Foto:
Foto:
Peter Prevc
Peter Prevc je prejšnji konec tedna v Vikersundu od možnih 400 osvojil 350 točk. Foto: EPA
Prevc le še v boju s ''Schlierijem''
17. zmaga Petra Prevca
Peter Prevc do zmage tudi leže
Podelitev najboljšim trem v Vikersundu
Zaključek tretje tekme v Vikersundu
Prevc, Kranjec, Janus in Tepeš po sobotni tekmi
Rekordni Prevc razred zase v Vikersundu
Podelitev s sobotne tekme v Vikersundu
Zadnjih šest poletov na tekmi v Vikersundu
Zmaga Kranjca, Prevc četrti v Vikersundu
Nastop zadnjih treh skakalcev v finalu

Skakalni as Peter Prevc je na letalnici v Vikersundu dobil dve od treh tekem za svetovni pokal v smučarskih skokih in obnorel slovensko športno javnost. Še posebej odmevna je bila njegova nedeljska zmaga, ki jo je dosegel, čeprav je v finalu pri doskoku podrsal in si s tem prislužil znatno nižje ocene.

Všeč mi je, da Peter ni kalkuliral in je šel na polno. Pa čeprav skoraj preveč. Všeč mi je, da je šel Jurij na polno. Pa čeprav ga je vidno bolelo. Všeč mi je, da je šel Anže na skakalnico, pa čeprav je bil še dan prej na infuziji. Všeč mi je, da je se je Robi pobral in zmagal, pa čeprav je moral zaradi bolečin spreminjat pozicijo roke. Všeč mi je, da fantje predstavljajo resnične borce. Sem pa vesel, da se ni noben resno poškodoval, ker so roko na srce (z vsemi igricami žirije in pritiski kapitala ter raznih nacionalnih zvez) skoko/poleti postali prava klavnica. Da Peter zdrži tak psihični pritisk, ko 2 x zapored čaka na zaletišču ... in kljub temu skoči na polno ... uf! Je pa letošnji Winnersund pokazal, da je Petru preprosto "zmanjkalo skakalnice". Razmislek za FIS in žirijo.

— bruhnmici 2016-02-14 18:41:43

Se ne čudim jezi Norvežanov, Slovenci so jim odnesli vse zmage na njihovih tleh! Norvežani so se v nedeljo strahovito želeli zmage, kar se je videlo po reakcijah ob treh odličnih poletih preko 240 m - pa na koncu tudi to ni zadoščalo za Perota, ki je kljub podrsanju sicer odlične Norvežane napacal za 10, 15, 22, 26 in 35 pik!
To mora biti res strahovita norveška frustracija! Na norveški "buuuuu" pa jim je Pero podaril bonbone, ki jih je pustil kar na odru, he,he.....

— no72 2016-02-15 04:03:56

"V finalu sem želel leteti kar se da daleč, pri tem pa sem skorajda pozabil na pristanek. Moral sem hitro dati smuči skupaj, da ne bi zares padel v sneg," je po zadnjem letošnjem nastopu v Vikersundu dejal 'Air Prevc', ki je po pristanku podrsal s hrbtom po doskočišču.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri bomo na MMC-ju vsak teden izpostavljali najboljše oziroma najbolj odmevne komentarje uporabnikov našega portala.

Na koncu je imel 7,4 točke prednosti pred drugouvrščenim Stefanom Kraftom, v skupnem seštevku za svetovni pokal pa ima pred najbližjim zasledovalcem, lanskim dobitnikom velikega kristalnega globusa Severinom Freundom, že 572 točk naskoka.

Na Norveškem pobrali smetano
Slovenski skakalci so tako na Norveškem domačinom, ki imajo v letošnji sezoni v ekipi nekaj zares izvrstnih skakalcev, pobrali vse zmage. Že v petek je zmagal Robert Kranjec pred Kennethom Gangnesom in Noriakijem Kasaijem (Prevc je bil četrti), v soboto je Prevc ugnal Johanna Andreja Forfanga, na odru za zmagovalce se jima je pridružil še Kranjec, v nedeljo pa je Prevc tekmo končal pred Kraftom in Andreasom Stjernenom. Šampion iz Dolenje vasi je tako v letošnji sezoni nanizal že 11 zmag. Več v posamezni sezoni sta jih zbrala le Gregor Schlierenzauer (13) in Janne Ahonen (12). Že v soboto je po številu zmag prehitel slovenskega rekorderja Primoža Peterko, na Norveškem je osvojil 350 od možnih 400 točk.

Pero je toliko boljši od drugih, da se lahko takoj po pristanku uleže, spije kakšen čajček in potem tudi zmaga. Bravo, Pero!

— nonparel 2016-02-14 17:46:25

Po teh 5-ih zaporednih zmagah na norveških tleh, ne bo nikoli več noben Norvežan zamenjal Slovenije s Slovaško. Kapo dol vsem fantom za srčno borbo. Vitezi ste!

— bruhnmici 2016-02-14 18:05:01

Kakšen kralj, njegova visokost? Njegova visokost stoji na stopničkah, hahaha...

— Lucerna 2016-02-14 17:53:47

Peter Prevc je eden najboljših športnikov. Tudi zaradi rezultatov, ampak tako gledano je eden redkih ki ima glavo na pravem mestu, ki se ne ukvarja z tem kar si mislijo drugi in z neverjetnim razmišljanjem preseneča vse navijače ter tudi ostale konkurente. Slovenija si lahko šteje v čast, da ima enega takih športnikov, ker jih ne najdeš v vsakem kotu.

