Tenis
Serena Williams je imela veliko povedati portugalskemu sodniku Carlosu Ramosu. Ni prvič, da je na Odprtem prvenstvu ZDA izgubila živce. Leta 2011 je prav tako v finalu sodnici Evi Asderaki zabrusila, da je globoko v sebi grda oseba, leta 2009 (v polfinalu) pa je linijski sodnici celo zagrozila, da bi ji žogico najraje porinila v grlo. Foto: Reuters
Naomi Osaka
Naomi Osaka je presenetljivo poljubila pokal za zmagovalko Odprtega prvenstva ZDA. Postala je prva Japonka, ki je zmagala na enem od štirih turnirjev za grand slam (Melbourne, Pariz, Wimbledon, New York). Foto: EPA
Premagati svojega športnega idola in osvojiti turnir za grand slam ... Presenetljiva zmagovalka turnirja ni mogla skriti solz. Foto: Reuters
VIDEO
Serena sodniku: Lažnivec...

Dodaj v

Serena Williams: "Kazen sem dobila le zato, ker sem ženska"

Je "coaching" res nesmiselno pravilo, ki uničuje tenis?
9. september 2018 ob 11:36,
zadnji poseg: 9. september 2018 ob 19:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Medtem ko so številni vedenje Serene Williams v finalu Odprtega prvenstva ZDA videli kot sramotno dramo razvajene šampionke, se pojavljajo tudi očitki o seksizmu glavnega sodnika oziroma dvojnih merilih.

Naomi Osaka je zdržala pritisk 23 tisoč glasnih gledalcev in vse čustvene izpade slovite tekmice ter zmagala s 6:2 in 6:4. Nedvomno je bila Japonka boljša, blestela je pri servisu in kljub vsem dogodkom na igrišču ohranila zbranost. Toda njeno prvo zmago na turnirjih za grand slam je povsem zasenčila Serena Williams. 36-letna Američanka je v drugem nizu izgubila živce, prejela kar tri opomine, pri izidu 4:3 za Osako pa je dobila celo kazen ene igre, tako da je bilo na presenečenje vseh na semaforju kar naenkrat 5:3.

"Nikoli nisem goljufala"
Kaj se je na stadionu Arthurja Asha dogajalo v dramatičnem drugem nizu? Najprej je sodnik Carlos Ramos opazil, da je trener Williamsove Patrick Mouratoglou z roba igrišča z roko signaliziral svoji varovanki, kako naj igra. Na teniških turnirjih "coaching" ni dovoljen, zato je zmagovalka 23 turnirjev za grand slam dobila prvi opomin. Drugi opomin je sledil, ko je Williamsova izgubila igro na svoj servis in v navalu besa zlomila lopar. Zaradi še nekaj prejšnjih opozoril ji je sodnik vzel točko. "Nisem prejela trenerjevih navodil. Dolžni ste mi opravičilo. Nikoli nisem goljufala v življenju," je s povišanim pritiskom zabrusila sodniku.

Moških nihče ne kaznuje
A to še ni bilo vse. Naomi Osaka je povedla s 4:3, Serena Williams pa je Ramosa ozmerjala kot smrkavca: "Lažnivec si. Reci, da ti je žal. Ukradel si mi točko, tudi kradljivec si!" Ramos teh besed ni kar preslišal in se je odločil za tretji opomin, kar je pomenilo, da je Osaka avtomatično dobila naslednjo igro. Drama se je še stopnjevala, ko je 36-letnica na igrišče poklicala vodjo sodnikov v Flushing Meadowsu Briana Earleyja in izpostavila seksizem: "Poznate moj značaj. To ni pošteno. Da sem izgubila igro zaradi tistih besed, ni pošteno. Koliko moških to počne? Kazen sem dobila le zato, ker sem ženska, in to ni prav. Videla sem tenisače, ki so sodniku rekli še hujše stvari. Borila se bom za pravice žensk in enakopravnost."

