Za Žanom Koširjem sta sanjska dva dneva. Foto: Damijan Rifl
Za Žanom Koširjem sta sanjska dva dneva. Foto: Damijan Rifl
Košir prišel do premierne zmage

28-letni Tržičan je v finalu ugnal Italijana Rolanda Fischnallerja, tretje mesto pa je zasedel še en Italijan Aaron March. Potem ko je bil v kvalifikacijah 12., je Košir pred finalom izločil Švicarja Kasperja Fluetcha, Avstrijca Lukasa Mathiesa in Američana, ki nastopa za Rusijo, Vica Wilda.
Gorenjec je na zadnji tekmi pred svetovnim prvenstvom v Quebecu postal tretji slovenski zmagovalec tekme svetovnega pokala. Pred njim je 11 zmag dosegel Dejan Košir, štiri pa Rok Flander, ki je zadnjič slavil 16. decembra 2010.
Na štart moral enajstkrat
"Končno, bi bila tista prva beseda, ki mi najprej pride na misel. Do danes sem bil nekakšen večni poraženec, tokrat pa se mi je le poklopilo. Mislim, da sem končno pokazal zrelost, brez katere se ne da zmagovati. Ves čas sem kontroliral tekmece. Ko je bilo treba, sem pospešil, če je bilo treba, pa tudi popustil. Več kot očitno je bilo, da so se me po včerajšnji predstavi bali, to pa sem izkoristil na najboljši način. Bil sem najhitrejši, čeprav so mi nagajali sodniki. Tako nisem šel na štart desetkrat, ampak enajstkrat, v polfinalu proti Wildu sem moral povsem neupravičeno še enkrat na štart, ker naj bi prišlo do napake," je povedal Košir, ki je prevzel tudi vodstvo v slalomski razvrstitvi svetovnega pokala.
Preostali Slovenci se niso uvrstili v izločilne boje. Rok Flander je bil 19., Rok Marguč 34., Jernej Demšar 35., Izidor Šušteršič 37., Tim Mastnak pa 50.
Glorija Kotnik se je pri dekletih uvrstila na 25. mesto, zmagala je Švicarka Patrizia Kummer.

Košir prišel do premierne zmage