Zimski športi
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.6 od 88 glasov Ocenite to novico!
Tina Maze
Razigrana Tina je v cilju zabavala gledalce in pozirala fotografom. Na svojih smučeh je tudi imitirala igranje kitare, kar je nekako v skladu z njenimi besedami, da je smučanje včasih kot rokenrol. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Izjemna kulisa za slovo športnice, kot je Tina Maze: zastave so vihrale, navijači pa noreli, ko je še zadnjič nastopila na tekmi svetovnega pokala. Foto: BoBo
Tina Maze in Borut Pahor
Predsednik Borut Pahor je Mazejevi na glavo nataknil lovorov venec, za izjemno kariero ji je čestital tudi premier Miro Cerar. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Zlata lisica 2017
Navijači so prišli iz vse Slovenije, tudi skupina iz Kobarida, ki je za Tino Maze med drugim navijala na olimpijskih igrah v Torinu 2006. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Jure Košir in Tina Maze
Jure Košir v pogovoru z ekipo Tine Maze. Košir je kariero končal marca 2006 z nepozabno tekmo legend, na katero sta prišla tudi Alberto Tomba in Ingemar Stenmark. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Ilka Štuhec
Ilki Štuhec se je videlo, kako uživa na domačem terenu. Uspel ji je največji veleslalomski uspeh, 14. mesto, po vsaki vožnji pa je ustregla številnim prošnjam navijačev za fotografiranje in podpise. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tina Maze
Popoldne je v hiši Tine Maze, ki je bila za številne njene navijače premajhna, Igor E. Bergant Tino Maze znova popeljal skozi največje uspehe v karieri, sledila pa je predstavitev biografije Jaz, Tina, ki jo je spisal novinar Dela Vito Divac. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Foto: Zlata slovenska lisička odplesala zadnji rokenrol

Ana Drev z novimi smučmi bolj suverena
7. januar 2017 ob 20:00
Maribor - MMC RTV SLO

Tina Maze, športnica, kot je Slovenija še ni imela, je pod Pohorjem snela smuči, športni praznik pa so z lepimi dosežki soustvarile tudi njene naslednice v slovenskem dresu.

Razen fotografov, ki jih je Tina Maze ujela na "napačni nogi" (nihče ni vedel, da bo sredi proge zavila k Massiju), in gostincev, ki so jim zjutraj zmrznile naprave za točenje piva (termometer se je spustil pod -10 stopinj), je "prvi polčas" Zlate lisice povsem zadovoljil želje več kot 15 tisoč gledalcev. Veleslalomska tekma je bila lepa, razburljiva, razmere za smučarke idealne, Slovenke pa zelo dobre, čeprav Ani Drev ni uspelo ponoviti lanskega drugega mesta. A 7. januar 2017 bo šel seveda v slovensko športno zgodovino predvsem zaradi slovesa Tine Maze.


Maribor idealen teren za slovo od kariere
"Vem, da nikjer drugje na svetu nimam toliko podpore kot v Mariboru, zato sem se odločila za nastop. Zame je bil to izziv, pripravljala sem se, saj potrebujem to motivacijo. S treningom skrbim za zdravje in tudi za vas novinarje, da imate kaj pisati," je po svojem zadnjem izzivu v karieri povedala Tina Maze. Slovo je bilo čustveno in v slogu Bojana Križaja (Saalbach, 1988). Na progi je najprej zavila k Andrei Massiju in trenerju Valeriu Ghirardiju, v zadnji strmini pozdravljala gledalce, pred ciljem pa snela smuči in uživala v bučnem vzklikanju navijačev. Po tekmi je s svojimi smučmi tudi zaplesala rokenrol.

