Carlos Moya bo skušal Špance popeljati nazaj na vrh. Foto: EPA
Carlos Moya bo skušal Špance popeljati nazaj na vrh. Foto: EPA

37-letni Moya, ki je kariero končal približno pred dvema letoma, bo na klopi najuspešnejše ekipe v zadnjem desetletju nasledil Alexa Corretjo. Španska teniška zveza je sprejela edino logično rešitev za vrnitev Rafaela Nadala v reprezentanco. Moya in trenutno prvi igralec sveta sta namreč najboljša prijatelja.

"Potem ko sem se pred nekaj leti odločil, da bom nehal igrati tenis, je povabilo zveze prišlo ravno v pravem času. Odlično poznam igralce, s katerimi bom delal, kakor tudi tiste, s katerimi bomo igrali. Naš cilj mora biti šesti naslov najboljših v Davisovem pokalu," je ob predstavitvi dejal 37-letni Moya, ki je leta 2004 v Sevilli dobil odločilno točko v finalu proti ZDA. "Vsakič, ko se spomnim tistega dvoboja in vzdušja na stadionu, dobim kurjo polt," je priznal zmagovalec Roland Garrosa leta 1998.

Španija je bila v zadnjih petih letih trikrat prvak Davisovega pokala, letos pa je izpadla že v prvem krogu proti Kanadi. V finalu Davisovega pokala bosta od 15. do 17. novembra v Beogradu igrali Srbija in Češka.