Po naslovu svetovnega prvaka je Filip Flisar petkrat na tekmah svetovnega pokala obstal v osmini finala. Foto: EPA
Po naslovu svetovnega prvaka je Filip Flisar petkrat na tekmah svetovnega pokala obstal v osmini finala. Foto: EPA

Pred osmo od 11. tekem svetovnega pokala je Flisar v kvalifikacijah postavil deseti čas, Ogorelc pa 32. Ogorelc je v osmini finala slabo začel in si na uvodnih grbinah prismučal že nekaj zaostanka za tremi tekmeci, česar mu do konca proge ni uspelo izničiti in je bil četrti.

Flisar je v svoji skupini nekoliko bolje začel in prišel na tretje mesto, toda hitro ga je prehitel Francoz Sylvain Miaillier. V skupini je bil najhitrejši Nemec Daniel Bohnacker, Miaillier pa je prehitel še Šveda Viktorja Anderssona. Svetovnemu prvaku v tej disciplini ni uspelo napredovati in je tako kot njegov rojak v svoji skupini zasedel četrto mesto.

"Zdelo se mi je, da sem dobro štartal, a poleg mene so bili res hitri. Smučam v redu, edino, kar je, je mogoče pomanjkanje motivacije in te požrtvovalnosti. Vozim nekako medlo, kot da sem na neki šolski tekmi. Se trudim, da bi se nekako motiviral, a mi ne uspeva najbolje. A pridejo takšni trenutki, s tem se moraš soočiti. Jutri je še ena tekma, pa da vidimo, kaj se bo dogajalo, in da poskusim iztržiti, kar se da," je po tekmi dejal Flisar.

Na koncu je zmagal Francoz Jean Frederic Chapuis, ki je bil najhitrejši že na včerajšnjih kvalifikacijah, drugi je bil Bohnacker, tretji pa Šved Victor Öhling Norberg. Flisar je zasedel 26. mesto, medtem ko je bil Ogorelc 32. V ženski konkurenci je slavila Švicarka Fanny Smith, druga je bila Francozinja Alizee Baron, tretja pa Švedinja Anna Holmlund.