Drevi je prva priložnost po svetovnem prvenstvu, da navijači pozdravijo najboljšo smučarko sveta Tino Maze. Foto: EPA
Drevi je prva priložnost po svetovnem prvenstvu, da navijači pozdravijo najboljšo smučarko sveta Tino Maze. Foto: EPA
Organizatorji pričakujejo veliko število organiziranih navijaških skupin. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Na Trgu Leona Štuklja se bo program začel ob 17. uri s koncertom No Name Blues Banda, po simboličnem odprtju pa bo ob 18.15 javno žrebanje štartnih številk za sobotni veleslalom. To bo tudi prva priložnost, da navijači pozdravijo dvakratno svetovno prvakinjo iz Vaila Tino Maze. Občinstvo bo od 18.30 naprej zabavala glasbena skupina Elvis Jackson.


Vremenska napoved za vzhodno Slovenijo je za soboto ugodna. Prva vožnja veleslaloma se bo začela točno ob deseti uri, finalna pa je na sporedu ob 13.15. Organizatorji pričakujejo okoli 20.000 gledalcev. Policija svetuje naj se na pot proti prireditvenemu prostoru odpravijo pravočasno ter vozijo strpno in previdno.

"Obiskovalcem prireditve predlagamo, da čim več uporabljajo javen avtobusni prevoz, saj je organizator v sodelovanju s podjetjem Marprom zagotovil brezplačni javni prevoz na liniji št. 6 (Vzpenjača), ki se bo izvajal tudi z dodatnimi avtobusi. Prav tako bodo obiskovalci lahko parkirali svoja vozila na parkirnih prostorih pri Vojašnici generala Maistra (objekt Kadetnica - Engelsova cesta), od koder bo zagotovljen brezplačni javni avtobusni prevoz do prireditvenega prostora in nazaj," svetujejo na policijski upravi.

Zvečer bo na Trgu Leona Štuklja ob 17.30 koncert Orlekov, sledila pa bo razglasitev rezultatov veleslaloma in žrebanje štartnih številk za nedeljski slalom. Vremenska napoved za nedeljo ni spodbudna. Bilo naj bi oblačno s padavinami, po nižinah naj bi povečini deževalo. Štart prve vožnje bo ob 9.45, finale pa se bo začel ob 12.45.

Vstopnice za odrasle so 10 evrov za posamezni dan, dvodnevna stane 15 evrov, za mladino od osmega leta pa pet evrov. Mlajši od osmih let si bodo tekmo lahko ogledali brezplačno.

Obe tekmi boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV SLO 2, Valu 202 in MMC-ju.