Katarina Srebotnik optimistično zre v novo sezono. Foto: MMC RTV SLO
Katarina Srebotnik optimistično zre v novo sezono. Foto: MMC RTV SLO
Kveta Peschke
34-letna Kveta Peschke je bila doslej partnerica Rennae Stubbs in Lise Raymond. Foto: EPA
Hercogova zadovoljna s sezono, Srebotnikova ne

28-letna Velenjčanka je v preteklem letu zaradi poškodbe ahilove tetive in rame izgubila več kot 400 mest na lestvici WTA (425.). Vrnitev v svetovno elito načrtuje z novima trenerjema, Švicarjem Bennijem Lindlom in Nemcem Jensom Gerlachom. Prvi bo skrbel za njeno kondicijsko pripravo, drugi pa za njeno igro.

Lindl in Gerlach priznana strokovnjaka
Gerlach je med letoma 2002 in 2006 bdel nad Rusinjo Anastazijo Miskino, ki je pod njegovim vodstvom prišla do drugega mesta na lestvici WTA, medtem ko je Lindl sodeloval tudi z Rogerjem Federerjem in Stanislasom Wawrinko. Srebotnikova se bo na akademijo v Biel (Švica) podala prihodnji teden.

"Mislim, da bo moj odhod na švicarsko teniško akademijo prava poteza. Po nekem času je dobro, da zamenjaš sredino, tam bo veliko drugih igralcev, ki te nekako 'potegnejo' s seboj. Že pred turnirjem v ZDA sem si ogledala, kako tam trenirajo, lahko rečem, da je vse podrejeno tenisu in da so pogoji za delo odlični," je dejala Srebotnikova.

Vrhunec sezone Roland Garros
Velenjčanka si je za prihodnjo sezono izbrala osem turnirjev, kjer bo še lahko igrala s svojim 'starim' položajem (21.) na lestvici WTA. Za pripravo si je izbrala nastop v Pokalu federacij, kjer bo pomagala slovenski reprezentanci, nato pa bo zaigrala na dvoranskem turnirju v Parizu, sledijo Dubaj, Indian Wells in Miami. Namesto zadnjih dveh se bo morda odločila za nastopa v Bogoti in Acapulcu, vrhunec sezone pa bo Roland Garros, ki bo za Srebotnikovo edini grand slam v sezoni.

Partnerica v dvojicah Čehinja Peschkejeva
"Izbrala sem si 'premier' turnirje, kjer bom skušala narediti kar največ, da bi tako morda spet prišla na svoj stari ranking. Po Rolandu Garrosu bom videla, kako naprej. Vleče me sicer na večje turnirje, zdaj imam v načrtu štiri turnirje na trdi podlagi in štiri na pesku. Problem je, ker ponekod ne bom nosilka, ampak gledam s svetle strani. Če sem letos imela toliko smole s poškodbami, potem moram drugo sezono imeti tudi nekaj sreče pri žrebu," je še povedala Srebotnikova, ki bo odslej v dvojicah igrala s Čehinjo Kveto Peschke. Nova sezona se bo začela 4. januarja v Brisbanu.

Hercogova zadovoljna s sezono, Srebotnikova ne