Kazen za Sereno
Ameriška teniška zveza je Sereno Williams kaznovala s plačilom denarne kazni v skupni višini 17.000 ameriških dolarjev zaradi njenih izpadov v OP ZDA. Zaradi prvega opomina je prejela kazen v višini 4.000 dolarjev, namerno uničenje loparja jo bo stalo 3.000 dolarjev, verbalni izpad nad sodnikom pa jo bo udaril s kaznijo v višini 10.000 dolarjev.


Dvojna merila?

Da se je portugalski sodnik pred ogromno množico gledalcev, ki so bili povsem na strani Williamsove, tako držal pravil, pri nekaterih vzbuja občudovanje, pri drugih neodobravanje in dilemo, ali se ni tako res odločil le zato, ker je sodil – ženski. Nekdanja teniška šampionka Bille Jean King je stopila na stran Williamsove: "Ko je ženska čustvena, je histerična in dobi kazen. Ko isto naredi moški, posledic ni. Hvala, Serena Williams, da si opozorila na dvojna merila. Oglasiti se mora še več igralk."

Pravilo, ki uničuje tenis
Patrick Mouratoglou je po dvoboju priznal, da je signaliziral s tribune, vendar dodal, da tako in tako to počnejo vsi. "Drži, dajal sem navodila, toda mislim, da me (Serena Williams) ni videla. Ampak to je ves čas počel tudi Sascha Bajin (trener Naomi Osake). Gre za eno izmed pravil, ki uničujejo tenis. Serena se bo težko pobrala po tem udarcu." Na novinarski konferenci je Williamsova o kazni povedala, da ni prejela nikakršnih napotkov in da ne razume, zakaj je Mouratoglou rekel, da jih je dajal. "Ravno sem Patricku poslala sporočilo, o čem govori. Midva nimava signalov, o tem nikoli nisva govorila. Nikoli niti ne zaprosim za trenerjevo pomoč na igrišču."

Skromnost mlade Japonke
Na podelitvi priznanj so gledalci žvižgali, k sreči pa je Serena Williams umirila dogajanje: "Poskušajmo narediti ta trenutek čim lepši. Bodimo pozitivni in čestitam Naomi." Presenetljiva zmagovalka zadnjega turnirja sezone za grand slam je razkrila, da ni vedela, kaj se je dogajalo med glavnim sodnikom in Williamsovo, ker se je osredotočala zgolj nase. Kot je povedala, je igrala proti športnici, ki jo ima za idola. "Sanjala sem o tem, da bom s Sereno nekoč igrala v finalu. Vesela sem, da mi je to uspelo." Sereni se je zahvalila in se priklonila. S svojo zadržanostjo in pristnostjo je pridobila simpatije navijačev po vsem svetu. 20-letnica ima očeta s Haitija, mati pa je Japonka. Od svojega tretjega leta živi v ZDA, očitno pa ima privzgojene bolj japonske kot ameriške vzorce vedenja.

Navdih za vso Japonsko
Njen uspeh v domovini zelo odmeva. Premier Šinzo Abe ji je po Twitterju čestital in se ji zahvalil, ker je navdihnila Japonsko v teh težkih časih. Verjetno je imel v mislih potres, ki je sever otoka stresel v četrtek in zahteval več kot 20 življenj. Kei Nišikori, ki je ga je Novak Đoković v New Yorku izločil v polfinalu, je objavil video, kako Osaka dviguje lovoriko za končno zmago, ob tem je uporabil ključnik #proud (ponosen). Tenis na Japonskem sicer ni prav priljubljen. Dvoboje Odprtega prvenstva ZDA je prenašala manjša televizijska postaja. Japonci znajo ceniti vrline Naomi Osake. "Na podelitvi priznanj je želela vso pozornost preusmeriti k Sereni. To je njena lepota," je povedal eden tistih, ki so si v Tokiu ogledali finalni obračun.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
_runis_
# 09.09.2018 ob 11:38
Kazen je dobila, ker se ne zna obnašat.
odesnik
# 09.09.2018 ob 11:38
Pretirava. Se njen trener je priznal, da je slo za coaching.

