Grega Žemlja še ni izgubil proti Aljažu Bedenetu. Foto: Aleš Fevžer
Grega Žemlja še ni izgubil proti Aljažu Bedenetu. Foto: Aleš Fevžer
Aljaž Bedene
Aljaž Bedene se je brez izgubljenega niza prebil v polfinale. Foto: Aleš Fevžer
Žemlja in Bedene v polfinalu Portoroža

Več kot 60 mest nižjeuvrščenega igralca iz Italije je Bedene premagal po dveh urah in 10 minutah izenačenega boja.

"Vedel sem, da ne bo lahko, in res je bilo tako. Njegove nizke žoge so pravi strup in odkrito povedano, šle so mi že pošteno na živce. Na srečo sem v podaljšani igri drugega niza odigral zbrano in prišel do napredovanja," je dejal Bedene, ki se že veseli dvoboja z rojakom in prvim nosilcem turnirja.

Žemlja še ni izgubil proti Bedenetu
"Z Žemljo sem že petkrat izgubil in še vedno čakam na prvo zmago. Prepričan sem, da če bom igral dobro, ga lahko premagam, hkrati pa upam, da bova imela spodbudo s tribun, saj bo to enkratna priložnost za slovenske ljubitelje tenisa," je še dodal Bedene.
Prvi nosilec Žemlja je za zmago nad Čehom Konečnyjem potreboval uro in dvajset minut, nato pa je dejal: "Kar se tiče današnjega dvoboja, ne bi izgubljal besed, saj sem igral zelo suvereno in se počutil odlično, veselim pa se tudi sobotnega polfinala. Z Aljažem sva igrala že veliko dvobojev, vsi so bili tesni in podobnega pričakujem tudi tu v Portorožu."
Fischer izločil drugega nosilca Donskoja
V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Adrian Menendez Maceiras in Avstrijec Martin Fischer, ki je v četrtfinalu izločil drugega nosilca Jevgenija Donskoja.

Bedene in Rola v finalu dvojic
Sobotni spored na osrednjem igrišču bosta sklenila Bedene in Blaž Rola, ki bosta nastopila v finalu med dvojicami. Igrala bosta proti prvima nosilcema, hrvaški navezi Marin Draganja/Mate Pavić.

Četrtfinale, tabela:
ŽEMLJA (SLO/1) - KONEČNY (ČEŠ)
6:4, 6:4

BEDENE (SLO/3) - CIPOLLA (ITA/6)
6:3, 7:6 (3)

MENENDEZ-MACEIRAS (ŠPA) - IGNATIK (BLR/7)
7:5, 6:4

FISCHER (AVT) - DONSKOJ (RUS/2)
6:3, 7:6 (6)

Žemlja in Bedene v polfinalu Portoroža