Da skakalci nazdravljajo na sedežu SZS-ja v Podutiku, ni nič novega, se jim je pa tokrat za spremembo pridružila še tekačica Vesna Fabjan. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Da skakalci nazdravljajo na sedežu SZS-ja v Podutiku, ni nič novega, se jim je pa tokrat za spremembo pridružila še tekačica Vesna Fabjan. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Robi Kranjec
"S skoki sem zadovoljen. Vesel sem, da se zdaj ne ukvarjam več toliko s počepom, temveč bolj s tehniko na mizi. Na tekmah mi to vse bolj uspeva, na ekipni preizkušnji sem že naredil dva dobra skoka. Škoda, da sem na posamični tekmi nastopil v slabših pogojih. Miran Tepeš je dejal, da se bo konca sezone vse poravnalo," je povedal Robi Kranjec, ki je po novinarski konferenci skočil še na kombi po svoje smuči. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Fabjanova tik pred Sočijem ujela pravo formo
Prevc v Saporo po rumeno majico

V soboto je slovenski reprezentanci spet uspela ekipna zmaga, v nedeljo pa je bil na posamični tekmi z eno serijo Peter Prevc drugi. "Tekma (v nedeljo) je bila po eni strani smešna. Padal je dež, smučina se je 'sesula', hitrosti so bile različne. Sam sem imel srečo, da so smučino pred mojim nastopom uredili," je povedal Prevc.

Jaka Hvala bo treniral v Planici
Trener Goran Janus je imel spet razlog za dobro voljo: "Zelo sem vesel, da sta nam na poljski turneji uspeli predvsem dve stvari: da smo zmagali na ekipni tekmi in da gre forma vseh fantov navzgor." Na Japonsko bo Janus odpeljal vse najboljše z izjemo Jake Hvale, ki bo raje treniral v Planici. Ob peterici Prevc, Tepeš, Kranjec, Damjan in Naglič bosta na Japonskem priložnost dobila še Nejc Dežman in Robert Hrgota.

Dolge poti se ne 'boji': "Iz Zakopan smo se vozili osem ur, zdaj pa bomo v eno smer leteli dvanajst ur. Ampak na letalih lahko hodiš, si ogledaš filme, tako da je pot lepa. Je pa res, da imaš prvi dan zaradi časovne razlike oči še bolj postrani. Po japonsko."

Damjan peti potnik v Soči
Janus ni imel veliko pomislekov, ko je bilo treba (ob Prevcu, Kranjcu, Tepešu in Hvali) določiti še petega potnika za olimpijske igre. Vozovnico si je prislužil Jernej Damjan:

"Najbolj sem zadovoljen s tem, da so bili vsi skoki konstantni, tudi na treningu ni bilo večjega odstopanja. Svoje nastope sem stopnjeval, čeprav v nedeljo ni bilo tako, a vemo, kako je potekala tekma. To ni prav. Mislil sem, da sem brez smučk, ko sem prišel z mize. Preprosto ne moreš ničesar narediti."

Vesna Fabjan presenečena tudi sama
Na sedežu Smučarske zveze Slovenije se je skakalcem pri rezanju torte pridružila tudi Vesna Fabjan, ki je bila v soboto na tekmi svetovnega pokala v sprintu v Szklarski Porebi tretja: "Ta konec tedna sem doživela predvsem drugače kot pretekli konec tedna, ko sem tekme spremljala doma prek televizije ob čaju in termometru. Najhuje je gledati po televiziji, kako tekmovalke lahko tekmujejo, sam pa ne moreš biti zraven. To mi je bila pri vsem najtežja stvar. Ta konec tedna pa se je vse odlično poklopilo. Nisem si predstavljala, da bo tako po vseh zapletih z boleznijo v zadnjih 14 dneh."

Fabjanova je že v kvalifikacijah vedela, da mora napasti na vso moč, saj ni želela ničesar prepustiti naključju: "V četrtfinalu sem videla, da imam dovolj moči in je še vse mogoče. Na koncu mi je uspel odličen rezultat tudi z nekaj sreče, ki je v zadnjem obdobju nisem imela. Upam, da bo šlo tako tudi naprej. Rezultatsko je tretje mesto res nekoliko presenečenje. Ko si na progi, ne razmišljaš o pomanjkanju treninga. Psihološko sem se zelo dobro pripravila."

Fabjanova tik pred Sočijem ujela pravo formo
Prevc v Saporo po rumeno majico