To igranje na karto zrtve ( i am black, i am woman )gre meni osebno ze zelo na zivce.
hehet
# 09.09.2018 ob 11:42
Naomi Osaka je morala igrati v izjemno sovražni atmosferi, kjer je Sereno Williams popolnoma strla, in vendar je medijem uspelo njeno zmago praktično izničiti.

In zakaj?

Ker se je multi-milijonarka na drugi strani odločila, da jo sodnik zatira, ker je ženska. Če je ne bi, ker je ženska, bi jo ker je temnopolta, če je ne bi, ker je temnopolta, bi jo ker je oblečena v črno, če je ne bi, ker je oblečena v črno, bi jo ker je stara 36 let itd. itd.

Ne vem, če se mi kdo bolj gnusi od ljudi, ki so neverjetno priviligirani, pa bi še vedno radi igrali žrtve. In takih je v prvem svetu danes več kot preveč.
sivi gandalf
# 09.09.2018 ob 11:39
ženske igrate na dva niza, moški pa na tri, imate pa isti nagradni sklad

a tu pa ne vidiš razlike?
futbalist3000
# 09.09.2018 ob 11:37
Ali je Japonka moški al kak?
sivi gandalf
# 09.09.2018 ob 11:41
antipatična do amena!
bostbart
# 09.09.2018 ob 11:43
Bravo sodnik. Ko Američani mislijo, da jim je vse dovoljeno...
jakob23
# 09.09.2018 ob 11:42
Leta 2009 je Seren obtožila Martinez Sanzhezovo, da goljufa. Razlog? Žogica Serena je zletela v out, a naj bi pri tem oplazila roko Martinezeve. 

Angry Williams said: "The ball hit her body and therefore she should have lost the point, instead of cheating. I hit the ball rather hard. She knew that ball hit her. It was clearly my point.

Martinez Sanchezeva je partnerica v dvojicah naše Andreje Klepač. Letos sta igrali osmino finala Wimbeldona proti sestrima Williams. Pred tekmo je Serena šla do sodnika in na dan privlekla 9 let star incident.

“If I get hit by the ball, or an opponent gets hit by a ball, is the point over?” Asked Williams.
“Yes,” replied the umpire.
“Ok, can you make sure she (Sanchez) understands that cause I did hit her once and she kept playing and I lost the point.” She stated.

Serena je takšna vedno. Včerajšnji izbruhi niso nič novega. Sama se ima za najbolj humble igralko, v resnici pa je največja diva daleč naokoli.
Bivši uporabnik
# 09.09.2018 ob 11:40
Ni bila do kolen mlajši. Boli.
grenadir
# 09.09.2018 ob 11:46
Serena Williams: "Kazen sem dobila le zato, ker sem ženska"...... Jaz nisem prav prepričan, da si res, draga Serena...
janroz
# 09.09.2018 ob 11:43
Da se športnik takole osmeši? Itak, da ni mogla sprejeti dejstva, da je nekdo boljši in to jo je vrglo s tira!
DrKult
# 09.09.2018 ob 11:40
Hillary baje zato ni predsednica, če verjameš.
juventina10
# 09.09.2018 ob 11:42
ma dej, zaleti se nekam.....zdaj bo še rekla da zato, ker je črna......ohanina, vidiš kaj te čaka, on aje ženska žrtev sistema.( Bogatega sistema), dej priznaj napako in se opraviči osaki za ukraden šov.
_runis_
# 09.09.2018 ob 11:48
To je že najmnj tretji incident Serene na US Opnu, grozila je že stranskim sodnikom. Problem je v njej, ne v drugih.

