Grega Žemlja, Blaž Rola, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič so strnili misli na novinarski konferenci. Foto: TZS
Grega Žemlja, Blaž Rola, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič so strnili misli na novinarski konferenci. Foto: TZS
Žemlja po Wimbledonu in pred Portorožem

Žemlja, Bedene in Kavčič so med prvimi štirimi nosilci 30.000 evrov vrednega turnirja, zato so poleg Rusa Jevgenija Donskoja tudi glavni favoriti za zaključne boje.

Razboršek uspešen v kvalifikacijah
Poleg omenjenih bodo slovenske barve v glavnem delu turnirja, ki se začenja v torek, zastopali še štirje igralci. Nik Razboršek je bil uspešen v kvalifikacijah, Mike Urbanija, Tom Kočevar-Dešman in Marko Lazič pa so prejeli vabila organizatorjev.

Bedene in Kavčič že v torek
Prvi dan turnirja bodo od Slovencev nastopili Kočevar-Dešman že v uvodni partiji dneva ob 11.30, popoldne pa bosta priložnost dobila še Bedene in Kavčič.

Bedene, trenutno drugi najvišjeuvrščeni slovenski tenisač na lestvici ATP (90.), bo ob 18. uri štartal proti 270. igralcu sveta, Francozu Fabricu Martinu. "Moj cilj v Portorožu je končna zmaga, tako da se na uvodne tekmece ne oziram preveč. Nastop pred domačimi gledalci je vedno poseben izziv. Nazadnje sem doma nastopal na podobnem turnirju v Ljubljani in vzdušje je bilo res enkratno. Upam, da bo podobno tudi letos," meni 23-letni Ljubljančan.

Takoj za njim bo na osrednjem igrišču teniškega centra ŠRC Marina v Portorožu stopil Kavčič (132.) proti Špancu Adrianu Maceirasu Menendezu (200.). "Rezultatskega cilja si nisem zadal, saj zadnje čase igram pod pričakovanji in se zato z rezultatom ne obremenjujem. Želim priti čim dlje in igrati dvoboj za dvobojem. Tu v Portorožu sem že nekaj dni in dobro sem se privadil na trdo podlago. Mislim, da je forma znova v vzponu in da se bom počasi vrnil na mesta, ki sem jih zasedal," je povedal Kavčič.

V sredo bosta poleg ostalih Slovencev nastopila tudi Žemlja (ob 20. uri) in pred njim Rola, ki se je vrnil s sredozemskih iger v Turčiji, kjer je osvojil kar dve zlati medalji.

Žemlja si je v Wimbledonu želel še več
"Z doseženim v Wimbledonu sem zadovoljen, a hkrati ne povsem. Želel sem narediti še stopničko več ... Zdaj sem tukaj in boril se bom podobno kot v Wimbledonu, čeprav se zavedam, da bom imel morda na začetku nekaj težav z motivacijo. Vloga prvega nosilca ne zagotavlja uspeha, treba se je truditi proti vsakemu tekmecu in igrati čim boljši tenis," je dejal Žemlja, ki je v soboto v tretjem krogu Wimbledona izgubil proti Juanu Martinu del Portu z 0:3 v nizih.

Rola navdušen nad organizacijo turnirja
Rola je pohvalil prireditelje turnirja, Teniško zvezo Slovenije in direktorja turnirja Denisa Topčiča: "Nisem si predstavljal, da bo turnir organiziran na tako visoki ravni. Primerljiv je s turnirji, ki imajo precej višji denarni sklad, hkrati pa moram priznati, da nas Slovence organizatorji prav razvajajo. Upam, da bo turnir postal stalnica v koledarju in da bo v naslednjih letih postal še močnejši."

PORTOROŽ (M), 1. krog, tabela
(30.000 evrov, trda podlaga)

ŽEMLJA (SLO/1) - URBANIJA (SLO)

BECK (SLK) - ROLA (SLO)

KOČEVAR DESMAN (SLO) - KONECNY (ČEŠ)

VIOLA (ITA/5) - BRUGUES-DAVI (ŠPA)

BEDENE (SLO/3) - MARTIN (FRA)

KOROLJEV (KAZ) - VEGER (HRV)

GHEM (BRA) - BOLT (AVS)

CIPOLLA (ITA/6) - PAVIĆ (HRV)

IGNATIK (BLR/7) - MILLOT (FRA)

OLASO (ŠPA) - RAZBORŠEK (SLO)

BAŠIĆ (BiH) - GHEDIN (ITA)

KAVČIČ (SLO/4) - MENENDEZ-MACEIRAS (ŠPA)

ROBERT (FRA/8) - KOTULJEV (RUS)

LAZIČ (SLO) - FISCHER (AVT)

DANCEVIC (KAN) - CREPALDI (ITA)

DONSKOJ (RUS/2) - DEMOLINER (BRA)

Žemlja po Wimbledonu in pred Portorožem