Katja Požun je v skupnem seštevku svetovnega pokala kar na četrtem mestu. V sredo je v Kranju postala državna prvakinja. Foto: Reuters
Katja Požun je v skupnem seštevku svetovnega pokala kar na četrtem mestu. V sredo je v Kranju postala državna prvakinja. Foto: Reuters

18-letna skakalka iz Zagorja je bila gostja MMC-jeve spletne klepetalnice. V tej sezoni preseneča z odličnimi rezultati na tekmah svetovnega pokala. Konec tedna je bila v Hinzenbachu v Avstriji tudi prvič na stopničkah za zmagovalke.

V soboto in nedeljo jo boste lahko spodbujali na Ljubnem, kjer bosta naslednji tekmi svetovnega pokala. Od Slovenk bodo nastopile še Maja Vtič, Urša Bogataj, Anja Tepeš, Manja Pograjc in Špela Rogelj.

Požunova je pri 14 letih prekinila kariero za tri leta, saj takrat ni točno vedela, kaj želi, poleg tega se je nasitila skokov. Po premoru je spet pogrešala prijateljice, s katerimi je trenirala, ugotovila je tudi, da ji ostaja preveč prostega časa.

Njen osebni rekord je 138 metrov. Z veseljem bi ga premaknila krepko navzgor v Planici, toda ... "Še vsaj tri leta ni pričakovati ženske tekme v poletih."

51 kg težki skakalki ni treba paziti na težo. Pred tekmo se mora celo dobro najesti, saj bi jo sicer lahko diskvalificirali zaradi dolžine smuči.

In še zanimiv odgovor na vprašanje, ali si želi, da bi tudi dekleta tekmovala na novoletni turneji: "Po eni strani da, vendar pa sem rada za novo leto doma."