Zimski športi

Poudarki

  • V soboto oba šprinta na TV Slovenija 2
Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak
Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak so se razveselili srebra, v nadaljevanju prvenstva pa lahko sproščeno napadejo novo odličje. Foto: Tomaž Šušteršič
VIDEO
V soboto dva šprinta v Ru...
VIDEO
Zapleta s tarčami v Ruhpo...

Dodaj v

Trener Velepec ni imel vpogleda v dokazni material

Ženski šprint bo v soboto začela Teja Gregorin
2. marec 2012 ob 21:35
Ruhpolding - MMC RTV SLO

V soboto se bo s šprintoma moških in deklet nadaljevalo svetovno prvenstvo v Ruhpoldingu. Vroča tema je še vedno tekma mešanih štafet, kjer je tehnična napaka Slovencem odnesla zlato.

Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak so bili v cilju celo prvi, potem pa je sodniška komisija norveški izbrani vrsti odbila 28,4 sekunde zaradi mehanske okvare tarče. Komisija je s pomočjo kamer ugotovila, da so tudi Norvežani pravilno pokrili eno izmed tarč in morali neupravičeno v kazenski krog. Ker tek v kazenskem krogu traja od 25 do 30 sekund, je v uradnih izidih nekaj časa ob Norveški svetila zvezdica, in ko so jim neupravičen pribitek odbili, so se prebili na prvo mesto, Sloveniji pa je ostalo še vedno odlično drugo mesto.

Nunar: S tehničnimi težavami moramo živeti
Nerodno je to, da se je v letošnji sezoni ista napaka že pripetila na Češkem. Tudi tehnika zataji, vendar bi morale biti varovalke takšne, da ne bi bilo sence dvoma. "Če bi šlo za napako sodnikov ali osebja, potem bi se to dali popraviti. Ljudi se lahko zamenja. V tehničnih primerih moramo na žalost živeti s tem," je poudaril pomočnik športnega direktorja IBU-ja Borut Nunar.

O protestu je že med tekmo odločala pritožbena komisija, ki pa slovenskemu trenerju ni dovolila niti vpogleda v dokazni material niti pritožbe. "Že med tekmo so mi rekli, da je to pač tako. Če bi bilo obratno in bi Norvežani zasedli drugo mesto, bi bilo morda drugače. Tudi drugo mesto je precej več od naših pričakovanj," se je v pogovoru za Televizijo Slovenija sprijaznil Uroš Velepec.

Norvežanom ni prav nihče očital popravka časa, ki je pomenil zlato medaljo. "Res je škoda, da je bilo tako. Prvo moštvo na cilju bi moralo zmagati, a tokrat se je pojavila napaka s tarčami," je pojasnil glavni trener norveške reprezentance Mikael Löfren.

Gregorinova bo začela ženski šprint
Moški šprint bo na sporedu v soboto ob 12.30. Začel ga bo Emil Hegle Svendsen. Fak ima številko 4, Bauer 36, Janez Marič 50 in Vasja Rupnik 61. Na štartu je 139 tekmovalcev. Tri ure pozneje bo ženski šprint, ki ga bo začela Teja Gregorin. Malijeva ima številko 49, Lili Drčar pa 75. Obe tekmi bo prenašala TV Slovenija 2.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
pisoJ zorbotit
# 02.03.2012 ob 21:50
Pamflet:
Mogoče je pa to bila nemška tehnična "namještalka", da bi si podredili najmočnejše konkurente - norvežane, ko pa se je vmešala naša reprezentanca v boj za vrh, so zadevo obelodanili.
Me prav zanima, ali bi lahko za "duševne bolečine" od dobavitelja tarč izterjali penale??

dojčland, dojčland, das ist ajne grose šajzeraj press
fanica28
# 02.03.2012 ob 22:18
Jakov ničla, Klemen 8 zadetih, pa da vidimo kako blizu bom
Teja 1 zgrešen, Andreja tudi
Janez in Vasja po tri zgrešene
zame ste že LEGENDE
MIRNČAN
# 02.03.2012 ob 22:01
tenisač biatlon je že od nekdaj zelo zanimiv šport. Tudi v svetovnem pokalu. Glede na to koliko si upa tvegati Fak, si upam trditi da bo jutri zelo blizu medalija. Če Bauer stoje zgreši enkrat ima tudi vse možnosti, ker je najbrž najhitrejši v smučini.
daryankoff
# 02.03.2012 ob 21:50
Jakov Fak ima jutri lepe možnosti. Če bo odstreljal desetko, bo najbrž zlat, medalja pa je dosegljiva tudi z le devetimi pokritimi tarčami. Isto velja za Bauerja, ki pa bo težko odstreljal 9 oz 10. Teja Gregorin rabi desetko za morebitno medaljo, ker v teku ni optimalna. Skratka, če bo jutri še ena medalja, bo super. Tekma pa je pomembna tudi zaradi nedeljskega zasledovanja.
bondi
# 02.03.2012 ob 23:31
Norvežanom ni prav nihče očital popravka časa, ki je pomenil zlato medaljo.
Seveda jo ni očital, ker so bili vsi za njimi...edini, ki so bili pred njimi so bili naši in dejstvo, da Velepcu niso dovolili vpogleda v tarče oz dokumentacijo daje velik sum na regularnost...
ketrin
# 02.03.2012 ob 22:44
Ja Jaka zna jutr spet krojit vrh. Klemen, naj se ti enkrat posreči, ker si bil že nekajkrat blizu odra. Zdej, breme je padlo, jutr pa na juriš. Kokr hitr Jaka strelja, zna bit jutr še kar pomemben faktor, Klemen je pa res tko hitr tekač, da lahko v tem segmentu kkšn zgrešen strel nadoknadi. Teja zna pa res samo ob dobrem streljanju naredit lep rezultat, v teku trenutno žal ni najmočnejša. Vsekakor srečno jutr.
cicimici
# 02.03.2012 ob 22:06
Bodimo veseli in ponosni tudi na srebro. Ga je kdo pričakoval? Bravo slovenski biatlonci in biatlonke. Super ste!
Ulikses_
# 03.03.2012 ob 00:27
mah, ma so res bile tehnične težave? sumim, da pač slovenija ni smela zmagati oz. da je morala zmagati ena od favoriziranih reprezentanc.
Urban2309
# 03.03.2012 ob 09:04
seveda je srebrna medalja izjemen uspeh, a ko že imaš v roki zlato, pa ti jo vzemejo, pa se to malo spremeni (pa tut to, da ni blo vpogleda v dokaze, pa možnosti pritožbe? malo čudno)

