Blaž Kavčič je v uvodnem krogu izločil Italijana Viktorja Galovica, v drugem Miho Mlakarja, v tretjem pa Avstrijca Bastiana Trinkerja. Foto: EPA
Blaž Kavčič je v uvodnem krogu izločil Italijana Viktorja Galovica, v drugem Miho Mlakarja, v tretjem pa Avstrijca Bastiana Trinkerja. Foto: EPA

Avstrijec je v uvodnem nizu povedel s 3:1, nato pa je Kavčič nanizal štiri igre zapored. V drugem nizu je Trinker takoj na začetku oddal servis, priigral si ni nobene priložnosti za brejk.

V torek ga čaka Nemec Mayer
Dvoboj na igrišču številka ena je trajal uro in 33 minut. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 69:51. Kavčič je serviral dva asa, naredil pa je štiri dvojne napake. V 1. krogu se bo v torek srečal s Florianom Mayerjem. Nemec je sedmi nosilec.

Na osrednjem igrišču se je začel glavni turnir, Argentinec Leonardo Mayer je s 6:1 in 6:3 odpravil Španca Alberta Ramosa. Organizatorji imajo smolo, saj so udeležbo zaradi poškodb odpovedali branilec naslova Marin Čilić (koleno), polfinalist Wimbledona Jerzy Janowicz (roka) in Fernando Verdasco. Španec je v Hamburgu v četrtfinalu po izgubljenem drugem nizu odšel v garderobo in močno udaril v omarico. Zaradi poškodbe roke je moral odpovedati nastop v Istri.

UMAG, 1. krog, tabela
(467.800 evrov, pesek)

GASQUET (FRA/1) prost

MONTANES (ŠPA) - LAJOVIĆ (SRB)

MONFILS (FRA) - PAVIĆ (HRV)

MAYER (NEM/7) - KAVČIČ (SLO)

FOGNINI (ITA/3) prost

DE BAKKER (NIZ) - TURSUNOV (RUS)
6:3, 6:3
MAYER (ARG) - RAMOS (ŠPA)
6:1, 6:3
KLIŽAN (SLK/6) - LORENZI (ITA)


ROBREDO (ŠPA/5) - HAJEK (ČEŠ)

VEIĆ (HRV) - TROICKI (SRB)

BEDENE (SLO) - WESTERHOF (NIZ)

DOLGOPOLOV (UKR/4) prost

BERLOCQ (ARG/8) - TOPIĆ (HRV)

ČORIĆ (HRV) - ZEBALLOS (ARG)

HAIDER MAURER (AVT) - VESELY (ČEŠ)

SEPPI (ITA/2) prost