Tudi ko se igra, je vrhunska
Massi je pogosto poudarjal, da je Tina umetnica na snegu, in nekaj tega je očitno videl tudi v njenem zadnjem nastopu, čeprav je pričakoval, da bo v zgornjem delu, ko je Tina še vozila na polno (ob vmesnem času je zaostajala 69 stotink), še bližje najboljšim: "Tudi ko se igra, ima dober položaj na smučeh. Takšen položaj ima samo še Shiffrinova. Sicer pa jo je bilo krasno videti brez pritiska in da ni bilo nobenega pametovanja. S temi šampioni je tako, da manj ko pametuješ, bolje je. Saj so oni dovolj pametni. Lepo je bilo tudi videti, kako se je odzvalo občinstvo."

Pustimo spomine in glejmo naprej
Idejni vodja Tinine ekipe je znova poudaril, da je Mazejeva kariero končala brez poškodbe: "Da smo danes celi, je naš največji uspeh. Tina je zdrava kot 20-letnica in to je dokaz, da smučanje ni nevaren šport, če je vse urejeno. Če je improvizacija, pa je to lahko zelo nevaren šport." So ob Tininem slovesu na dan prišli številni spomini? "Ne. Kot otrok sem živel preveč v spominih. S Tino sem se naučil, da se gleda naprej. Kar je bilo, je bilo, čeprav so tudi spomini krasni. Ta trenutek se spomnim le današnjega dne ... Na primer ena obetavna tekmovalka Sophia Goggia, ki joče v cilju (Italijanka je bila ganjena, ko se je Tina zadnjič pognala s štarta; op. a.), to mi nekaj pomeni."

Košir po sporu s Šmitkom vso noč bruhal
V cilju je Tino Maze med nekdanjimi reprezentančnimi kolegi pozdravil tudi Jure Košir, ki je imel pred 11 leti nepozabno poslovilno tekmo. "Najprej sem se poslovil na zelo grenak način, ker sem se s trenerjem Janezom Šmitkom sprl na polno in spakiral sredi sezone. Doma sem od samega razburjenja vso noč bruhal. Zdaj ko gledam nazaj, se mi to zdi smešno. A zabava Ski Legends, ki sem jo ob koncu sezone 2005/06 organiziral v Kranjski Gori ... to je bilo pa noro in nepozabno. Vse življenje se bom spominjal vseh podrobnosti."

Uganil, kaj bo naredila Tina!
"Absurd je bil, da je bil isti dan v Podkorenu svetovni pokal, kjer je bilo 5.000 gledalcev, na tekmi legend pa jih je bilo 15 tisoč. Pač - nam je uspelo. Tudi srečo smo imeli. Siddharta je igrala, močni sponzorji so bili na čelu s Hitom. Vsi so razumeli idejo. Zlati časi. Zdaj bi bilo to nemogoče organizirati." Koširju, bronastemu slalomistu na olimpijskih igrah leta 1994, je uspelo pred tekmo uganiti namero Tine Maze, saj nam je povedal, da bo šla do vmesnega časa
"na polno", nato pa bo odstopila. V resnici se je tako tudi zgodilo.

Zakaj bi šla do cilja in bila dvajseta?
"Če malo pomislite, je to najbolj logično. Zakaj bi šla do cilja in bila dvajseta? Le zato, da bi še enkrat vozila v finalu? Svoje je naredila." Jure Košir priznava, da je ob spremljanju Tine Maze malce podoživljal svoj konec kariere, in pravi, da je približno vedel, kako se Tina Maze počuti. Vesel je, da je bil odziv gledalcev tako pozitiven: "Pohvale vredno je, da je bilo toliko gledalcev, da so se prišli poklonit njenim uspehom." Košir še meni, da se Tina (kljub nekaterim izjavam) ne bo premislila in v resnici ne bo več tekmovala.

