Izbor zimski športi
(7)
Tina Robnik je z devetim mestom vpisala svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Foto: EPA
Ana Drev
Ana Drev je po upokojitvi Tine Maze najboljša slovenska veleslalomistka. Foto: EPA
Meta Hrovat
Meta Hrovat je prvič smučala v Söldnu. Foto: EPA

Dodaj v

"Če ni Štuhčeve ali če odstopi Drevova, je tu Tina Robnik"

Ana Drev zadovoljna, da je nastopila
30. oktober 2017 ob 12:15
Sölden - MMC RTV SLO, STA

"Na splošno sem z ekipo zadovoljen. Vidi se tudi, da lahko streljamo tudi od zadaj. Če trenutno ni Ilke Štuhec ali če Ana Drev odstopi, imamo tu Tino Robnik in Meto Hrovat, ki se prebuja," je povedal Denis Šteharnik.

"Po eni strani imam tudi mešane občutke. Imeli smo pet tekmovalk, imeli pet nabojev v pištoli, izkoristili pa smo samo enega. Želim si, da bi jih na drugi tekmi izkoristili več," je po sobotni veleslalomski ledeniški premieri v Söldnu dodal glavni trener slovenske ženske ekipe za svetovni pokal. Razlog za zadovoljstvo je bila 26-letna tekmovalka iz Luč ob Savinji Tina Robnik, ki se je leta 2011 po hudi poškodbi hrbta, imela je zdrobljena tri vretenca, spogledovala tudi s koncem kariere, a se je vrnila v karavano in letos že na uvodni tekmi svetovnega pokala pokazala, zakaj so jo smučarski strokovnjaki prištevali med obetavne.

"Vem, da znam smučati še bolje. Za prvo tekmo je to odličen rezultat, tako da grem lahko samozavestno in pozitivno naprej na naslednje tekme. Glede na to, da je bila prva tekma, nisem imela kaj dosti več treme kot pa na drugih. Dobro sem se sprostila in pripravila na startu, tako da nisem imela težav s kakšno večjo tremo," je dejala Robnikova, ki je pred letošnjim Söldnom najvišje prismučala 12. decembra 2015 s 15. mestom na veleslalomu v Aareju.

Ana Drev zadovoljna, da je nastopila
Drevova, ki je poleti imela manjšo operacijo kolena, je oklevala z nastopom v Söldnu, dan pred tekmo pa se je odločila, da bo vseeno šla na start. Čeprav je ostala brez uvrstitve, odločitve ni obžalovala: "O nastopu sem se želela odločiti po "hangtreningu", a čeprav ga ni bilo, sem se pravilno odločila, saj sem se na tekmi počutila v redu. Sicer sem odstopila in vožnja do tja ni bila optimalna, a sem zelo vesela, da sem prebila ta led in nastopila. Če bo vse potekalo, kot je do zdaj, sem prepričana, da bo sezona potekala normalno. Res je, da je ta tekma prišla hitro, zato so bili pomisleki, saj je težka tekma in težka podlaga. Zelo vesela sem, da sem startala - navkljub odstopu."

Šteharnik je pohvalil Drevovo, da je nastopila: "Pred to tekmo je naredila tako rekoč le štiri ali pet voženj v celoti. Trenirala je po etapah ali delih, a opravila zelo malo voženj v celoti. Čestital bi ji za hrabrost. Žal ni prišla v cilj, vidi se pa, da ni veliko zadaj, da lahko z malo treninga spet pride nazaj na tista svoja stara mesta. Mislim, da zaradi tega, ker je nastopila, ni naredila napake, ampak je zdaj ena neznanka manj in bo lažje startala v Killingtonu."

Naslednja postaja Levi
Obeta tudi krstni söldenski finale 19-letne Mete Hrovat, ki je kljub veliki napaki na drugi progi prišla v cilj in vpisala svoje prve tri točke v Söldnu. "Zagotovo je naša oziroma odločitev strokovnega sveta pravilna, da damo mladim dekletom možnost, da si nabirajo izkušnje. Desiree Ajlec je potencialna kandidatka, da bo čez leto, dve, tri tu nastopila za med trideset. Zato je bolje, da to možnost izrabimo, da čim večkrat presmuča ta hrib, da po tem, ko bo šlo zares, to ne bo prvič. Kar zadeva Meto Hrovat, je bil to njen prvi nastop v Söldnu in že kar takoj finale, kar je odlično. Videlo se je, da je bila malo nervozna, lahko bi bilo še bolje, v drugi vožnji pa je žal naredila napako. Plačala je davek zaradi neizkušenosti. A bolje je, da nabira izkušnje in plačuje davek okoli dvajsetega ali petindvajsetega mesta kot pa prihodnje leto, ko se bo gotovo uvrščala višje. Mislim, da je pokazala, da je potencial, zaradi česar smo zelo veseli. Ana Bucik je naredila klasično napako z notranjo smučko. Pristop je bil pravi, na treningih kaže zelo spodbudne vožnje," je dodal Šteharnik.

Naslednja postaja svetovnega pokala za ženske bo Levi na Finskem, kjer bodo slovenske barve branile Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat in Klara Livk. En del ekipe bo 2. novembra odšel v Levi, kjer bo treniral do slalomske tekme, ki bo 11. novembra, drugi del ekipe, Ana Drev in Tina Robnik, pa se bo pod vodstvom trenerja Roberta Žana pripravljal na evropskih ledenikih. Pot v Severno Ameriko bo nato sledila 17. novembra.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
themetun
# 30.10.2017 ob 13:44
Drži, Ilka je primerljiva le s Tino Maze, pa še kako bolj "zgodovinsko" smučarko. No, TIna je zaenkrat razred zase. Je pa vseeno super, da imamo še koga, ki zna prismučat med 10.
levak
# 30.10.2017 ob 13:03
Če ni Štuhčeve ni stopničk. Upam, da se motim in me bodo smučarke in smučarji prijetno presenetili.
Tina Robnik je pa po njeni poškodbi v preteklosti dosegla zelo solidno uvrstitev.
smradulja
# 30.10.2017 ob 13:17
Kako lahko Ilko z ostalimi primerjaš? Žena ima globuse v žepu
Voly
# 30.10.2017 ob 14:31
Moj zgornji post je bil seveda namenjen uporabniku @Benten.
Deep_G
# 09.03.2018 ob 11:05
"Če ni Štuhčeve ali če odstopi Drevova, je tu Tina Robnik"

Če padejo v komo vsi Slovenci, sem jaz predsednik republike!
helia
# 05.11.2017 ob 10:41
Popravite spored sezone in rezultate pri alpskem smučanju ker so sedaj tam rezultati formule 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
super_balotelli
# 30.10.2017 ob 13:48
Ana zadovoljna, da je štartala. Haha uf to pa so visoki standardi.
Svetovni pokal v alpskem smuč ...
link
Jurij Tepeš
34
24. marec 2018 ob 11:10 Dopusta in dirkanja z avtomobili ne bo. Ne vem, kako bo s službo na policiji, ker nimam dovolj dobrih rezultatov. Čaka me finančno težko leto.
Več novic ...
Kazalo