Tina Maze in Andrea Massi sta spisala veliko zgodbo slovenskega športa. Foto: BoBo
Tina Maze in Andrea Massi sta spisala veliko zgodbo slovenskega športa. Foto: BoBo
Tina Maze
Vrhunec kariere je Tina Maze dosegla z dvema zlatima olimpijskima medaljama. Foto: STA

Najbolj bran italijanski športni časopis piše, da je Mazejeva naredila prelom, vendar le poklicnega. Razšla se je z vodjo ekipe in kondicijskim trenerjem Andreo Massijem. "Težko je, ko te trenira partner. To povzroča preveč napetosti in stresa," je povedala Mazejeva.

Mirno bi lahko odigrala filmski glavni vlogi
Mazejeva in Massi bi, če ne bi bila že junaka na snežnih strminah, mirno odigrala glavni vlogi v kakem filmu. Slovenska šampionka in njen italijanski partner nista igralca, a njuna igra vlog je izjemna. Kaže namreč, da obstajajo v umu športnice, kot je Tina, tudi drugi, bolj odločilni dejavniki kot le tehnika, moč in pogum, piše Gazzetta.

Ženska tisočerih obrazov
Tina je nadarjena športnica, a predvsem ženska s tisoč obrazi, so prepričani pri časniku. Njen odnos z Massijem se je zdel v težavnem obdobju letošnje sezone pred olimpijskimi igrami v Sočiju zelo blizu poku, dve zlati kolajni v kavkaškem gorovju pa očitno nista zmanjšali napetosti med njima. Omenjal se je celo konec kariere.

Massi: Večkrat sem bil nesramen in neuvideven
Tudi Massi je pritrdil, da so potrebne spremembe. "Če bomo nadaljevali v istem slogu, bomo pod vprašaj postavili zdravje. Moramo se odločiti, kaj narediti," je dejal. Priznal je, da je bil v šestih letih, odkar so oblikovali ekipo Team to aMaze, pogosto nesramen in neuvideven, a za zmagovanje in ohranjanje zmagovalne miselnosti je treba v športu po njegovih besedah ves čas delati več.

Od lenega dekleta do olimpijske prvakinje
Mazejeva je zatrdila, da je njun odnos napet in težaven že leta, kar pušča posledice na zdravju in na ljudeh, ki ju obkrožajo. A ob tem je priznala, da Massiju dolguje zelo veliko. Poznata se 12 let in on jo je spremenil. Prej je bila lena, brez motivacije, z njim pa se je naučila, kaj pomeni resničen trening in kako si človek zastavi cilje.

Na vprašanje, ali je mogoče združiti partnerstvo in profesionalno sodelovanje, je Massi odgovoril, da je njemu to uspevalo, Mazejevi pa mogoče niti ne. Večkrat ji je povedal, da je njen največji nasprotnik njeno duševno stanje. Smučanje je takšno kot vsi drugi športi. Če želiš uspeti, moraš slediti jasno začrtani poti. Tina ji je sledila in izkoristila svoj talent. A trenutno je v skupini preveč napetosti, ugotavlja.