Tole coaching pravilo sicer res je nerodno in sodniki se ga ne držijo vedno, velja samo na Grand Slamih, na ostalih turnirjih pa ne. Trenerji se pač vživijo in skušajo pomagat svojim tekmovalcem, to je težko odpravit in se zadržat.Ampak je pravilo in sodnik se ga je držal.

Je pa treba povedat tudi, da je sodnik takrat za coaching samo izrekel opozorilo, ki tekmovalno Sereni ni nič škodilo. Po tem je 2 igri kasneje izgubila živce in razbila lopar, ko je izgubila igro na svoj servis - sodnik ni imel nič pri tem. V takih situacijah VSI dobijo opozorilo. Ker je bil drugo opozorilo, je izgubila točko. Ena točka pri tenisu ni tako huda, pač igra se 0-15 začne. Namesto da bi se potrudila in igrala naprej, je izgubila živce še bolj in iz tega naredila dramo. pa še to se je uspela zadržati in izbruhnila šele spet 2 igri kasneje, ko je ponovno izgubila servis. Več kot očitno iskanje izgovorov za slabšo igro in poraz. Na sploh je bila celo tekmo živčna, srevirala pogosto slabo in si ni zaslužila zmage.

Osaka je Sereno nadigrala, sploh v prvem nizu, v drugem sta bili enakovredni, Serena pa je izgubila zaradi lastnih živcev tudi ta niz. Sodnik bi lahko mogoče bolj elegantno vse skupaj speljal, ampak to so malenkosti, ne pa 'seksizem'.

Serena pojdi spat.
Nikec3
# 09.09.2018 ob 11:47
Vsak bi rad bil žrtev. To je hobij 21. stoletja.
DLeagueStar
# 09.09.2018 ob 11:46
Vedno je smesno gledat take, ki so navajeni, da se razpizdijo in jim vsi takoj ugodijo.

Na koncu prav vsak od takih potegne ven karto zrtve.

Serena naj si pogleda kaksnega Ivanisevica kaksne probleme je imel s sodniki in kaksne posledice je zaradi tega trpel ter kako se je na starejsa leta potem naucil zapret gobec in iskati resitve najprej pri sebi.
the law1
# 09.09.2018 ob 11:58
Serena Williams: "Kazen sem dobila le zato, ker sem ženska"

Ma bejž no. Kazen si dobila, ker si totalna krava.
Blazz
# 09.09.2018 ob 11:50
ok, imaš 1 izpad , ti sodniki vedno pogledajo skozi prste, ampak da nonstop hodiš do sodnika, ga žališ itd..... ne vem no.... še majhno kazen je dobila....
Zoro27
# 09.09.2018 ob 11:41
Sindrom Trump se širi.
krjen3
# 09.09.2018 ob 11:51
Uboga Serena, ona je res žrtev. Smili se mi.

Že tako antipatična ženska je postala še bolj antipatična. Ne morem verjeti kaj si dovoli...jaz bi ji dal prepoved nastopa naslednje leto na US Opnu.
bostbart
# 09.09.2018 ob 11:52
Saj to bi 100% igrala na rasno karto, kot nekateri pravite, če bi igrala proti belki. Na njeno nesrečo je igrala proti Japonki in potem rasna karta ne deluje.
gjuro
# 09.09.2018 ob 11:54
Ona je dobila kazen, ker je ženska??? :O

Čakaj malo: igrala je v ŽENSKEM FINALU,oz. FINALU v kategoriji ŽENSKIH POSAMEZNIC, če se ne motim.
Igrala pa je proti komu? Robotu? Ali tudi ženski?
In če je igrala proti ženski, kako to, da tudi ona ni dobila kazni na isti osnovi? ;)

Celotne ZDA so presegle fazo melodrame in postale SOAP OPERA!
Tako pač je, ko si totalno dezorientiran ;)
Sledimo velikemu Vladimirju Moskovskemu, ki pravi: "Gledamo in opazujemo. In ne bomo storili enake napake!"
Pametnemu dovolj.
AtomX
# 09.09.2018 ob 11:54
To igranje na karto zrtve ( i am black, i am woman )gre meni osebno ze zelo na zivce.