Izid kariere (na veleslalomih) za Ilko Štuhec
Če smo še pred dvema sezonama obupovali, da bo ob slovesu Tine Maze v slovenskem ženskem smučanju velika praznina, se je k sreči obrnilo drugače. Lani se je med najboljše zavihtela Ana Drev, v tej sezoni je svoj talent končno unovčila Ilka Štuhec, ki napreduje tudi v veleslalomu. S 14. mestom je postavila izid kariere v tej disciplini, za kaj več pa se bo morala znebiti drobnih napak, ki jih je bilo v obeh vožnjah še precej. Na pohorski progi, ki ne velja za najtežjo, je treba namreč za vrh odpeljati brezhibno, kar je spoznala tudi Mikaela Shiffrin, ki ni ubranila vodstva po prvi vožnji.

Ana Drev z novimi smučmi bolj suverena
Najboljša Slovenka je bila Ana Drev, osma. Smučala je na visoki ravni in na terenu, ki ji ni med najljubšimi, izpolnila cilj. O svojem smučanju je povedala: "Položaj še ni tako suveren, da bi lahko popolnoma napadla. A nisem daleč od tega. V vseh razmerah sem bila to sezono med deset in to je dobra osnova za naprej. Danes sem nastopila z drugimi smučmi kot v prvem delu sezone in takoj sem se počutila bolj suvereno." Na svojem že enajstem veleslalomskem nastopu na tekmah za Zlato lisico je imela o prirediteljih same pohvalne besede: "Takšnega Maribora kot letos še nisem doživela. Vse je bilo tako, kot si tekmovalke le želimo."

VIDEO
Vsi obrazi šampionke Tine Maze
VIDEO
Tina Maze postavila piko na i sijajni karieri
VIDEO
Od malih nog smučajo prav vsi Črnjani
VIDEO
Pregled osupljive kariere Tine Maze
VIDEO
Kljub mrazu na Pohorju 15.000 gledalcev
VIDEO
Pogovor s Tino: Mrzlih juter ne pogreša več
VIDEO
Tina Maze po 18 letih končala športno pot
Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
tureavanture
# 07.01.2017 ob 20:08
Tina, hvala za vse!

Ilka, Ana, Ana: zdaj ste ve na vrsti.
lale89
# 07.01.2017 ob 20:39
Tina, hvala za vse cudovite trenutke!
zzob
# 07.01.2017 ob 22:13
Zaradi Tininih uspehov sem po nekajletnem premoru spet začel spremljati prenose smučarskih tekem. Njene rezultate lahko samo občudujemo, ostalo se bo sčasoma pozabilo.
Miš
# 07.01.2017 ob 21:02
Kakšna butasta oddaja na RTVSLO Tini v zahvalo in slovo. Kr neki. Eni brezvezni komadi, intervju s Katjo Koren (kakšno zvezo ima ona s Tino?), še Hribar je klatil neke neumnosti ...Namesto da bi povabili ljudi, ki so tako ali drugače delovali s Tino, morda kakšnebivše smučarje, ki bi kaj povedali o Tini (ne o svojem smučanju), morebiti malce poklepetali z njo, mordabi se kak športni novinar/komentator soomnil kakšnega zanimivega dogodka, pocezanega s Tino ... Skratka, snovi še in še. Tole, kar so nam pripravili, vsaj pol nima nobene zveze s Tino in res ne vem, kakšen smisel ima vse skupaj.
Glock
# 07.01.2017 ob 21:46
Kljub Ilki in ostalim našim tekmovalkam, ki jim želim najboljše in jih z veseljem gledam, ter spodbujam preko Tv zaslonov, vem, da takšnega talenta, kot je Tina še dolgo ne bo. Da tekmuješ v vseh disciplinah in si na samem vrhu uspe le redkim... Življenje gre naprej, ampak spomini so večni! Hvala
Lombardo
# 07.01.2017 ob 22:08
A je zdaj konec??
Dajte prosim rečt, da je konec, rotim vas....
KavčarSfotelja
# 07.01.2017 ob 20:32
Hahahaha, tooooo ekipa Radia GaGa je na prireditvi! xD Zajebanti prve klase. :D
maximinus
# 07.01.2017 ob 21:00
končno konec žajfance!!!
šemenko
# 08.01.2017 ob 00:11
Lahkojo sovražite/sovražimo zaradi njene osebnosti.