naši pa upam, da se veselijo te medalje kot zlate in da gredo na polno naprej, z optimizmom, saj so na SPju za sabo pustili čisto vse konkurente, in... na nove uspehe že danes, držimo pesti!
slovenka333
# 04.03.2012 ob 09:59
in zakaj slovenski trener ni imel vpogleda v dokazni material? sej se tut navsezadnje Slovencev ta stvar zlo tiče!!!!! a norvežan je pa mel vpogled al kako......ahhhh!
aufbiks
# 03.03.2012 ob 12:05
Norvežani bodo zihr še osvajali zlate medalje, kdaj bo pa Slovenija imela še enkrat tako priložnost? Pravite, da bo Jakov zdaj kar zmagoval - bilo bi fino, a realnost športa, še posebej biatlona je drugačna. Vsaka medalja je neverjeten uspeh, vendar sam sem v šoli bil najbolj jezen, ko mi je zmanjkalo pol točke do petice, ne pa ko sem dobil cvek.
fanica28
# 03.03.2012 ob 11:33
DANES BO POSEBEN DAN, tak občutek imam, začelo se je super, zdaj čakam še na sprinte in skoke ekipno, če bodo uspeli ispeljat!!
Urban2309
# 03.03.2012 ob 08:59
@ smoky77

se strinjam... tole neko odbijanje časa je kr neki - če bi bla napaka pri zadnjem streljanju mogoče res, ker se ne bi dalo več storiti nič posebnega, ne moreš pa zarad napake pri tretjem tekmovalcu štafete pač odbit tist kazenski krog pa je :/
1. v biatlonu lahko ena taka stvar čist spremeni tekmo
2. Björndalen je v teku že bolj počasen, leta se pač poznajo in po moje, če ne bi blo kazenskega kroga, se ne bi "našpanal" no konca - če dobiš kazenski krog si rečeš, da moraš zdaj dati v teku še nekaj več
3. Sploh pa, če bi bli Norvežani spredaj, bi tekmovali drugače, mislili bi drugače, lahko tudi kakšnega več zgrešili - pač, kar hočem povedat, ne moreš pač samo odbit tistega časa pa je, s tem so tut tekmo "s skupinskim startom" kr spremenil v šprint, kar vemo, da so v biatlonu dve čisto različni disciplini

lahko bi se pač reklo jbg, pač je tehnika zatajila... kot da se kaj podobnega nam še ni dogajalo :/
smoky77
# 03.03.2012 ob 07:54
Ni mi jasno, da se kr sprijazne s srebrno medaljo, češ saj je nismo pričakovali??!! Mogoče noče vznemirjat naših tekmovalcev? Ob tem se vprašaš, kolk je "tehničnih" napak še pri drugih - pa ne trdim da zanalašč.
Tekma "glava ob glavi" ne bi potekala isto in Norvežani lahko da ne bi bili teh 20 s pred našimi...
tenisač
# 02.03.2012 ob 21:55
Ampak svetovna prvenstva in Olimpijske igre so v biatlonu res posebnega, svetovni pokal niti ni tako zanimiv v biatlonu, tudi proge so veliko lepše in vse je lepše za gledat na tih dveh velikih tekmovanjih.
šlosar
# 03.03.2012 ob 19:23
Branko57

Ti pa si en model, dakazi bi morali biti javno objavljeni, na pa da komisija naredi
tiskovno konferenco pa nekaj filozofira.
Naj pokažejo posnetke če jih jih imajo.
sponzor
# 02.03.2012 ob 23:59
Čestitam tekmovalcem!!
Sramota pa je, da smo Slovenci taki papki, to seveda leti na vodstvo. Administrativno nam vzamejo zlato, mi smo pa veseli, da nam vsaj srebro ostane. Kot sem napisal, PAPKI!!!
vojkop5
# 02.03.2012 ob 23:45
Ko sam doživiš to kot sem sam, da ni dovolj video dokaz, pa ti ga ne sprejmejo, saj nisi tekmovalec iz države, katera ima besedo, si le udeleženec. Nikoli ne bodo Slovenci velesila, kot ni krajevna skupnost v državi. Slovenski tekmovalci ne predstavljajo države, ampak sebe in so fantastični tekmovalci, slava njim.
tenisač
# 02.03.2012 ob 21:41
Ma medalja je medalja.
Branko57
# 02.03.2012 ob 23:37
in kaj ima trener sploh vpogledovat v zadeve komisije?
Izbor
Svetovni pokal v biatlonu
link
Fourcade tudi v Sibiriji razred zase; Fak 19.
20
22. marec 2018 ob 16:07 Francoski biatlonec Martin Fourcade je zmagovalec šprinta za svetovni pokal v Tjumnu, s čimer je osvojil mali kristalni globus v tej disciplini, le velika smola pa mu lahko prepreči osvojitev ...
Več novic ...
Kazalo