amen!
pero5
# 09.09.2018 ob 11:50
A je ni dobila le zato, ker je črna? Jokica...
kokica2000
# 09.09.2018 ob 12:07
Serena je na tem forumu nepriljubljena z razlogom. Pravzaprav več razlogi :-).
Pigglet
# 09.09.2018 ob 12:03
@Troyan
Na igrišču se igralec nima kaj bojevati s sodnikom glede egov. PIKA, razumeš? Vse ostalo so potem pritožbe-če so upravičene. Gospa Serena pa se je obnašala čisto domovinsko-vsi ostali so krivi. Razlogi, ki jih ne navajala pa so idiotski.
SsDrag
# 09.09.2018 ob 11:52
Oh, kako je "zato ker sem ženska" priročen izgovor.

Serena pa pozablja, da je zaradi nosešniških hormonov dobila zadnji GS v Avstraliji. Zato, ker je ženska.
krtmenedva
# 09.09.2018 ob 12:08
Get real troyan.... možača je zgubila živce, grozila sodniku-tako obnašanje opravičuješ? pač bi znorela enkrat, dobila opomin in šla naprej...ampak ne, ker je vedla da bo zgubila, je naredila celo dramo.
Dno dna.... bednica je bila in ostaja, prav všeč mi je, da se je še enkrat razkrila (nekateri nismo pozabili da je že grozila linijski sodnici v preteklosti)
patriot44x2
# 09.09.2018 ob 11:50
Tale je isto razvajena in misli da je bog kot lajež James v košarki.
2px_orbitala
# 09.09.2018 ob 11:59
Kazen sem dobila le zato, ker sem ženska

Pozabila je povedat še, da je črna in da je bila noseča.
Buterfly_007
# 09.09.2018 ob 12:12
Tole coaching pravilo sicer res je nerodno in sodniki se ga ne držijo vedno, velja samo na Grand Slamih, na ostalih turnirjih pa ne. Trenerji se pač vživijo in skušajo pomagat svojim tekmovalcem, to je težko odpravit in se zadržat.Ampak je pravilo in sodnik se ga je držal.

Je pa treba povedat tudi, da je sodnik takrat za coaching samo izrekel opozorilo, ki tekmovalno Sereni ni nič škodilo. Po tem je 2 igri kasneje izgubila živce in razbila lopar, ko je izgubila igro na svoj servis - sodnik ni imel nič pri tem.


Ramos se redno drži pravil, njega nič ne briga kdo si in kaj si. Tudi moškim redno tala opozorila naprimer Djoković ga dobi praktično na vsakem dvoboju kjer sodi Ramos :D pa se ne spomnim, da bi mu kdaj rekel lopov, tudi letos na RG sta oba s Cecchinatom dobila opozorilo za coaching, Cecchinato pa potem še eno za nešportno obnašanje.

To kar ste napisali v drugem odstavku popolnoma drži, Sereni prvo opozorilo ni škodovalo, če bi se takrat umirila in pozabila na to ne bi bilo nobene drame, vendar je le eskalirala po tem, za drugo in tretje opozorilo je kriva sama, tako obnašanje je nesprejemljivo in če sem prav prebrala je na konferenci potem še rekla, da ji je rekel, da je cheat kar ni res. Razumem lahko, da je bila živčna in nezadovoljna s svojo igro ter so ji počili živci, mislim, da ni slučajno, da so njeni največji "incidenti" z USO, po mojem mnenju to sega nazaj v leto 2004 v tisti dvoboj proti Capriati in to jo dela še posebej občutljivo na sodniške odločitve na njenem" domačem" slamu. Cel svet obsoja obnašanje samo ameriški mediji probavajo to obrnit na to, da je Ramos "bad guy" v tej zgodbi.
ZooSlo
# 09.09.2018 ob 12:02
Seksizem? Torej je sodnik dodelil zmago Japoncu in ne Japonki?
Še malo pa bomo kot družba tam kjer bodo npr. črnci rekli črncem, da so rasisti proti črncem (lahko uporabiš tudi drugo raso).

