Innsbruck te dni gosti prve zimske olimpijske igre mladih. Foto: MMC RTV SLO
Innsbruck te dni gosti prve zimske olimpijske igre mladih. Foto: MMC RTV SLO

V konkurenci fantov je bilo na startnem seznamu 23 tekmovalcev v starosti 15 in 16 let, pri posameznicah pa je nastopilo 14 deklet. Lanišek je na 75-metrski skakalnici v Seefeldu slavil zmago po najdaljših skokih v obeh serijah, najprej 81 metrov, v drugo pa je prisal pri 79 metrih. "Že skoki na treningu so kazali, da bi lahko danes oba slovenska skakalca lovila kolajne, čeprav tako presenetljivega razpleta tekme nismo pričakovali. Naredila sta svoja boljša skoka. Oba sta zelo zadovoljna tako z rezultatom, tehniko in nastopom. Urša je imela v drugi seriji tretjo daljavo, v prvi seriji pa drugo, Anže pa je bil obakrat najdaljši," je bil zelo zadovoljen trener skakalne vrste Jože Berčič.

"Bila je zelo dobra tekma, prireditelji so zelo dobro pripravili skakalnico, jaz pa sem obakrat dobro skočil. Pričakoval sem, da bom na stopničkah, zmage pa ne povsem. Bil sem precej skeptičen, še zlasti, ker je Norvežan dobro skakal, potem pa sem dokazal, da lahko skočim za zlato kolajno. Pred tekmo sem imel nekaj treme. Nisem namreč opravil poskusnega skoka, ker sem pozabil startno številko, potem sem se pošalil, da je to bilo vse taktično, saj se je na koncu vse dobro izteklo," je bil velikega dosežka vesel Lanišek, ki pričakuje še kakšno slovensko kolajno tudi na ekipni tekmi.

"Zelo sem vesela in zadovoljna, zlasti s prvim skokom, ki mi je odlično uspel. V drugi seriji sem sicer naredila napako, ampak vseeno sem zelo vesela, ker so se mi uresničile sanje. Upam, da bo v nadaljevanju moje kariere še boljše. Skoki me zelo veselijo, zelo dober občutek imam v zraku. Prvič sem doživela takšen medijski direndaj, vzdušje je bilo super, občinstvo je bilo super, navijačev je bilo veliko. Mislim, da bi bila druga, če ne bi bila tako živčna pred tekmo. Nekaj dni pred nastopom nisem dobro spala, zdaj imam pa lepo izkušnjo za naprej. Na vrhu skakalnice so se mi kolena malce šibila pred poskusno serijo, po poskusni seriji pa sem se umirila, ker sem ugotovila, da to ni noben 'bavbav'," je po uspehu dejala Bogatajeva.