Ne moremo pa ji oporekat rezultatov. In ti pravijo, da je najboljša in najuspešnejša slovenska smučarka in verjetno bo tako še lep čas tako ostalo. Tekmovala in zmagovala je v vseh disciplinah, kar je uspelo le peščici. Postala je 2-kratna olimpijska, 4-kratna svetovna prvakinja, zmagovalka skupnega pokala, ima 3 male globuse, 26 zmag, 80 stopničk. Čez 10 let se bomo spominjali teh zadev in ne zadev s sponzorji in ne njenih muh.

Tina,uživaj v pokoju in hvala za veselje, ki si nam jih pripravila z zmagovanjem!
Auch Österreicher, die ich kenne, bewundern deine Leistungen! Ich habe oft gehört, dass sich auch sie so eine super Skifahrerin, die in jeder Disziplin fantastisch gefahren hat, gerne hätten. Sowas hatten sie schon lang nicht....
pazi_mina
# 07.01.2017 ob 21:05
Pol leta se prepucava z odvetniki za štartno številko, če bi v startu hotela narediti to kar je naredila danes bi ji to najbolje uspelo s štartno številko 60 pa še več ljudi bi blo tam kot ob 9.45 zjutraj ko je bilo pol prazno...zato prosim te tina...ne laži da si te stvari naredila spontano...tolko si komplicirala da se ti je na koncu vse sfizilo in potem je blo to kar smo gledali...ne tič ne miš...
robi82
# 07.01.2017 ob 22:32
Hvala Tina, za vse lepe trenutke ,ki si nam jih podarila in srečno na nadaljni poti.
betko007
# 07.01.2017 ob 21:50
Fuj za politike, zmer se nataknejo kjer ni treba
Belphegor
# 07.01.2017 ob 20:09
Globok poklon, hvala za vse in srecno!
gispa
# 07.01.2017 ob 23:48
Ne vem, kaj se toliko vtikate, koliko športniki zaslužijo denarja. A mislite, da bodo zastonj to počeli? Edina tako častna funkcija, ki ne bi smela zahtevati visokega plačila, je politična funkcija. Tistim dripcem v parlamentu bi morala biti čast, da tam sedijo. Pa ne samo pri nas.
upo
# 07.01.2017 ob 21:33
Glaven problem je, da bodo še jutri ves dan pogrevali tole farso od slovesa. Tri mesece nazaj pa napovedovali naskok na stopničke ob zahtevi po skoraj šest mestnem sponzorskem prispevku in štartni številki 1 - 7.
To, da ni konkurenčna niti za drugi tek je vedela sama in njena ekipa že od vsega začetka, samo so blefirali zaradi sponzorjev, promocije itd.
Tale današnji direndaj je le reševanje svojega ugleda, ki ga je vsaj pri meni popolnoma zgubila s svojim (Massi je bil le poštar)i bolnimi zahtevami pred enim mesecem. Prej sem celo verjel, da se ji včasih godi krivica. Če je celo kariero tako delovala, ni čudno, da je bila v stalnem sporu z vsemi, ki niso ravno vedno prenašali njenih muh. Massi je vseskozi poudarjal njeno inteligenco. Priznajmo vsi, da čustvene inteligence, pa res nima.
Bila je legenda in šampionka, a je ves kapital neinteligentno zapravila z bolnim manevrom pred enim mesecem. Pa lepe sanje v italijanščini še naprej ....