— loure12 2016-02-15 08:01:55

Hehe, hejterji sploh nimajo česa več za napisat. Povsem jih je demantiral z rezultati. Malo pojdite nazaj pobrskati, recimo pod novice iz prvih tekem sezone, preden je v Rusiji dosegel prvo zmago v tej sezoni: samo pljuvanje, kako bo ostal večno drugi in kako je globus tudi v tej sezoni že zagotovoljen Freundu ali pa kateremu od Norvežanov. In po prvih zmagah, kako so te nepomembne in kako bo med novoletno turnejo in kasneje na SP v poletih na Kulmu itak popustil. Ko je še to oboje osvojil, so se seveda spotikali ob malenkosti, da ni pravi šampion, ker ni dobil tekme v Obersdorfu, in da zmaga po treh serijah od štirih ni prava, da je celo zmagal za zeleno mizo (da sta bili pa predlani v Harrachovu na SP v poletih samo dve seriji, jih seveda ne moti). In še po Zakopanah, ko je bil "le" tretji, so se že penili od veselja, da očitno Prevc popušča. Zdaj so tiho kot miške in samo čakajo na prvi njegov spodrsljaj. Včeraj jim je že moralo zaigrati srce od veselja, ko so videli njegov kvazipadec v izteku, pa so jih ocene spet pognale v jezo. Tisti vikend v Planici lahko morda kar pričakujemo obredni skupinski samomor, ko bo prejel VKG in za piko na i dosegel še kako zmago pod Poncami.

— Blaž 2016-02-15 08:31:59

Najbolj nora tekma vseh časov?
V Vikersundu so bili organizatorji zadovoljni, čeprav so si želeli kakšnega večjega uspeha norveških skakalcev. Drugo mesto sta osvojila Gangnes in Forfang, v nedeljo je bil najboljši Norvežan Stjernen na tretjem mestu. Najvišja mesta so bila rezervirana za slovenske orle. Kljub vsemu so bili norveški skakalci zadovoljni. "Težko je z besedami opisati občutke tu v Vikersundu. Vremenske razmere so bile fantastične. Večkrat se je zgodilo, da sploh nisem želel pristati, bilo je naravnost popolno," je dejal Stjernen, njegov rojak Daniel Andre Tande je dodal, da je bila nedeljska tekma zagotovo ena najboljših in najbolj norih, če ne celo najbolj nora tekma vseh časov. Z njim se je strinjal tudi komentator norveške nacionalne televizije Christian Nilssen. Drugačnega mnenja pa so bili nekateri norveški navijači, ki so se na družbenih omrežjih zgražali nad Prevčevo zmago s 'padcem', večina jih je bila prepričana, da je za doskok dobil preprosto previsoke ocene in da so si sodniki privoščili velik škandal.

Ko odprete facebook stran norveške ancionalne televizijie pod novico o zmagi Prevca vsi norvežani pišejo - škandal, da je zmagal, potem ugibanja o kupovanju sodnikov, . . .
Z eno besedo - bolano! Da tako zelo prizadane norvežane da nas ne uspejo premagat je pa že malo noro

— dannykm 2016-02-14 20:08:28

pa še to...če se že mora udrihat čez norvežane, je potrebno ločit med norveškimi funkcionarji na zvezi in skakalci... ker se ne meša hrušk in jabolk... skakalci so vsi po vrsti zelo simpatični in privoščijo vsem, tudi če se malo spremlja njihova socialna omrežja, pa z našimi se razumejo, saj so vsi zelo mladi.
če je pa z norveške zveze prišlo do kakšnih preračunavanj pa naj... seveda si želijo domače zmage...
če so skakalci imeli dolge obraze je razumljivo... razočaranje po tekmi je verjtno neznosno... ko imaš vedno po 5-6 skakalcev v vrhu... v pokalu neulovljivo prednost a tiste zmage ni in ni... poleg tega so bili še doma... tudi mi bi bili v planici vsi solzni če bi norvežani zmagali na obeh posamičnih in ekipni tekmi... ampak PROSIM ne zdej tu nagovarjat da mormo v planici izžvižgavat norvežane... zmagajmo še v športnem duhu!

— sun. 2016-02-14 19:26:43

Mislim, da bi bilo vec kot fer, da bi sedaj ko imamo izjemen center v planici dobili se eno tekmo svetovnega pokala na 120m skakalnici. Seveda ne isti vikend kot poleti, pa enkrat v januarju recimo ko bi bile tekme kje blizu.

— zelenko 2016-02-14 21:01:10

Prevc le še v boju s ''Schlierijem''
17. zmaga Petra Prevca
Peter Prevc do zmage tudi leže
Podelitev najboljšim trem v Vikersundu
Zaključek tretje tekme v Vikersundu
Prevc, Kranjec, Janus in Tepeš po sobotni tekmi
Rekordni Prevc razred zase v Vikersundu
Podelitev s sobotne tekme v Vikersundu
Zadnjih šest poletov na tekmi v Vikersundu
Zmaga Kranjca, Prevc četrti v Vikersundu
Nastop zadnjih treh skakalcev v finalu