Slovenski smučarji (na sliki Klemen Kosi) nabirajo kilometre na južni polobli. Foto: EPA
Slovenski smučarji (na sliki Klemen Kosi) nabirajo kilometre na južni polobli. Foto: EPA

V čilenski Valle Nevadi sta v moškem veleslalomu Klemen Kosi in Štefan Hadalin osvojila drugo in tretje mesto, v ženskem superveleslalomu pa je Ilka Štuhec osvojila drugo mesto.

Na veleslalomski tekmi je zmagal Francoz Theo Leleu, Kosi je nabral 15 stotink sekunde zaostanka, Hadalin pa je na tretjem mestu zaostal 29 stotink sekunde. V prvo deseterico se je z devetim mestom uvrstil še Miha Hrobat (+ 1,43).

V superveleslalomu za južnoameriški pokal je Kosi kot najboljši Slovenec in edini v prvi deseterici pristal na četrtem mestu tik pod stopničkami. Zaostal je osem desetink za zmagovalcem Nemcem Klausom Brandnerjem, drugi je bil Hrvat Natko Zrnčić Dim, ki se je na progi zadržal le stotinko sekunde več, tretji pa Nemec Josef Ferstl (+ 0,26). V moški konkurenci je bilo sicer na startu osem Slovencev.

Na superveleslalomski tekmi južnoameriškega pokala je Štuhčeva (+ 0,55) kot edina Slovenka zaostala le za Čilenko Noelle Barahona, na tretjem mestu je pristala Britanka Cara Brown (+ 0,78).

Ravnjak brez finala v žlebu
Slovenski deskar na snegu v prostem sloga Tim-Kevin Ravnjak je bil z 11. mestom v disciplini snežni žleb najboljši slovenski predstavnik na uvodni tekmi svetovnega pokala v novozelandski Cardroni. Tit Štante je zasedel 16. mesto, Kaja Verdnik in Eva Kralj pa sta v ženski konkurenci v kvalifikacijah pristali na 15. oziroma 16. mesto. Ravnjak je letos januarja na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Kreischbergu na tekmi v snežnem žlebu osvojil bronasto odličje, svojo prvo kolajno na velikih tekmovanjih.