Zimski športi
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 6 glasov Ocenite to novico!
Športni izziv
V tokratnem Športnem izzivu so se posvetili organizaciji velikih (zimskih) športnih prireditev pri nas: Zlata lisica, Pokal Vitranc, Planica, Pokljuka ... Kako pomembni sta konstantnost in dolga tradicija ter kdo je nosilec organizacije? Koliko vse skupaj stane in od kod prireditelji črpajo sredstva? Kaj organizacija tekem za svetovni pokal prinaša slovenskemu zimskemu športu? Foto: MMC RTV SLO

Kako si organizatorji zimskih prireditev zagotovijo proračun?

Ali sodniki Prevcu res delijo prenizke ocene?
5. marec 2014 ob 21:50,
zadnji poseg: 5. marec 2014 ob 22:48
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ste zamudili športno obarvani oddaji Zima je zakon in Športni izziv v sredo zvečer na TV Slovenija? Nič hudega, še enkrat si ju lahko ogledate na MMC-ju.

V oddaji Zima je zakon so naredili krajši pregled dogajanj v alpskem smučanju iz Crans Montane in Kvitfjella, voditeljica Marjeta Hočevar je pred mikrofon povabila biatlonskega trenerja Uroša Velepca, novinar Stane Kos, ki je spremljal smučarske skakalce na Finskem, pa se je dotaknil vprašanja, ali sodniki Petru Prevcu res podeljujejo prenizke ocene. Na vprašanje je odgovoril strokovni komentator TV Slovenija Jelko Gros.

Med drugim o proračunu organizatorjev
V Športnem izzivu so gostili Primoža Finžgarja, predsednika organizacijskega komiteja Planice, Tomaža Šušteršiča, direktorja organizacijskega odbora Pokljuke, Srečka Medvena, generalnega sekretarja organizacijskega komiteja 53. Pokala Vitranc, in Srečka Vilarja, generalnega sekretarja organizacijskega komiteja 50. Zlate lisice. Tema oddaje je bila organiziranje večjih zimskih športnih dogodkov v Sloveniji. Vas je zanimalo, kolikšen proračun imajo organizatorji? "Proračun Kranjske Gore za letos je 1.260.000 evrov. Denar si zagotovimo s prodajo medijskih in marketinških pravic. Medijske pravice se prodajajo skupaj z Zlato lisico, Planico, zajeto je tudi Ljubno. Skratka, to je taka skupna pogodba, marketing v Kranjski Gori pa urejamo sami. Del prihodkov pride tudi iz domačega marketinga," je razkril Medven.

Kolikšen proračun pa imajo drugi? Vse to in še več preverite v Športnem izzivu, ki ga je vodil vsestranski Ervin Čurlič.

VIDEO
Športni izziv
VIDEO
Zima je zakon, magazinska športna oddaja
M. L., <a href="https://twitter.com/lisjakm">@lisjakm</a>
Prijavi napako
Komentarji
nbatv
# 09.03.2014 ob 22:00
ki ga je vodil vsestranski Ervin Čurlič....res pravi biser RTV-ja.
Izbor
Kazalo