Norveški so zlato priborili Ole Einar Björndalen, Tarjei Boe, Emir Hegle Svendsen in Rune Brattsveen. Foto: Reuters
Norveški so zlato priborili Ole Einar Björndalen, Tarjei Boe, Emir Hegle Svendsen in Rune Brattsveen. Foto: Reuters
Janez Marič in Vasja Rupnik
Po nastopu Janeza Mariča je bila Slovenija na 10. mestu. Foto: Tomaž Šušteršič
Norvežani dobili napet obračun štafet
Norvežani ubranili naslov, Slovenci pod pričakovanji

To je četrto zaporedno zlato za Norveško, za katero so nastopili še Rune Brattsveen, Tarjei Boe in Emil Hegle Svendsen, ki ni imel niti ene poprave. Srebro so osvojili Francozi, potem ko je popustil vodilni v svetovnem pokalu Martin Fourcade, ki se je na zadnjem streljanju komaj izognil kazenskemu krogu. Bron je na navdušenje 28 tisoč gledalcev v Ruhpoldingu pripadlo Nemcem.

Po prvi predaji Slovenija peta
Za Slovenijo zaradi težav s sinusi ni nastopil Jakov Fak. Njegovo mesto v zadnji predaji je prevzel Peter Dokl, ki je moral po streljanju stoje v kazenski krog. Prvi član štafete Klemen Bauer je dobro opravil svoje delo: "Prvi cilj sem dosegel, ni bilo treba v kazenski krog. Tri poprave sem poskušal v teku izničiti, kar mi je uspelo in sem na 5. mestu predal Janezu. Recimo, da sem zadovoljen," je komentiral Bauer. Po nastopu Janeza Mariča je bila Slovenija 10., po nastopu Vasje Rupnika pa 13.

Marič in Rupnik tarnala nad zdravjem
Trener Uroš Velepec meni, da bi se s Fakom lahko borili za osmo mesto, več ne: "Pri takšnem razpletu do zadnje predaje bi tudi Jakov danes težko izvlekel več kot osmo mesto. Pohvaliti gre Klemna, ki je opravil svojo predajo po pričakovanjih. Redko se je do sedaj izognil kazenskemu krogu, tokrat pa pozitivna predstava, kar mu bo prav gotovo pomagalo tudi na skupinskekm štartu.

Janez in Vasja sta tarnala nad zdravjem, zato gre razumeti njun tekaški del. Peter je na ležečem streljanju prikazal zelo dobro predstavo, stoje pa je tvegal in postrelil tarče v pičlih sedemnajstih sekundah, kar je rezultiralo v več popravkih kot običajno in celo s kazenskih krogom."

. Vsi zdaj upajo, da bo Jakov Fak lahko nastopil v nedeljo, ko bo v Ruhpoldingu na sporedu zadnja disciplina letošnjega svetovnega prvenstva - tekma s skupinskim štartom.


Štafeta 4 x 7,5 km (M): *
1. NORVEŠKA 1:17:26,8 (1+7)
Björndalen/Brattsveen/Boe/Svendsen
2. FRANCIJA +29,7 (0+10)
Beatrix/S. Fourcade/Boeuf/M. Fourcade
3. NEMČIJA 53,0 (0+10)
Schempp/Birnbacher/Greis/Peiffer
4. ITALIJA 1:28,9 (0+10)
5. AVSTRIJA 1:38,9 (0+3)
6. RUSIJA 1:44,1 (1+12)
7. ŠVICA 2:00,4 (0+13)
8. UKRAJINA 2:26,8 (0+9)
9. ČEŠKA 2:48,2 (3+9)
10. ZDA 3:06,1 (0+14)
...
14. SLOVENIJA 4:19,1 (1+16)
Bauer/Marič/Rupnik/Dokl
* - kazenski krogi + poprave


Norvežani dobili napet obračun štafet
Norvežani ubranili naslov, Slovenci pod pričakovanji