Grega Žemlja se tudi na trdi podlagi odlično znajde. Lani je na OP-ju ZDA v New Yorku prišel do tretjega kroga. Foto: EPA
Grega Žemlja se tudi na trdi podlagi odlično znajde. Lani je na OP-ju ZDA v New Yorku prišel do tretjega kroga. Foto: EPA
Blaž Rola in Aljaž Bedene
Blaž Rola in Aljaž Bedene se veselita izziva v Portorožu. Foto: Aleš Fevžer

Prvi nosilec turnirja Grega Žemlja, ki je navdušil z odličnimi igrami v Wimbledonu, bo v prvem krogu igral s povabljencem Mikom Urbanijo, 22-letnim Lukovičanom, ki je na lestvici ATP na 885. mestu.
Zmagovalec bo v drugem krogu čakal na boljšega iz dvoboja med Slovakom Karolom Beckom, nekdaj 36. igralcem na svetu, in sredozemskim prvakom Blažem Rolo. Vsekakor bi bil obračun med Žemljo in Rolo izjemen teniški dogodek dveh igralcev, ki sta v zadnjih dneh dosegla izjemna izida.

V zgornjem delu žreba je tudi tretji nosilec turnirja Aljaž Bedene, ki se bo v 1. krogu srečal proti visokoraslemu (198 cm) Francozu Fabriceu Martinu.

Donskoj zelo nevaren
V spodnjem delu žreba je najvišje postavljeni igralec 23-letni Jevgenij Donskoj. Rus je letos že premagal Američana Johna Isnerja, rojaka Mihaila Južnija, Belgijca Steva Darcisa in Nizozemca Robina Hasseja. Donskoj je trenutno na 66. mestu lestvice ATP.

Kavčič ima ugoden žreb
V tem delu žreba se je znašel tudi četrti nosilec Blaž Kavčič, ki odlično izkorišča portoroške pogoje za pripravo, za preboj v drugi krog pa bo moral premagati Španca Adriana Menendeza Maceirasa.

V prvem krogu bosta igrala še dva Slovenca s povabilom organizatorja. Tom Dešman Kočevar se bo meril s Čehom Michalom Konecnyjem, Marko Lazič pa se bo srečal z Avstrijcem Martinom Fischerjem.

PORTOROŽ (M), 1. krog, tabela
(30.000 evrov, trda podlaga)

ŽEMLJA (SLO/1) - URBANIJA (SLO)

BECK (SLK) - ROLA (SLO)

KOČEVAR DESMAN (SLO) - KONECNY (ČEŠ)

VIOLA (ITA/5) - BRUGUES-DAVI (ŠPA)

BEDENE (SLO/3) - MARTIN (FRA)

KOROLJEV (KAZ) - kvalifikant

GHEM (BRA) - BOLT (AVS)

CIPOLLA (ITA/6) - PAVIĆ (HRV)


IGNATIK (BLR/7) - MILLOT (FRA)

OLASO (ŠPA) - kvalifikant

BAŠIĆ (BiH) - GHEDIN (ITA)

KAVČIČ (SLO/4) - MENENDEZ-MACEIRAS (ŠPA)

ROBERT (FRA/8) - KOTULJEV (RUS)

LAZIČ (SLO) - FISCHER (AVT)

kvalifikant - kvalifikant

DONSKOJ (RUS/2) - DEMOLINER (BRA)