Tina Maze o nominaciji za najboljšo športnico sveta

Priprave je z naskokom najboljša smučarka minule zime začela v Ushuaiu, trenutno pa je v Portillu, kjer na veliki nadmorski višini trenira na zelo zahtevni smukaški progi. "Ta smuk je res eden izmed težjih, kljub temu, da je letos bistveno manj snega in nismo uspeli narediti nobenega skoka. To je škoda, a vseeno. Tri leta smo že tu in bistveno se pozna, da v hitrih disciplinah bistveno bolje smučam," je povedala zmagovalka kristalnega globusa, ki je nominirana tudi za najboljšo športnico na svetu.

Več v spodnjem prispevku Ane Kobal.


Tina Maze je del treningov opravila z Avstrijcema Marceloma Hirscherjem, ki je bil najboljši smučar lanske zime, in Maxom Franzem: "Nad tem sodelovanjem sem navdušena, saj trening z najboljšim smučanjem sveta ni majhna stvar. Veliko spoštovanje imam do Hirscherja in njegovega pristopa do treninga. Sem videla, kako delajo, vem kako delamo mi in dobila potrditev, da delamo dobro. Imela sem dodatno motivacijo na treningih. Dejstvo je, da nekateri športniki s svojo ekipo trenirajo sami, kot Hirscher, smukači pa vadijo skupaj, kar je velika razlika. Tudi način dela je drugačen, kot v tehničnih disciplinah. Sama delam oboje in to je bila prava mešanica vsega."

"Zanimivo je vedno, ko pride nova oseba v ekipo. Vsak človek ima svoj značaj in ga ne moreš spoznati v enem dnevu, niti v mesecu dni. Pomembno je, da smo pred sezono v čim bolj različnih položajih, da med sezono ne bomo nad ničemer presenečeni in bomo dobro reagirali v vseh okoliščinah. Začetek ni bil lahek, toda ko pride do kakšnih težav, se pogovorimo in delamo na tem, da bomo ponovno Team to aMaze," je Mazejeva opisala tudi novega člana v ekipi Team to aMaze, saj je Livija Magnonija zamenjal Walter Ronconi.

Mazejeva v Čilu nabira smukaške kilometre
Mazejeva v Čilu nabira smukaške kilometre