Svetovni pokal v nordijskem smučanju
Pravkar v Planici poskusna serija
Danes slabša termika, ekstremnih poletov najbrž ne bo, 26. marec 2017 ob 09:18 Danes se končuje planiški praznik. Na zadnji tekmi sezone se bo po letalnici spustilo 30 najboljših skakalcev. Prva serija se bo začela ob 10.00. Ob 9.00 se je začela poskusna serija.
27
Stoch: Svetovni rekord bo zelo težko skočiti, a ni nemogoče
77
25. marec 2017 ob 15:01 Kulisa na sobotni ekipni tekmi je bila popolna: 27.000 gledalcev je v s soncem obsijani dolini pod Poncami videlo izjemno dolge polete, "neustrašni junaki daljav" so namreč kar trikrat popravili ...
Goran Janus: Ta trenutek je peto mesto realnost
83
25. marec 2017 ob 13:59 Za slovenskimi skakalci je v Planici še en povprečen dan brez presežkov. "Škoda mi je za gledalce, ki niso prišli na svoj račun," je dejal Goran Janus.
Na festivalu izjemnih poletov Stoch do 251,5 metra
792
25. marec 2017 ob 12:26 Na izjemni ekipni tekmi v Planici, na kateri je Kamil Stoch z 251,5 metra postavil rekord planiške naprave, so zmagali Norvežani pred Nemci, Slovenija pa je osvojila peto mesto.
Damjan upal na pošteno izbiro ekipe, a ostal brez sobotnega nastopa
99
24. marec 2017 ob 19:29 V skladu s celotno sezono so slovenski skakalci nastopili tudi na prvi tekmi v Planici. Po šestih zaporednih posamičnih zmagah pod Poncami je deseto mesto razočaranje, vendar trenutna realnost.
Schlierenzauer edini čez 2.000 točk, blizu dva Slovenca
5
24. marec 2017 ob 11:26 Gregor Schlierenzauer ima daleč največ zmag v poletih za svetovni pokal, zato ni čudno, da je v tej atraktivni disciplini zbral tudi največ točk.
"Kraft trenutno močnejši v zraku, Stochov adut izkušnje"
37
24. marec 2017 ob 09:00 V ospredju planiškega dogajanja je letos dvoboj za veliki kristalni globus. Za končno zmago v svetovnem pokalu sta v igri še Avstrijec Stefan Kraft in Poljak Kamil Stoch.
Svetovni rekord je še mogoče preseči za kakšen meter " Jurij Tepeš je v kvalifikacijah dokazal, da je izjemen letalec. Tako drznega, kot je on, ni v svetovnem pokalu, zelo veliko tvega ," je nastop najboljšega Slovenca v kvalifikacijah Planice ocenil ...
32
Peter Prevc zadovoljen z odskokom, ne pa še z letom Anže Semenič in Tilen Bartol sta prvi planiški dan postavila osebna rekorda, Peter in Domen Prevc, Jernej Damjan ter Jurij Tepeš pa so stopnjevali polete, kar je spodbudna napoved za prvo tekmo.
19
Tepeš in Semenič poletela 238 metrov Na petkovi tekmi smučarjev skakalcev v Planici bo nastopilo šest Slovencev. Domnu in Petru Prevcu ter Juriju Tepešu so se v kvalifikacijah pridružili Anže Semenič, Jernej Damjan in Tilen Bartol.
408
Skakalci na Norveškem več govorili o Planici kot o Vikersundu "Zadovoljen bi bil, če bi res daleč poletel, ko je potem, ko se ustaviš v izteku, navijaška evforija na vrhuncu. To so trenutki, ki jih skakalec ne pozabi," je pred Planico povedal Peter Prevc.
33
Kranjec: Ko je v skokih nekaj narobe, gre vse narobe "So malce slabši izidi, a nič zato, morda je pa prav, da je predolimpijska sezona taka," je v intervjuju za MMC o sezoni slovenskih skakalcev povedal Robert Kranjec, ki okreva po poškodbi.
71
Ahonenov padec še danes straši norveškega delegata Zakaj v Vikersundu dovolijo rekordno dolge polete, v Planici pa največkrat ne, smo se pogovarjali z Jelkom Grosom, 20 let po globusu Primoža Peterke pa nas je tudi zanimalo, zakaj ni bilo mogoče ...
90
Znana slovenska ekipa za planiške polete " Komaj čakam četrtek, da vidim množico otrok v Planici in da se v dolini pod Poncami vsi skupaj poveselimo ," se Peter Prevc veseli finala svetovnega pokala smučarjev skakalcev.
94
Video: Wellinger z zadnjim skokom izgubil norveško turnejo Avstrijec Stefan Kraft je po ponesrečenem finalnem skoku Andreasa Wellingerja na nedeljski tekmi v Vikersundu osvojil norveško turnejo. Zmagal je Kamil Stoch, Peter Prevc je bil šesti.
415
Lampičeva obdržala turkizno majico Norveška smučarska tekačica Marit Björgen je dobila tekmo za svetovni pokal na 10 km klasično s skupinskim startom v Quebecu.
4
Fabjanova padla v polfinalu Quebeca Slovenske smučarske tekačice Vesna Fabjan, Katja Višnar in Anamarija Lampič so se na šprintu za svetovni pokal v Quebecu prebile v izločilne boje, nobene pa ni bilo v finalu.
2
Domen Prevc tretji v kvalifikacijah Vikersunda Skakalci so na norveški turneji na zadnjem prizorišču v Vikersundu, kjer je največja letalnica na svetu. Po težavah z vetrom so kvalifikacije le spravili pod streho. Domen Prevc je zasedel 3. mesto.
396
Kraft z novo zmago še bližje velikemu globusu, Peter Prevc sedmi Stefan Kraft je po slabšem skoku v kvalifikacijah zablestel na tekmi v Trondheimu. Avstrijec hiti proti velikemu kristalnemu globusu. Peter Prevc je končal na 7. mestu.
78
Tudi letos "najhitrejša pot v Planico" z vlakom Planica bo med 23. in 26. marcem gostila finale svetovnega pokala smučarskih skakalcev, prireditelji pa so predstavili podrobnosti največjega vsakoletnega športnega dogodka v Sloveniji.
21
Citat za prebrat
link
Franci Petek
3
25. marec 2017 ob 13:46 V čast mi je, da bom Sergeju Bubki lahko približal naš šport, ki je tako tehničen, kot je bil njegov šport, skok s palico. Verjamem, da bo hitro našel povezavo in skupne točke.
Več novic ...
Anketa: 25. marec 2017 ob 07:49

Kakšno šolsko oceno bi dali slovenski reprezentanci v smučarskih skokih za letošnjo sezono?

odlično
prav dobro
dobro
zadostno
nezadostno
Arhiv
Kazalo