Pa ŠE TO:
Če je bila proga res tako vrhunsko pripravljena, štartna številka nima praktično nobenega vpliva. Seveda pa o vrhunsko pripravljeni progi sanjajo le na RTV in v Mariboru. Lepo se je videlo, da je bilo nekaj nenormalnih lukenj že od vsega začetka, da se je Vaitova skoraj še enkrat poškodovala, pa tudi Drevovo je na ravnini enkart premaknilo, kot bi padla v strelski jarek.. Ni vse le to, da poliješ vodo in da vse skupaj nenormalno zamrzne.
DREADLORD
# 07.01.2017 ob 23:57
Šampioni so posebna vrsta ljudi. Nikoli posebej dobro razumljeni. Niso povprečni, ker so preveč posvečeni svojemu cilju.. To ni slabšalno, je samo enostavno. Za tiste, ki jih razumejo. In take najdeš na vseh področjih.
pohandrek003
# 07.01.2017 ob 22:00
danes sem imel moč za kratki čas spoznat Tino. Nisem mogu verjet kakšno energijo izžareva ta oseba. + kaj vse ji je uspelo doseč. ko se spomnim let nazaj ko smo komaj čakali vikende ter okoli pol10ure sedeli pred tvjem ter se drli in držali pesti...pa seveda tudi v živo na lisici. neverjetno.
Vse najlepše in najboljše v 'novem' življenju, Tina. ZASLUŽIŠ si ga!

vsa gnojšnica ki se pa zliva na to pa neverjetno. grozno. slovenci tapravi. res. kaj vam je v glavi!? nič najbrš. se vidi da drug drugemu ne privoščimo čisto nič. dajte se spomnit kako ste se veselili ob vseh teh zmagah, rekordih...katere je dosegla Tina.

p.s.
take smučarke ko je tina, se mi zdi da je še lepi čas nebo. brez zamere vsem (našim) smučarkam
sik
# 07.01.2017 ob 21:21
Odlična športnica, odlična smučarka, ko pa usta odpre in ko izvaja šou, pa je vsega konec.Moje skromno mnenje je, da bi ona morala imeti človeka za medije in bi se vse skupaj povsem drugače končalo.
Polomija je bila tudi tiskovna konferenca v Avstriji zelo po domače, novinarji pa iz celega sveta.Ne vem no.
Ni vsak za vse eni so pač poleg tega da so odlični športniki še veliki govorci, drugi pač ne in s sviojimi nastopi v javnosti si je naredila veliko škode.
Sicer pa klobuk dol za športni del Tine Maze.
iztrd
# 08.01.2017 ob 03:01
Ni mi jasno, zakaj se toliko ljudi sekira, kaj se piše po forumih. Jaz vse skupaj jemljem kot velik štos. Velike večine napisanega ne gre jemati resno. Mnenja bodo vedno različna.

Jaz sem navijal, kot športnemu fanatiku pritiče. Če je bil dober rezultat, sem bil zelo vesel, če slabši, pač malo manj. Obstranske stvari me niso kaj dosti zanimale.

Tini Maze hvala in srečno!
Šefica
# 07.01.2017 ob 21:31
Za uspešno Tinino kariero je zaslužen cel team ljudi, ampak največ pa je k uspehu pripomogla kar sama, da jo je naredil Massi, je povsem neresnična trditev.
Luigi811
# 07.01.2017 ob 20:57
Tole je pa bolj pogreb videt...
Navkljub temle komplikacijam zadnjih par mesecev, Tina kapo dol za kariero in dosezke, uzivaj v nadaljnem zivljenju!
Za vedno bos ostala v mojem srcu kot najvecja slovenska sportnica. Hvala ti za vse spomine in objokane trenutke ob televizorju.
sfc strelovod
# 08.01.2017 ob 02:53
Ko prebiram malo forum me malo zaboli...

Res je Tina je malo posebna osebnost... Ampak vsak od nas ki tu piše je mogoče tudi malo posebna osebnost. Zavedajte se vsi koliko veselja nam je Tina naredila. Poglejte si malo za nazaj ali pa poslušajte še boljše komentarje na Val 202!!!

Koliko čustev...ga ni med nami pravega navijača da ne bi vsaj enkrat ob njenih uspehih potočil solzo. Ko si na tleh in imaš vsega dovolj. ti taki šampioni kot je Tina znajo privabit edino svetlo točko.

