Zlata medalja bi bila pika na i uspehom Petre Majdič na velikih tekmovanjih. Možnosti zanjo so povsem realne. Foto: EPA
Zlata medalja bi bila pika na i uspehom Petre Majdič na velikih tekmovanjih. Možnosti zanjo so povsem realne. Foto: EPA
Slovenki v boj za kolajne
Namesto Mežnarja v ekipi Tepeš
Petra in Katja merita visoko

Bronasta šprinterka Petra Majdič in Katja Višnar namreč sodita v najožji krog kandidatk za medalje. "Ocenjujem, da nas je od 5 do 7 ekip, ki imamo možnosti za medalje. Štafete so štafete, vse je mogoče. Od prvega do zadnjega kroga je treba odteči zbrano in hitro, potem pa, komur bo dano, bo dobil medaljo," je za TV Slovenija dejala Majdičeva.

Kaj si Vesna Fabjan oz. njen tabor misli o razpletu šprinta, na katerem jo je Petra Majdič prehitela šele po fotofinišu? Preberite si Citat za prebrat!
Prenose s svetovnega prvenstva v Oslu si lahko ogledate na TVS 2 in MMC-jevem portalu.

Višnarjeva je imela za priprave nekaj več časa kot Majdičeva, tako da si je progo zelo podrobno ogledala: "Upam, da kvalifikacije ne bodo problem. Finale bo zagotovo težak. Dobro sem pripravljena. Moja naloga je, da Petri predam čim boljši položaj." Slovenkama se tokrat ne bo treba ukvarjati z Norvežanko Marit Björgen, ki je po treh zlatih medaljah preveč utrujena za nastop. V moški konkurenci bosta slovenske barve branila Rok Tršan in Boštjan Klavžar.

S številko 1 najprej po finale
Ob 12.15 se bodo začele kvalifikacije ženskih in moških ekip. Pri ženskah nastopa 16 dvojic, slovenska nosi številko 1. V finale, ki bo začel ob 14.15, se uvrsti najboljši deset ekip. Tekmovanje poteka po štafetnem sistemu, pri čemer vsak od tekmovalcev izmenjaje teče trikrat (A, B, A, B, A, B).

Tepeš zamenjal Mežnarja
Poleg ekipnega šprinta bodo medalje podelili še v nordijski kombinaciji, medtem ko bodo skakalci opravili kvalifikacije za četrtkovo tekmo na veliki skakalnici. Poleg Roberta Kranjca, Petra Prevca in Jerneja Damjana bo nastopil še Jurij Tepeš, ki je v ekipi zamenjal Mitjo Mežnarja.

Na posamični tekmi v nordijski kombinaciji bo nastopila četverica Slovencev: Marjan Jelenko, Jože Kamenik, Gašper Berlot in Mitja Oranič. Kombinatorce čaka en skok na veliki holmenkollnski skakalnici, nato pa 10 km teka.

Sredin spored v Oslu
Ob 11.00:
Nordijska kombinacija, velika skakalnica (HS-134 m)

Ob 12.15:
Smučarski teki, ekipni šprint klasično (M/Ž), kvalifikacije

Ob 14.15:
Smučarski teki, ekipni šprint klasično (M/Ž)

Ob 16.00:
Nordijska kombinacija, 10 km prosto

Ob 18.00:
Smučarski skoki, velika skakalnica (HS-134 m), kvalifikacije

Slovenki v boj za kolajne
Namesto Mežnarja v ekipi Tepeš
Petra in Katja merita visoko