Skakalnica pod Senčno goro je končno dobila zimsko podobo. Foto: EPA
Skakalnica pod Senčno goro je končno dobila zimsko podobo. Foto: EPA
Prevc in Damjan pred tekmo v Oberstdorfu
V soboto se začenja 63. novoletna turneja

V kvalifikacijah se morajo izkazati Jernej Damjan (štartna številka 64), Matjaž Pungertar (58), Robert Kranjec (57), Nejc Dežman (46) in Anže Lanišek (38). Nastopilo bo 74 skakalcev, prvih deset v svetovnem pokalu je na tekmo že uvrščenih. V kvalifikacijah bo odpadlo 24 tekmovalcev. Nemci bodo imeli nacionalni paket, kjer bo šest mladih skakalcev.

V Oberstdorfu še na začetku tedna prav nič ni dišalo po zimi, okoli skakalnici Schattenberg je bilo vse zeleno. Ob uradnem odprtju turneje je celo snežilo in okolica je lepo pobeljena.

Prevc želi dobre skoke tudi v Garmischu
Prevc je lani sijajno začel novoletno turnejo, v Oberstdorfu je končal na tretjem mestu, tudi končal jo je odlično, v Bischofshofnu je bil drugi. Zaradi slabega nastopa na novoletni dan v Garmischu (18. mesto) je v skupnem seštevku pristal tik pod zmagovalnim odrom.

"Novoletna tekma v Garmischu mi predstavlja največji izziv, saj se mi tam še ni uspelo zbrati in dobro odskakati. Novo leto ponuja novo priložnost," je pojasnil Prevc.

Najbolj se turneje veseli novinec na tem prestižnem tekmovanju Lanišek: "Vedno sem to gledal po televiziji. To je res velik prestiž in vse skupaj bom vzel kot neko novo izkušnjo."

Janus ne postavlja visokih ciljev
"Do novoletne turneje imamo v Pokalu narodu največ točk do zdaj. Cilji za novoletno turnejo so posamezno eden do 10. in eden do 15. mesta. Če se bo ponudila priložnost za kaj več, bomo to seveda z obema rokama sprejeli," je dodal glavni trener Goran Janus.

63. NOVOLETNA TURNEJA, spored
Sobota ob 16.30:
Oberstdorf, kvalifikacije
Nedelja ob 16.30:
Oberstdorf, prva tekma turneje

Sreda, 31. decembra, ob 14.00:

Garmisch-Partenkirchen, kvalifikacije
Četrtek, 1. januarja, ob 14.00:
Garmisch-Partenkirchen, druga tekma turneje

Sobota, 3. januarja, ob 14.00:
Innsbruck, kvalifikacije
Nedelja, 4. januarja, ob 14.00:
Innsbruck, tretja tekma turneje

Ponedeljek, 5. januarja, ob 16.30:

Bischofshofen, kvalifikacije
Torek, 6. januarja, ob 16.30:
Bischofshofen, četrta tekma turneje

Prevc in Damjan pred tekmo v Oberstdorfu
V soboto se začenja 63. novoletna turneja