Marušo Ferk so po padcu hitro prepeljali v bolnišnico. Foto: Reuters
Marušo Ferk so po padcu hitro prepeljali v bolnišnico. Foto: Reuters
Ferkova ima zlomljeno kost levega gležnja

Slovensko smučarko so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Po prvih informacijah gre za poškodbo levega kolena in gležnja. Več podrobnosti bo znanih po pregledu z rentgenom in magnetno resonanco.

Prvi trening je sicer dobila Lindsey Vonn. Moški so trening smuka opravili v Beaver Creeku, kjer je bil najhitrejši Klaus Kröll. Izide lahko preverite na tej povezavi.

"Maruša je opravila slikanje, kjer se je izkazalo, da gre za poškodbo levega gležnja (zlom kosti). Operacija ni bila potrebna, dobila je longeto in poškodbo desnega kolena, notranja vez ni strgana. Iz bolnice v Banfu so jo odpustili in je v hotelu v Lake Louisu. Predvidena rehabilitacija naj bi bila 4-6 tednov. Verjetno se bo vrnila v Slovenijo z ostalo ekipo v nedeljo," je po pregledu povedal trener glavni trener za hitre discipline Andrej Možina.

Sprva je kazalo, da je poškodba še bolj resna, saj je Maruša Ferk nekaj ur po dogodku na socialnem omrežju Twitter zapisala, da je bil to njen prvi trening v sezoni in hkrati zadnji.

Ferkova ima zlomljeno kost levega gležnja