Marija Šarapova je za zmago prejela ček v vrednosti 125.000 ameriških dolarjev in športno vozilo znamke Porsche. Foto: Reuters
Marija Šarapova je za zmago prejela ček v vrednosti 125.000 ameriških dolarjev in športno vozilo znamke Porsche. Foto: Reuters
Rafael Nadal
Rafael Nadal je osmič dvignil pokal v Barceloni. Foto: Reuters
Lukas Rosol
Lukas Rosol se je veselil prve zmage na turnirjih ATP: Foto: Reuters
Slavje Nadala in Šarapove

"Rafa" je proti Almagru dobil vseh deset medsebojnih dvobojev. Nadal je v Barceloni dosegel 54. turnirsko zmago, od tega jih je enajst dosegel na turnirjih za grand slam. V tej sezoni je dosegel četrto turnirsko zmago, kar je največ med vsemi. Najboljši je bil tudi v Sao Paulu, Acapulcu in Indian Wellsu.
Almagro je začel sijajno, v prvi in tretji igri je odvzel servis Nadalu, ki pa se je nato izjemno vrnil in s tremi brejki osvojil prvi niz. V drugem nizu je "Rafa" hitro povedel s 3:1 in zanesljivo zadržal prednost. To je bila že njegova 39. zaporedna zmaga v Barceloni.

Šarapova se je znova odpeljala s porschejem
Marija Šarapova
je v velikem slogu ubranila naslov v Stuttgartu. V finalu je s 6:4 in 6:3 odpravila Kitajko Na Li. 26-letna Rusinja je s tem na najboljši mogoči način začela sezono na pesku, lani je prav tako zmagala v Stuttgartu, nato pa junija dvignila pokal na igriščih Roland Garrosa in s tem zaokrožila karierni grand slam.

Že v uvodni igri pred 4.400 gledalci je Šarapova z izjemnim paralelnim bekhendom prišla do brejka. Kitajka nikakor ni našla prave igre, v peti igri je znova oddala začetni udarec. V šesti igri je Lijevi uspeli znižati na 4:2, vendar je Šarapova z odličnimi servisi zadržala prednost.

Prvi servis Rusinje je deloval brezhibno, zadela je kar 76 odstotkov prvega servisa. Ključni brejk v drugem nizu ji je uspel v sedmi igri. V deveti igri je unovčila prvo zaključno žogo po uri in 32 minutah, potem ko je Kitajka naredila dvojno napako. To je drugi naslov za drugo igralko sveta v letošnji sezoni in 29. v karieri.
Schiavonejeva brez izgubljenega niza do naslova
Italijanka Francesca Schiavone je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Marakešu. Šesta nosilka je v finalu premagala Španko Lourdes Dominguez-Lino s 6:1 in 6:3. Nekdanja zmagovalka odprtega prvenstva Francije v tej sezoni ni imela veliko uspeha, saj je kar na petih od devetih turnirjev končala že v prvem krogu. Tokrat pa je igrala odlično in na turnirju ni oddala niti niza. Za Schiavonejevo je to četrta zmaga v petem dvoboju s Španko in šesta turnirska zmaga v karieri.

Prva turnirska zmaga za Rosola
Lukaš Rosol
je osvojil svoj prvi turnir ATP, potem ko je v finalu v Bukarešti premagal Španca Guillerma Garcio-Lopeza s 6:3 in 6:2. 27-letni Čeh je nase opozoril na lanskem turnirju v Wimbledonu, ko je senzacionalno izločil Rafaela Nadala, konec leta pa je s Češko slavil tudi v Davisovem pokalu. Češka je premagala Španijo s 3:2.

BARCELONA, finale
(2.166.875 evrov, pesek)

NADAL (ŠPA/2) - ALMAGRO (ŠPA/4)
6:4, 6:3

BUKAREŠTA, finale
(467.800 evrov, pesek)

ROSOL (ČEŠ) - GARCIA LOPEZ (ŠPA)
6:3, 6:2



STUTTGART, finale
(795.707 evrov, pesek)

ŠARAPOVA (RUS/1) - LI (KIT/2)
6:4, 6:3

MARAKEŠ, finale
(235.000 evrov, pesek)

SCHIAVONE (ITA/6) - DOMINGUEZ LINO (ŠPA)
6:1, 6:3

Slavje Nadala in Šarapove