Tina lepo je bilo, bili smo s teboj. TINA HVALA za vse zmage in veselja. tvoje zmage so bile navdih za marsikoga...

Forumašem pa: ne zaslužite si niti ene Tine niti enega Prevca, niti ene same zmage več. Zaradi vas se mi vse skupaj bolj gnusi. Upam da vsi ki si drznete kritizirati Tino danes na njen dan ne doživite niti enega uspeha...rekel bi celo da ste v življenju precej neuspešni potem pa gnev izlivate tu
qwatebriga
# 07.01.2017 ob 22:54
Zafrustrirani Slovenceljni so si pa dali duska pod tole novico. No, sedaj ko Sampionka zapusca veli cirkus tudi uradno, si boste pa lahko oddahnili. Ker bo preteklo se veliko Save, preden se bo nasel slovenski smucar ali smucarka, ki bo dosegel toliko kot nasa Tina. Realno pa verjetno nikoli vec.

T I N A, U Z I V A J !!!
hernandez
# 07.01.2017 ob 21:13
Kakšna butasta oddaja na RTVSLO Tini v zahvalo in slovo. Kr neki.

od kogar je - dobro je!
ampak za koga je - odlično je!!!
B in .
# 08.01.2017 ob 06:23
Še dobro, da se istih 20 forumašev ne odlepi od stola in 100.000 življensko aktivnih gre pozdravit šampionko.

Hvala Tina za vse!

Življenje podobno olimpijskim igram: nekateri trgujejo, drugi gledajo, tretji se borijo / Pitagora

Pitagora pač še ni poznal tistih, ki prav tako samo gledajo - vendar gledajo le preko ekrana. Nadgradnja :-)
croquis
# 07.01.2017 ob 23:28
Upam, @maher, da je to sarkazem ... Če je pa to resnično mnenje povprečnega Slovenca, pa ni nič čudno, da ljudje bežijo iz države ...
novak legenda
# 07.01.2017 ob 21:50
men je bed no .usi te dvoboji z lindsey .anno.laro. marioo .ni istooo
novak legenda
# 07.01.2017 ob 20:36
js jo bom pogresala realno,ilka pa ana drev to ni isto noo !!loh bi saj tekmovala v hitrih disciplinah
RUBEŽ
# 07.01.2017 ob 20:31
Vsi ki ste tako kritični do Tine, se raje spravite spat. Lahko vas je sram. Tina je LEGENDA. Tina, uživaj. Po svoje. In to je izvirno. Želim ti VSE NAJ NAJ.
hernandez
# 07.01.2017 ob 20:28
pazi_mina

tako se pač poslavljajo nikoli legende - groteskno neizvirno.
Polletno najavljanje tekmovalne tekme, da izpelje potem revijalno, je poden komedija. Ampak glavno da njenih pristašev to ne moti, ker itak nimajo v zvezi z njo nikakršnih kriterijev in se ne počutijo nategnjeni, čeprav jih je na suho.
statist_num
# 07.01.2017 ob 20:23
Redno gledam smučanje zadnjih 30 let in moram reči, da se je že veliko smučarskih zvezd poslovilo, pa še nobena ni takšne afne guncala kot jih na zadnji tekmi Tina Maze. Enostavno so sklicali tiskovno konferenco in oznanili da je bila to zadnja tekma. Da o njenih nerealnih finančnih zahtevah za zadnjo tekmo in ostalih kolobocijah tekom njene kariere raje ne omenjam.
KavčarSfotelja
# 07.01.2017 ob 22:44

severna zvezda je napisal(-a)

Eni potrebujete avtogeni trening ali trening za dvig lastne samozavesti.....