Če bi šli meriti nivo testosterona in estrogena pri obeh igralkah, bi Sereni verjetno rekli, da mora začet igrat z moškimi... nad moškimi pa itak ni seksizma, kaj takega ne obstaja. Tako kot ne obstaja nasilje nad moškimi.
Janček
# 09.09.2018 ob 12:02
Njeni izbruhi niso samo posledica težkega karakterja in neobvladovanja čustev, ampak ji je na psiho udarilo vse, kar je jemala v vseh teh letih.
Balaž
# 09.09.2018 ob 11:59
Po prvi sliki sodeč, se res počuti depriviligrirano, moški ji žuga ona pa se brani :D
didldadl
# 09.09.2018 ob 12:17
“Kazen sem dobila le ker sem ženska!”

Ja, ker na drugi strani je bil moški.

Ogabno kako nizko se spuščajo.
Grof_von_Baron
# 09.09.2018 ob 13:06
ne, ne Serena, Rusi so bili...
mirka
# 09.09.2018 ob 12:39
Nikoli nisem goljufala v življenju," je s povišanim pritiskom zabrusila sodniku.

Sploh ne - a niso hekerji razkrili, da lahko legalno prejema ne vem kakšna zdravila vse, ki so na seznamu dopinga in jih druge tenisačice ne smejo? Ona ima pa kao ne vem kakšne resne bolezni vse, revica, in je zato zanjo izjema.

Pa to, da je dobila opomine, je zaradi tega, ker je ženska, temnopolta, mislim, da ji je uspelo omeniti tudi, da je mama, in sploh ne zato, ker se obnaša kot razvajen idiot. Butasti nekritični Američani so pa itak na njeni strani, nimajo neke samokritike.
Bogi sodnik, da je moral to prenašati, pa je le opravljal svoje delo. Jaz ga občudujem, da se kljub pritiskom vplivne multimilijonarke in pristranskih gledalcev ni vdal.
Dejstva
# 09.09.2018 ob 12:14
Čudno, da ni unovčila "rasizma". To po navadi bolj prime.
pacoman
# 09.09.2018 ob 12:36
Še dobro da ni zmagovalka bele polti, ker potem bi bil za njen poraz kriv še rasizem.
elGoyc
# 09.09.2018 ob 12:13
@Troyan
Sodnik ni psihoterapevt igralcev za to naj Serena najame svojega, če ga že nima.
slovenski
# 09.09.2018 ob 14:38
Kot tenisač in športnik sem v takšnih situacijah ponavadi na strani igralcev, vendar to kar je včeraj izvedla Serena je nedopustno v vseh pogledih. Če kdo komu dolguje opravičilo je Serena Naomi, ker ji je ukradla, uničila največji moment v njeni karieri.

Naomi je včeraj odigrala vrhunski dvoboj, dominirala prvi set in večino drugega. Predvsem pa kako se je po vseh scenah zbrala pri 2:1 v drugem setu in še posebej pri 5:4 je res vrhunsko, vredno prave šampijonke. Popolnoma zasluženo je osvojila svoj prvi grand slam.

@Belphegor ja coaching iz tribune je seveda vedno prepovedan, vendar od leta 2009 je na wta turnirjih igralki enkrat na set ali med zdravniškim odmorom nasprotnice dovoljeno k sebi poklicat svojega trenerja.

