Filip Flisar je bil pred tremi leti zmagovalec svetovnega pokala v smučarskem krosu. Foto: SZS
Filip Flisar je bil pred tremi leti zmagovalec svetovnega pokala v smučarskem krosu. Foto: SZS
Nastop Filipa Flisarja v osmini finala v Megevu

Zmagal je olimpijski prvak Francoz Jean Frederic Chapuis, ki je tudi skupni zmagovalec svetovnega pokala. Pri dekletih je to uspelo Švedinji Anni Holmlund, ki je prav tako slavila na zadnji tekmi. Oba sta bila ob koncu sezone razred zase in dobila štiri od zadnjih petih tekem.

Mariborčan, ki se je v petek zavihtel na 6. mesto, je v skupnem seštevku končal na 19. mestu, z enimi stopničkami (2. mesto) je zbral 189 točk. Blaž Ogorelc jih je zbral 43 in bil 39.
Poškodba na petkovi tekmi
Flisar je tokrat v osmini finala nastopil skupaj s Chapuisom, Švicarjem Fivo in Rusom Korotkovom. Štart mu je dobro uspel, saj je z občutkom "pobral" prve grbine in po začetni ravnini smučal na vodilnem mestu z ramo ob rami s Chapuisom. Potem pa je prišel na vrsto dolg desni zavoj, v katerem ga je prehitel Fiva, ob prehodu v ravninski del pa še Korotkov. Svetovni prvak se je nato podal v lov za tekmeci in v zadnjem delu proge skoraj prehitel Rusa, a je v zadnjem delu izgubil precej hitrosti in končal na četrtem mestu.

"Zavoj ni bil tak problem. Včeraj o tem nisem govoril, ker sem mislil, da ne bo tako hudo: v polfinalu me je v enem izmed zavojev zelo "zarobilo", tako da sta me začela boleti koleno in kolk. K sreči imam zraven fizioterapevta. Zadeva se je razbolela in ugotovila sva, da je zadeva resnejša, kot sem mislil na prvo žogo. Danes najprej nisem vedel, ali bi vozil ali ne. Rekel sem si, nič, gremo poskusit. Imel sem nestabilno koleno, poskusil sem, a nisem tvegal. Po prvih dveh skokih me je zelo bolelo, v tistem zavoju sploh ni šlo, potem pa sem se peljal do dna. Da bi tvegal pred poletjem, ni imelo nekega smisla, saj se nisem ravno boril za globus," je povedal Flisar.

Nastop Filipa Flisarja v osmini finala v Megevu