Imaš kaj virov ali pa nasvetov za to? Mene zanimajo take stvari, ker si hočem pomagat, ker sebi nisem dajal najboljše ... tako kot Tina, ki je dosegla veliko! :)
Binder Dandet
# 07.01.2017 ob 22:07
Nisem spremljal njenih pogovorov. A tole, da naj bi nastopila se na svetovnem prvenstvu februarja, je bila dezinformacija ali se bo se zgodilo? Glede na odzive v medijih in na twitterju je danes bilo konec.

http://www.rtvslo.si/sport/novice/se-bo-tina-maze-poslovila-na-zlati-lisici-in-v-st-moritzu/404271
upo
# 07.01.2017 ob 22:05
krjavelj,
Ostale reprezentantke se morajo pripraviti na jutrišnjo tekmo. Niso še vsi v penzionu, je treba delat.
severna zvezda
# 07.01.2017 ob 21:05
Kakšna butasta oddaja na RTVSLO Tini v zahvalo in slovo. Kr neki. Eni brezvezni komadi, intervju s Katjo Koren (kakšno zvezo ima ona s Tino?), še Hribar je klatil neke neumnosti ...Namesto da bi povabili ljudi, ki so tako ali drugače delovali s Tino, morda kakšnebivše smučarje, ki bi kaj povedali o Tini (ne o svojem smučanju), morebiti malce poklepetali z njo, mordabi se kak športni novinar/komentator soomnil kakšnega zanimivega dogodka, pocezanega s Tino ... Skratka, snovi še in še. Tole, kar so nam pripravili, vsaj pol nima nobene zveze s Tino in res ne vem, kakšen smisel ima vse skupaj.

......spominja na Eurosong, Evrovizijo: ko Slovenci oz. Slovenija caplja za trendi najmanj eno leto, kar se hitov oz. trendinga tiče, za zmagovalno skladbo. Isto tole danes: neizvirno, patetično in runkeljsko.
Zelouredu
# 08.01.2017 ob 12:12
Popolna receptura za vrhunsko športno zgodbo:
- odlične fizične predispozicije
- ogromno energije
- trdna volja in močan fokus
- močan procent kmetavzarske mentalitete
- mal žlehtnobe (po njenih besedah ...)
božo1
# 08.01.2017 ob 09:14
Malo razmišljam kaj naj rečem, pa mi pride predvsem to, da je vrhunski šport danes profesionalno in zelo zahtevno delo za zaslužek. Glede na to, da se to delo prodaja na vidnih tekmovanjih ga težje znamo primerjati z vrhunskimi rezultati v kakšnih drugih poklicih. Res je tudi to, da se izredni dosežki v športu pojavljajo kot propaganda, piar za državo, njeno razpoznavnost, turizem ali celo za kakšne tržne produkte od tam.
Mislim pa, da športni rezultati nimajo kakšne posebne trajne vrednosti, kot jo to imajo npr. dosežki v kulturi, umetnosti, tehnologiji itd. Iz tega bi rekel, da sledi slavje nad rezultati smučarke Tine posebej zato, ker je ponesla ime Slovenije v svetu ljubiteljev športa in zlasti smučarije, z vsemi stranskimi pozitivnimi učinki v času njene aktivnosti.

Vse drugo, ki krasi amaterski in ljubiteljski šport, pa je športna kultura za zdravi duh v zdravem telesu. Profesionalni šport to ni, je v največji meri biznis.
Emil in
# 07.01.2017 ob 21:46
Super smučarka.Ampak tole slovo je pa plagiat Bojana Križaja,ki je na svoji zadnji tekmi takole pred ciljem sestopil iz smuči in peš zakorakal čez ciljno črto.Nič novega.

mizeren plagiat, če se temu lahko tako sploh reče. Križaj se prej ni pogajal za ekstra sponzorske tarife in ni dajal na športno razsodišče svoje pritožbe v zvezi s številko.
Križaj se je res hotel samo poslovit, Tina pa....
Emil in
# 07.01.2017 ob 21:44
Dajmo si priznati .. posebneži/nadpovprečni/bogatejši pač niso v skladu z socialističnimi ideali, ki so pri nas še kako živi.

standardna puhlica tipičnega fanboya od tinči....
Ogromnokrat več denarja sta zaslužila npr. kopitar in dragič, po mnenju mnogih tudi športno gledano bistveno večji uspeh, pa ni opazit niti 5% toliko posmehovalnih in 'trolerskih' vpisov pod njunimi članki.

