Peter Prevc s svojo ekipo na zgodovinski 14. februar 2015. Foto: Twitter Petra Prevca
Peter Prevc s svojo ekipo na zgodovinski 14. februar 2015. Foto: Twitter Petra Prevca
Fantastično popoldne za Prevca v Vikersundu

"Ko si na vrhu in ti nekdo vrže dolgo rokavico (Anders Fannemel, op. a.), ti pa jo nato prestaviš še naprej, je res neverjeten občutek. Zares sem vesel," je v pogovoru z Boštjanom Reberšakom razmišljal Prevc in dodal: "Šele čez par dni bomo videli, kaj pomeni imeti svetovni rekord."

Prevcu gre vse kot po maslu
Vsekakor pa za zdaj v Vikersundu poteka vse po njegovih željah, saj je zmagal, postavil svetovni rekord, hkrati pa oblekel še rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu. Kljub temu ne namerava popuščati niti za ped. "Moja želja je seveda nadaljevati z dobrimi predstavami. Motivacija zagotovo bo. Če se jutri ne bom potrudil, bom težko šel z rumeno majico od tukaj," je odločen Gorenjec.

O velikem kristalnem globusu še ne razmišlja
Prevcu se osem tekem pred koncem sezone nasmiha tudi veliki kristalni globus, o čemer pa še ne želi razmišljati: "Želje za nadaljevanje sezone so enake kot za nedeljo - ostati zbran in nadaljevati z dobrimi skoki. Potem bomo videli, kako se bo sezona iztekla." Finale bo v Planici, kjer na prvi tekmi na prenovljeni letalnici pričakujejo izjemno vzdušje, slovenski prireditelji pa napovedujejo, da so v dobrih pogojih tudi v dolini pod Poncami mogoči skoki dolgi 250 metrov. "Tam ni še nihče skočil in res ne vem, kaj še lahko pričakujem," ostaja previden Prevc.

Janus: Rekord me ni posebej zanimal
Nad dosežkom svojega varovanca je bil navdušen tudi trener Goran Janus. "Vesel sem tega zgodovinskega trenutka in v tem je treba uživati. Rad bi čestital celemu timu, ki dela s Petrom. Danes me rekord ni prav posebej zanimal, kar se morda čudno sliši, a že včeraj je Peter napovedal, da bi lahko skočil pet metrov dlje, danes so bili pogoji odlični in res odličen skok, ki bo šel v anale. To je to," je po rekordu povedal slovenski trener Goran Janus, ki pravi, da ne glede na rekord in prvo mesto v obeh seštevkih svetovnega pokala zdaj ne želi ničesar napovedovati: "Moramo ostati na realnih tleh. Jutri je nova tekma in nanjo se moramo pripraviti."

Fantastično popoldne za Prevca v Vikersundu