Glede incidenta:
1. Coaching je bil kar so posnele tudi kamere, to je potrdil tudi Serenin trener po tekmi, če je Serena to videla ali ne niti ni preveč bistveno. Lepo se je videlo, da je po tem malo spremenila taktiko, se pomaknila bolj naprej.
2. Tudi če ne bi bilo coachinga, sodnik za nazaj ne more več spremenit svoje odločitve. In če Serena pozna pravila potem ve, da ima naslednja kršitev (zlom loparja) za posledico izgubo točke.
3. Prav tako je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo dobila še tretjo kazen saj je sodnika nenehno žalila cel drugi set.
4. Najbolj zamerim Sereni to, da se niti po dvoboju ni umirila in opravičila ampak igra na neko žensko noto. To je v športu nedopustno. In mimogrede pri moških vidimo kakšen izbruh tisti moment, potem se ponavadi vsak umiri in ne žali, potencira tega cel set, ampak se osredotoči na igro, na koncu pa sodniku vseeno ponudi roko. Dvojna merila gor ali dol, pravila so jasna in bila so kršena, da domnevno še kdo drug krši pravilo ni nobena olajševalna okoliščina.

Serena je seveda velika športnica in šampionka. Vemo, da to ni njen prvi takšen izpad in da ima s tem določene probleme za to včeraj si zasluži en velik velik minus. Upam, da bo v naslednjih dneh zmogla dovolj poguma, realno priznala svoje napake, se opravičila vsem za svoje početje ter jasno povedala, da jo je premagala nedvomno boljša tekmica in ne sodnik.
Bivši uporabnik
# 09.09.2018 ob 14:13
friks... Ne trosi neumnosti. Serena bi morala biti konkretno kaznovana ze pred cca. 10 leti, ko je na istem turnirju stranski sodnici zagrozila, da jo jo ubila. Dobesedno iz ust Serene. To je bil eden od najvecjih ekscesov v moderni dobi zenskega tenisa. Ni kaj, kot teniska igralka je pustila neverjetni pecat, pa ceprav po veliki zaslugi fizicne premoci. Kot oseba, pa je vse prej kot pristna. Njeni intervjuji na konferencah so dovolj zgovorni.
Snecer
# 09.09.2018 ob 13:45
Pošolana s strani Japonke sredi ZDA...ja, za znoret :)
KosmataPazduha
# 09.09.2018 ob 13:18
Dej spokaj jokica razvajena. Obnašanje na nivoju 13 letne deklice. Mene ni blo sram!
Ratomira
# 09.09.2018 ob 12:56
Pa spremeni spol in igraj na pet nizov proti Đokoviću, če upaš.
Igo
# 09.09.2018 ob 12:24
Ko bo mene ustavil policaj zaradi prehitre vožnje bom popenil in mu rekel, da je kradljivec! Drugi tudi vozijo hitreje pa jih ne ustavi, ker so lepši, bolj bogati, neumni, nevidni, vesoljci...

Bolj hitro sem vozil zaradi pravic povprečnežev!
discoversci
# 09.09.2018 ob 12:14
Američani pač... Egocentriki, ki ne znajo zdilat z izgubo.
gospod iskreni
# 09.09.2018 ob 12:34
Ko bo v športu glavno besedo imela igralka in ne sodniki, bo šport propadel.
ElChapo
# 09.09.2018 ob 14:22
Všeč mi je konferenca Naomi Osaka. Mirna in trdo na tleh. Najbolj všem mi je bil pa njen odgovor na tole vprašanje:

Q. That's quite a big paycheck. I'm sure we'd all like it if you shared it, but what's the plan? Any special presents for yourself, reward for doing this?

NAOMI OSAKA: Uhm, I'm not really the type that spends money on myself. For me, as long as my family's happy, I'm happy. When I see my sister, because she's going to Tokyo, too, I think for me that's the biggest gift.

Točno zaradi tega mi je všeč. Umirjena, skromna Skromna in na realnih tleh. Lepa kariera se ji obeta.
AlBundy
# 09.09.2018 ob 13:40
Nevzgojena, domišljava, arogantna ...
Kazalo