Svetovni pokal v nordijskem smučanju
Skozi "sito" Engelberga vseh sedem Slovencev
Kvalifikacijska zmaga Avstrijcu Stefanu Kraftu, 15. december 2017 ob 21:48 Slovenski smučarji skakalci so bili uspešni v kvalifikacijah Engelberga, saj se je vseh sedem uvrstilo na sobotno tekmo za svetovni pokal. Najboljši je bil Anže Semenič na osmem mestu.
30
Domen Prevc: Ne vidim razloga, zakaj v Engelbergu ne bi šlo
41
14. december 2017 ob 10:01 Kje je Domen Prevc, so spraševali ljubitelji smučarskih skokov?
V skakalno karavano se v Engelbergu vrača Domen Prevc
56
12. december 2017 ob 15:50 Slovenski smučarji skakalci in skakalke so strnili vtise z zadnjih tekem za svetovni pokal. Slovensko reprezentanco bosta pred Engelbergom okrepila prvič v sezoni Domen Prevc in Robert Kranjec.
Nemško slavje na šprinterski tekmi, Jernej Damjan 9.
150
10. december 2017 ob 17:58 Na tekmi smučarjev skakalcev v Titisee-Neustadtu z eno serijo je v spremenljivih vetrovnih razmerah zmago slavil Richard Freitag, najboljši Slovenec pa je bil Jernej Damjan, deveti.
V prvi deseterici pet Norvežank, Slovenke brez točk
1
10. december 2017 ob 13:45 Norveška smučarka tekačica Ingvild Flugstad Östberg je v Davosu dobila tek na 10 kilometrov v prosti tehniki.
Norvežani za las pred Poljaki, Slovenci četrti
123
9. december 2017 ob 17:45 Slovenija je na ekipni tekmi skakalcev v Titisee-Neustadtu osvojila četrto mesto, kar je najbolje v letošnji sezoni. Zmagali so spet Norvežani pred Poljaki in Nemci.
Štiri Slovenke v izločilnih bojih šprinta v Davosu
2
9. december 2017 ob 15:04 Švedinja Stina Nilsson je zmagovalka tekme smučark tekačic v šprintu v prosti tehniki. Najboljša Slovenka je bila Anamarija Lampič na 16. mestu.
Tilen Bartol v obeh serijah med deset Karavana smučarjev skakalcev se je preselila v Titisee-Neustadt, kjer pa so kvalifikacije zaradi premočnega vetra po osmih nastopih prekinili in preložili na soboto.
33
Znana ekipa skakalcev za Titisee-Neustadt Karavana smučarjev skakalcev se seli na jug Nemčije v Titisee-Neustadt, kjer bosta konec tedna najprej ekipna, nato pa še posamična tekma za svetovni pokal.
38
Damjan ujel deseterico, Peter Prevc ostal brez finala Nemški smučarski skakalci nadaljujejo izvrstne nastope. Na drugi tekmi v Nižnem Tagilu je zmagal Andreas Wellinger. Štirje Slovenci so osvojili točke. Najboljši je bil Jernej Damjan na desetem mestu.
250
Kalla preprečila popolno norveško slavje Švedska smučarska tekačica Charlotte Kalla je zmagovalka dvojnega zasledovanja na tekmi svetovnega pokala v Lillehammerju.
4
Nova zmaga Althausove, lepa slovenska bera točk Katharina Althaus je v Lillehammerju na tekmi smučark skakalk zmagala drugič zapored. V obeh serijah je imela najdaljši daljavi in zdaj sama nosi rumeno majico vodilne.
28
Althausova in Lundbyjeva zamenjali mesti na vrhu, Rogljeva deveta Nemška smučarska skakalka Katharina Althaus je zmagala na drugi tekmi za svetovni pokal v Lillehammerju.
1
Freitag z osmega mesta na vrh, trije Slovenci med 13 Richard Freitag je novi vodilni v svetovnem pokalu, potem ko je zmagal na prvi tekmi v Nižnem Tagilu. V finalu so nastopili štirje slovenski skakalci. Na devetem mestu je končal Anže Semenič.
119
Katja Višnar v finišu četrtfinala v slabem položaju Katja Višnar na šprintu v Lillehammerju dobrega izida iz kvalifikacij ni znala potrditi še v izločilnih bojih, saj je tako kot v Ruki izpadla v četrtfinalu in osvojila 12. mesto.
8
Na tekmi v Nižnem Tagilu vseh sedem Slovencev Na sobotni tekmi smučarjev skakalcev za svetovni pokal v ruskem Nižnem Tagilu bo nastopilo sedem Slovencev. Najboljši v kvalifikacijah je bil Jernej Damjan na devetem mestu (130,0 m).
80
Lundbyjeva slavila v Lillehammerju, dve Slovenki med najboljšo deseterico Dva tedna po začetku moške sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih so novo sezono začele še ženske. Na prvi preizkušnji je slavila Norvežanka Maren Lundby.
15
Damjan: Če bo tako kot po zmagi Kranjca v Ruki, takoj podpišem Po neprepričljivem uvodu v sezono v Wisli so se smučarski skakalci iz Ruke vrnili z zmago, za kar je poskrbel Jernej Damjan. Naslednja postaja lovcev na daljave je Nižni Tagil.
27
Andrej Stare kliče SOS: Kdo je nazadnje zmagal s št. 9? Nekoliko slabši začetek slovenske sezone v smučarskih skokih je hitro popravil Jernej Damjan, ki je presenetljivo zmagal na posamični tekmi v Ruki.
19
Damjan: Iskreno, zmaga ni bila cilj. Želel sem le odnesti čim več. "Bil sem kar živčen. Ženi sem rekel, naj mi pošlje kakšen videoposnetek od hčerke, da se malo umirim in misli odmaknem od tekme. To me je tako pomirilo, da mi je uspelo," je o dogajanju pred ...
172
Citat za prebrat
link
Peter Štrucl
4
15. december 2017 ob 14:34 Stvar dogovora. To je sicer nepisano pravilo, a se bom bolj podrobnega odgovora na to vprašanje raje vzdržal. Fer pa bi bilo tako, ker tudi zadovoljni gostje v gostilni pustijo napitnino.
Več novic ...
Anketa: 4. december 2017 ob 09:55

Ali podpirate imenovanje Tomaža Kavčiča za selektorja slovenske nogometne reprezentance?

Da
Ne
Arhiv
Kazalo