Žan Košir je v soboto na Rogli sicer izgubil majico vodilnega v svetovnem pokalu, a vseeno je spet dokazal, da je v odlični formi. Foto: BoBo
Žan Košir je v soboto na Rogli sicer izgubil majico vodilnega v svetovnem pokalu, a vseeno je spet dokazal, da je v odlični formi. Foto: BoBo

29-letni Košir je v tej sezoni dvakrat stal na drugi stopnički zmagovalnega odra svetovnega pokala, enkrat je bil peti, enkrat pa tekme ni končal. Pretekli konec tedna je bil na Rogli blizu drugi zmagi kariere, saj je nastopil v velikem finalu, vendar je morda še bolje, da ni zmagal. "Če bi zmagal, bi bilo veliko težje na olimpijadi. Vsaj zame," je povedal Tržičan, ki je na igrah v Vancouvru 2010 na slalomski tekmi osvojil šesto mesto. "Takrat sem napadal iz ozadja, pustili so me, da sem delal, kar sem želel. To mi najbolj leži. Pritiskov pa sem zdaj že navajen."

Letos bo imel na tekmi svetovnega pokala še eno priložnost, da stopi na najvišjo stopničko, vendar se Košir ne brani, če bi to zmago dočakal kar v Sočiju: "Naj bo tam, zakaj pa ne."

Flander iz tekme v tekmo samozavestnejši
Velike olimpijske načrte imata tudi Rok Marguč in Rok Flander. Za 34-letnega Flandra bodo to tretje olimpijske igre. Najboljša uvrstitev mu je uspela v Torinu 2006, ko je bil v veleslalomu sedmi. Tekmo v Vancouvru je končal na osmem mestu, nekdanji svetovni prvak pa se novega izziva veseli. "Osmo mesto na zadnji tekmi na Rogli je dober kazalnik forme, veselim se že olimpijskih iger."

"Na večini treningov ne da sem bil zraven, ampak celo spredaj. Na treningih z Žanom je bil on hitrejši. Jaz se vračam po poškodbi, nekaj časa traja, da tekmovalec zgradi samozavest," meni Flander in o načrtih do tekem v Sočiju dodaja:

"Najprej sem bom spočil, ker sem precej utrujen. Moja ekipa se vrne šele 28. januarja, zato bom verjetno s slovensko ekipo opravil nekaj treningov. Boljših partnerjev si ne bi mogel želeti."

Vsa sezona ena sama priprava na Soči
Visoko je v skupnem seštevku svetovnega pokala tudi Rok Marguč, aktualni svetovni prvak v slalomu. Po tekmi na Rogli ni bil posebej navdušen nad osmim mestom, višje si želi v Sočiju: "Upam, da mi tam uspe preboj. Upam, da bomo imeli še en svetovni pokal pred olimpijskimi igrami."

Letos prave zime ni. Na Rogli je bilo vreme nemogoče, nekaj težav so imeli tudi organizatorji na preostalih prizoriščih svetovnega pokala, zato so na muhasto vreme tekmovalci že kar navajeni. "Mi se že šalimo, da imamo celo sezono priprave na Soči, ker ne vemo, kaj se bo tam zgodilo."