Marjan Jelenko je lahko zadovoljen, a lahko bi bilo še boljše. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Marjan Jelenko je lahko zadovoljen, a lahko bi bilo še boljše. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Jelenko v Kuusamu boljši od tekačic

Chappuis je imel že po smučarskih skokih na veliki skakalnici lepo prednost, saj je skočil najdlje s 139 metri, nato pa po 10-km tekaški preizkušnji slavil s prednostjo 13 sekund pred Magnusom Krogom, tretji je bil Sebastien Lacroix.

Jelenko je bil po skokih odličen drugi z dosežkom 137,5 metra, po 2,5 km je še držal drugo mesto, po petih kilometrih pa je že padel na 15. mesto. Do cilja je nato le pridobil nekaj mest in na koncu zasedel 10. mesto z zaostankom 17 sekund. Mitja Oranič je bil skupno 25., v skokih je bil s 112,5 metra 33.

"Škoda, da Marjan na skakalnici ni napravil povsem idealnega skoka, saj bi tako lahko s Chappuisom tekla skupaj. Marjan je tako moral cel krog in pol teči povsem sam, da ga je zasledovalna skupina desetih tekmovalcev ujela. V skupino se ni uspel vriniti in je tako tekel do zadnjega kroga na repu skupine. Deseto mesto je fenomenalen rezultat. Mitji pa je nekoliko zmanjkalo na skakalnici, kjer se še vedno ni sprijaznil, da bi naredil dober skok. Danes bi bil s skokom okoli 120 metrov gladko med dvajseterico. V teku pa je Mitja nastopil dobro. Z današnjim izkupičkom smo lahko zelo zadovoljni," je bil komentar glavnega trenerja Primoža Triplata.

Jelenko v Kuusamu boljši od tekačic