Petra Majdič bo zelo verjetno izbrana za vodjo slovenske olimpijske delegacije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Petra Majdič bo zelo verjetno izbrana za vodjo slovenske olimpijske delegacije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
SZS predlaga Smrekarja za vodjo olimpijske ekipe

V prvem delu seje je bilo največ časa posvečeno pripravam na OI v Sočiju. Odbor za vrhunski šport je namesto Ulage za vodjo olimpijske reprezentance v Sočiju predlagal Majdičevo, kar je med nekaterimi drugimi člani IO-ja zagovarjal tudi nekdanji veslaški šampion Iztok Čop. Kocijančič je predlagal, da SZS in HZS podata svoji mnenji. Nato bo o tem razpravljal odbor za vrhunski šport, IO OKS-ja pa naj bi nato še v tem tednu imenoval vodjo reprezentance. Matjaž Rakovec, predsednik HZS-ja, tako še naprej ostaja med morebitnimi kandidati, čeprav na tej seji IO-ja OKS-ja ni dobil podpore.
Smrekar kandidat SZS-ja
Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je na današnji seji vršilca dolžnosti predsednika zveze Enza Smrekarja predlagal za uradnega kandidata zveze za novega vodjo slovenske delegacije na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju. Smučarska zveza bo sicer novega predsednika izvolila na skupščini 16. januarja.

Za Soči trenutno 66 kandidatov
Trenutno je 66 slovenskih kandidatov za OI, saj so s seznama črtali umetnostno drsalko Dašo Grm, ki nima več možnosti za nastop, in alpskega smučarja Boštjana Klineta, ki je poškodovan. Ostalo pa je še odprto vprašanje nastopa biatlonske ekipe na OI. "Pisal sem predsedniku Mednarodne biatlonske zveze in kot argument med drugim navedel, da je bila mešana štafeta dvakrat druga in dvakrat peta. Ker se je le Teja Gregorin kot posameznica uvrstila na OI, se je zapletlo in mešana štafeta zdaj še ne more nastopiti. Zgodba spominja na gimnastično, kjer se Aljaž Pegan ni mogel uvrstiti na OI. Po začetnih negativnih odzivih se je začela zadeva odvijati v pozitivno smer, seveda pa je še daleč od tega, da bi bila za nas ugodno rešena," je dejal predsednik OKS-ja Janez Kocijančič.

SZS predlaga Smrekarja za vodjo olimpijske ekipe