Eni si boste izmislili 1001 brezvezno razlago, zakaj pri mnogih v sloveniji tina ni priljubljena, nikoli pa ne boste spregledali, da si je za to mogoče zaslužna tudi vaša idolica sama in da se ji vse te negativne stvari ne dogajajo slučajno.
MisiM
# 08.01.2017 ob 08:10
ADIJO Tina! :D Zmage si pa zaslužila zase, ne za navijače ... zanje ti je vseeno. Denar si pobrala ti ... tudi jaz hodim na šiht zase, ne za soseda, ki me vsako jutro na plotu pozdravi.
zvepleni
# 08.01.2017 ob 05:02
Sport naj bi bil ene vrste kultura.
Mi pa častimo:
Izjave filozofa Prevca.
Afna Tina poje.
Dopingirani atleti.
Podkupljen nogomet.
Skoki so izenačeni s poezijo....itd
Vrhunec pa doseže pijana harmonika.
Bobrock
# 07.01.2017 ob 22:10
Miš
morda kakšnebivše smučarje, ki bi kaj povedali o Tini

a si morda pomislil na to da mogoče pa med smučarji ni preveč priljubljena pa kateremu kaj ušlo iz jezika no sedaj pa upam da je konec tega cirkusa
sig550sniper
# 07.01.2017 ob 22:07
Massi pravi, da je tina zaključila kariero zdrava kot 20-letnica, dva dni nazaj pa je bila še na bolniški
lenoritis
# 07.01.2017 ob 21:45
Štartna številka je bila še kako pomembna! Ker, celo Jodlarji so nehali v Živo pred njeno številko. Edino, kar bi preprečilo katastrofo, bi bila uvrstitev v drugo
gravitacija
# 07.01.2017 ob 23:06
LOL je primeren komentar temu članku ... lp vsem
drg
# 07.01.2017 ob 20:59
Srečno KRALJICA!

Danes sem pod Pohorjem komaj zadrževal solze .. koliko enega veselja nam je prinesla .. HVALA!
cartekmedo
# 09.01.2017 ob 15:32
Hvala Tina še enkrat za vse in uživaj sedaj v smučarskem pokoju.
grapar
# 08.01.2017 ob 06:45
Tina je baje nehala smučat in sedaj zaskrbljen gledam skozi okno, ker je pričakovati, da sonce ne bo več vzšlo.
crtomirjansa
# 07.01.2017 ob 20:25
ok
tina-leander
# 13.01.2017 ob 23:03
@krjavelj
Imela je povsem svojo ekipo in delala po svojem programu, ko pa že omenjaš ostalo žensko ekipo pa te naj spomnim, da je Ilka Štuhec od konca lanske sezone naprej tudi z povsem svojo ekipo in dela po svojem programu in rezultati so takoj tukaj. Torej zadihala je zgolj Ilka, ko se je povsem odlepila od SZS kar se tiče treningov in priprav.
Izbor
Svetovni pokal v alpskem smuč ...
link
Jurij Tepeš
34
24. marec 2018 ob 11:10 Dopusta in dirkanja z avtomobili ne bo. Ne vem, kako bo s službo na policiji, ker nimam dovolj dobrih rezultatov. Čaka me finančno težko leto.
Več novic ...
Zlata lisica - tekme za svetov ...
link
Vilar verjame, da Zlata lisica ne bo izpadla iz koledarja
18
7. december 2017 ob 19:03 Organizatorji 54. Zlate Lisice, ki bo na Mariborskem Pohorju 6. in 7. januarja, so pripravili že vse potrebno za izvedbo tekmovanja, čakajo le še sneg.
Več novic ...
Kazalo