu, ukvarja se z izdelavo in prodajo lastne znamke čokolade in slaščic Sugarpova, trenutno pa piše tudi knjigo o svojem življenju.

"Imela sem precej časa, bila sem na počitnicah na Hrvaškem, novo leto praznovala na Havajih, London sem si prvič ogledala kot turistka, saj ga v času igranja na Wimbledonih sploh nisem imela časa obiskati. Napisala sem knjigo, ki bo na policah septembra, najprej bo izšla v angleščini, nato pa sledi še prevod v ruščino," je še dodala Šarapova.