Delavci na ledeniku Rettenbach nad Söldnom so v petek urejali še zadnje podrobnosti v ciljni areni. Foto: EPA
Delavci na ledeniku Rettenbach nad Söldnom so v petek urejali še zadnje podrobnosti v ciljni areni. Foto: EPA
Ana Drev
Ana Drev med lanskim smučanjem v Söldnu, ko je osvojila deseto mesto. Foto: EPA
Lara Gut
Lanska zmagovalka Söldna Lara Gut se vrača po poškodbi. Foto: EPA
Desiree Ajlec bo v Söldnu debitirala med elito
Drevova v Söldnu začenja sezono s številko 15

Tekmo bo ob 10.00 odprla Nemka Viktoria Regensburg, takoj za njo se bo na progo s startno številko 2 pognala nosilka velikega kristalnega globusa Američanka Mikaela Shiffrin. Najboljša veleslalomistka minule sezone, lastnica malega kristalnega globusa in svetovna prvakinja v disciplini, Francozinja Tessa Worley bo štartala kot peta.

Drevova bo imela številko 15
Kot prva Slovenka se bo s številko 15 po progi spustila Ana Drev. Tina Robnik ima številko 22, Meta Hrovat 27, Ana Bucik 46 in Desiree Ajlec 61. Drevova je zaradi bolečin v kolenu razmišljala, da bi uvodno tekmo izpustila, a se je naposled odločila, da bo vendarle nastopila.

"Načeloma se ne počutim slabo. Smučam dobro. Imam manjše težave ob malo težjih površinah. Ne bi rada tvegala vsega glede na to, da je söldenska tekma najtežja v svetovnem pokalu in da so preizkušnje potem lažje, tako da me za sezono sploh ne skrbi," je za TV Slovenija dejala Drevova.

Lara Gut: Težko je držati leva v kletki
Podobno se je odločila zmagovalka lanskega Söldna Švicarka Lara Gut, ki je pred nekaj tedni zatrjevala, da po poškodbi kolena ne bo tvegala in na težkem veleslalomu ne bo tekmovala, a se je v zadnjem trenutku premislila, ravno tako kot njena tekmica Američanka Lindsey Vonn. "Težko je zadržati leva v kletki, se vidimo jutri v Söldnu," je tvitnila Gutova, ki se je februarja med svetovnim prvenstvom v St. Moritzu strgala kolenske vezi in od takrat ni tekmovala.

V nedeljo na štartu Kranjec in Hadalin
Nedeljski veleslalom bo prinesel nastop slovenskega dvojca Žana Kranjca in Štefana Hadalina. Največ oči bo uprtih v Kranjca, ki je pred letom dni na tem prizorišču prišel do rezultata kariere, četrtega mesta. Poleg njega se bo dobre uvrstitve nadejal še Štefan Hadalin, ki bo s popotnico najboljše slalomske sezone poskušal priti do prvih veleslalomskih točk.

Prenos na TVS 2 in na MMC-ju
Prenos dogajanja iz Söldna si lahko v soboto in nedeljo od 9.50 naprej ogledate na TVS 2 in na MMC-ju. Prva vožnja bo na sporedu ob 10.00, druga pa ob 13.00.

SÖLDEN, veleslalom,

Štartna lista:             
 1  V. REBENSBURG      NEM 
 2  M. SHIFFRIN        ZDA 
 3  M. BASSINO         ITA 
 4  M. MÖLGG           ITA 
 5  T. WORLEY          FRA 
 6  L. GUT             ŠVI 
 7  S. GOGGIA          ITA 
 8  T. WEIRATHER       LIE 
 9  S. HECTOR          ŠVE 
10  N. HAVER LOESETH   NOR 
11  R. MOWINCKEL       NOR 
15  A. DREV            SLO 
22  T. ROBNIK          SLO 
27  M. HROVAT          SLO 
32  L. VONN            ZDA 
46  A. BUCIK           SLO 
61  D. AJLEC           SLO 
Desiree Ajlec bo v Söldnu debitirala med elito
Drevova v Söldnu začenja sezono s številko 15